Дайте акъл за сервиз ...ма на Мицубиши...!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Дайте акъл за сервиз ...ма на Мицубиши...!!

Мнение от SKISA » 16 Авг 2008, 21:00

кой знае дали ше има кой да ми помогне ,ма аз да си питам в наща си общност ,щото нещо във форума на митсубиши не са много словоохотливи.
проблема ми е следният: на жената джипето/Мицубиши Паджеро-Пинин,2литра ГДИ бензин/ от как съм го взел според мен харчи съмнително много...!! некъде към 15-17 градско ,а на извънградско под 11 не пада! отделно като го закарах в сервиз на митсубиши/в СБА/ му смениха там филтри,ремъци,масла и оня вика-катализатора е сдал и го избуши!след един ден светна лампа на двигателя и купих нов катализатор ,ма некво менте от дружба. нито се оправи разхода ,а и пак светна лампата. отделно не върви като кола 129 коня-мъчи се...!!
дайте некой читав майстор ,дето сте пробвали да го оправи тва джипе..!?!?
ако нещо модовете ...нали...може след некой ден да я преместят в сервизно ,ма реших от тука да почна ,че повече хора отварят "Извън темата".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 16 Авг 2008, 21:15

еми едиствено за балкан стар се сещам на Резбарска там са си вносители и имат нужното оборудване да ти я закачат на компа мое да покаже нащо

Аватар

Мнение от SKISA » 17 Авг 2008, 10:21

там е едният вариянт! аз търся и некой друг.... !и естествено ако може не с цените на мерцедес...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 17 Авг 2008, 10:25

Ми мога да ти предложа само един маистор които на мен ми прави колата.Намира се на гърба на затвора в един голям двор казва се Иван ако ти се занимава ходи при него да я погледне
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 17 Авг 2008, 10:27

тоз революционен двигател с директно впръскване как ще гори много бе :mhihi:
май по-добре да се разделите с него
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Авг 2008, 10:36

Двигателя сигурно на ухо си работи нормално.
С 2 сонди ли е? Ако е така, кофти работа.

Аватар

Мнение от SKISA » 17 Авг 2008, 10:56

бе знам ли го с колко сонди е ...!!! японска му работа! колата е автомат,гори си здраво-тва директно впръскване,доколкото чета и във форума на мицубиши май не върши работа дори и да е ново и здраво. само са го навиксали май за големата работа....!!! трябва да го закача на тест -белкем покаже кво го боли ,па после ше видя как ше го оправам.
иначе джипето е адски удобно за в града-дълго е 3м и малко и с епаркира насекъде ,а си се катери и по бордюри и сукви препятствия. на всичко отгоре си има сички екстри за офроуд и зимата се катерчи като змей по снега...!! освен тва не е истински джип ,ма е високо и скоро пролетта един с неква мазда се беше нахакал отзад и се беше направил на нищо подобно ,а на пинина само му се беше обелила леко резервната гума и жената се беше уплашила...!!машинката си става-стига да я закрепа да не харчи толко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko » 17 Авг 2008, 11:04

друг варянт е ръгаи газчица като пари разхода ще ти падне наполовина

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 17 Авг 2008, 11:16

точно,само газовото ще излекума япончето от лакомията
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 17 Авг 2008, 14:20

не е задължително да ти вземат половината недвижимо имущество за да ти оправят там в балканстар..на един приятел А140 я остави за смяна масла,ремъци (ангренажен и пистов) и ролки (4 броя май са) с работа му взеха 350 лв
този мотор 130 коня смятай едно 20 процента загуби по трансмисията (3 диференциала преден среден и заден) смятай и тежестта на автомобила,смятай че е жена-шофьор зад волана (без да се обиждаш) който дава газ и не е свикнала да работи с автоматик , смятай да има включен климатик по цял ден , смятай и циганията която направи с менте катализатор (поне един америкат да беше купил с доживотна гаранция керамичен в солун има поне 10 места да купиш) 100 процента има поне 2 ламда сонди и ето ти разхода :winky:

доколкото разбирам този мотор е като на новите фолксваген FSI и там газов инжекцион не знам как ще може да работи с него..иначе в солун продават газов инжекцион последно поколение Виале и т.н. който е бутилката,помпа , няма изпарител и компа на колата регулира сместа за около 2000 евро излиза най-новото поколение газов инжекцион какъвто тук не видях да монтират..той е plug and play гори абсолютно едно и също като литри и даже повишава и мощността с 10 процента на атмосферен двигател..ако искаш да ти дам 2 сайта където има дино графики с коли преди и след газификацията

Аватар

Мнение от SKISA » 17 Авг 2008, 14:44

тя газта беше вариант ,ма като отидох да слагат и хората казаха ,че не става! впръскването е директно в цилиндрите и нямало как да се направи. така че газта отпадна като вариант...
за разхода-първо то си има едно лостче и лятото си се кара само на задни задвижващи-не въртят предните! има си и режим да зацепят и предните при прибуксуване,но той не е включен. второто е ,че тая кола едва ли тежи 1500кг-тя е четриместна по документи и според мен повече от 1100 кила едва ли е. верно ,че мостовете тежат и без да са зацепени,ма според мен требва разхода да е по-нисък ,а и по книжка го дават 9,5л среден ,което колкото и да не е точно все пак ориентира.! аз по никакъв начин не мога да го сваля под 11 както и да карам. така че според мен си има некакъв яд по колата.
грънка дай да видя тия сайтове за газта от солун ,ма ми се струва ,че е излишно капиталовложение 4000лв за тва джипе да му кача газ. виж до 1800лв бих дал ,ма явно не става.
верно ,че и автоматика лапа повече от ръчкави скорости,ма за мен тав си е твърде голям разход за тая кола.
а циганията с катализатора я няпрявеха говедата от сервиза на мицубиши!!!те ми избушиха читав катализатор ,щото взимали там некви 100лв при предаването му....! и после като ми казаха,че нов читав е над 1000 и си викам-треа да мина по-тънко!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Авг 2008, 15:05

.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:31, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko » 17 Авг 2008, 15:05

разхода наистина ми се струва леееко по голям,ние имаме гранд витара 2002г и е 2.5 бензин в6 и гори градско около 11-12 извън 9-10 говорим за нормално каране само на задно предаване с клима,а не вярвам заради само един автомат да дига 3-4литра при всички случаи е добе една диагностика пък като се разбере кво е от мицу форума се ще те упътят за някои маистор

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Авг 2008, 18:21

Ей Иво ,само недей да го вкарваш в Балкан Стар :!:
Имаме L200 '07 закупен от същите мошенници "Балкан стар" и просто да ти кажа категорично ,че не са кадърни ни най-малко , отношението на приемчика е ужасно , дерат кожи на умиране и нищо не се управя по машината :!: :evil: :evil: :evil:

За сервиза в Орландовци на Митсубиши навремето когато работеше един мой познат чувах добри отзиви ,но напоследък и там работата е на издуй гащи ,според хора които им ползват или ползваха услугите доскоро ...

От всичко най-лошото е ,че незнам къде да те пратя :help:

Георги Пенчев
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Авг 2008, 22:07

Майка ми има Пинин 1,8 120коня ръчни скорости. Тази кола не е качвала повече от 9/100 градско - малък град все пак. Извънградско е около 8. Кара се стабилно - от който може :mhihi: от около година и нещо и единственото което сменяме е масло и гуми. Няма толкова здрава кола :D :shock:
Според мен имаш някакъв проблем. Това е най-икономичният джип който съм виждал. Аз ходя от време на време в Ратола Пловдив - мисля, че сервиза е много добър. Ако искаш ще ти дам координати

п.с. сега се сещам че четох в едни руски форуми че системата GDI се обърквала ако започнеш много да го натискаш и качвала невероятно много разхода.

Следваща

Назад към Извън Темата