Шофиране в Монтана и т.н.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Шофиране в Монтана и т.н.

Мнение от ивчо » 01 Авг 2008, 10:17

Колеги само да се оплача ... малко!!! Ами колега Skisa тез твойте преживявания нищо не са ......!!! Общо взето всеки кара както си знае,или по-точно както е свикнал на село на пасището!!!Предимство има този който форсира пръв колата си!!! Мигач се дава само в краен случай за избягване на ПТП,или ако някой се сети да даде свива в обратната посока .... :shock: Учебните коли са .... пълни с момичета и момчета който "вчера" са навършили 18-19 и вече всичко могат да карат!!!Срещу Опел(аз до него работя) булеварда канала където(от руският пазар) е всеки ден има леки удари,а един състезател с един форд проб така размаза един голф 3 че се уплаших!!! около 50-60 метра спирачен път :shock: !!! То не е отнемане на предимство,навлизания в насрещно,предпоставки за ПТП-та,каране с 15-16 км по главните булеварди върху осевата,инструкторите горките .... :help: !!! Плаша се,много се плаша ... !!! Не се знае кой от тях ще излезе срещу мен или вас и инструктора няма да го има за да завърти волана :shock: !!!
А пешеходците просто ..... тез камикадзетата и пасти да хапват пак е малко ... дето вика приятелката в затвора невинен ще те вкарат!!! Направо някой имам чувството че искат да умрат ...... Пред клатеща се баничарка аз бих се пазил,ама само аз май!! Хвърлят се в последният момент пред колата,псуват те че за малко да ги сгазиш,а бабите даже не се и оглеждат,те на село я мине,я не чичо Пенчо с жигата,а ако мине той си спира,нали кара с 5 км/ч,ама я спри от 50-60 с зимни гуми на мокро и кола без абс,летим си летим си ..... Вече карам на дълги и аварийни,поне се пазят от мен .... Иначе и акт си имам за престой в активна лента за движение(паркирах колата успоредно)по монтанският закон за движение по пътищата .... Дам ... Жалка картинка са полицайте и по-специално катаджийте в БГ!
Темата не е мног смислена,но поне вече ми е някак си по-леко,защото при вас някак си "атмосферата" е друга! В нашият форум е направо мъртвило,ама там сме тоя,ония,следващият и толкоз ....
Иначе БМВ-та се представят горе-долу добре има една две по-хубави е36,две уникални е32(730-та е направо.....!!!!) и толкоз .... Или поне аз видях толкова!!!
И малко инфо между Бойчиновци и Мърчево правят ремонт на пътя и го отбиват през гарата на Бойчиновци .... През затвореният път може да се минава, но :cop: следят,питаха ме дали имам в повечко точки но нищо повече :mhihi:
Аз карам една бяла ИНКА с ЕН рег. ако някой иска да свършим малко работа или му трябва по-големичка кола за превоз на нещо да пише на л.с.!!! Работя и в магазин за авто части в този ред на мисли!!!
Е олекна ми ....!!!Но като знам че след 2-3 часа пак ще съм на път .....
Отивам в църквата да паля свещичка,ей така за здраве .....
Поздрави!!!

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 01 Авг 2008, 19:26

Пич, нищо против поста ти, дори си прав че културата на шофиране в Монтана е доооста ниска, НО какво против имаш 18,19 годишните учащи се, и учебните коли? Ми то затова е учебна кола за да се учат хората, за да сгрешат, да видят грешките си за да могат в бъдеще да не се повтарят! Ти и всеки един от нас ако наближи Учебна кола, и види че ще се наложи да бъде в близост до нея, задължително трябва да си готов за всякакви грешки от страна на учащият се! Ами пешеходците какво са виновни, че е пълно с идиоти, които им не дават път?
"Ми що да дам път на пешеходеца? Са трябва да спирам, тъкмо съм набрал скорост - абим накладки"
Абе разберете, че стъпи ли на пешеходната пътека или там където няма шаренко на асвалта и е продължение на тротоара(ти винаги трябва да си готов за тази стъпка), пешеходеца Е С ПРЕДИМСТВО!!!!!! За мен виновен пешеходец няма! Е, да все бабичките и старците са виновни - ми то и ние ще станем такива, и ще ни се наложи да идем някаде. А тогава?

Хората сме станали много нервни, виновни са ни хората.... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 01 Авг 2008, 20:49

Не виждам кой знае какво екстремно в шофирането в Монтана.

Ти трябваше да видиш преди да ни сложат сфетофарите. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 01 Авг 2008, 20:58

Абе не съм ходил в Монтана, ама във Варна ме кефят максимално :mhihi: Честно ви казвам, хора, карал съм къде ли не, ма такова внимаване като във Варна никога не съм внимавал...няма предимство, няма мигач за престрояване, а платно за завой на ляво да речем...това си е непознато понятие...всяко платно си е за завой на където ти е кеф...а да попаднеш около коли с ТХ във Варна...е тва вече си е филм...

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 01 Авг 2008, 21:12

someone написа:Абе не съм ходил в Монтана, ама във Варна ме кефят максимално :mhihi: Честно ви казвам, хора, карал съм къде ли не, ма такова внимаване като във Варна никога не съм внимавал...няма предимство, няма мигач за престрояване, а платно за завой на ляво да речем...това си е непознато понятие...всяко платно си е за завой на където ти е кеф...а да попаднеш около коли с ТХ във Варна...е тва вече си е филм...

Пропусна култовата фраза на бакшиша: "Няма камера, няма светофар!"

Иначе като гледам как се кара в наш'та мила родина, ме е страх да се кача в кола.

RESPECT

by t060
Изображение
От тогава русото не е на мода.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 01 Авг 2008, 22:38

крив кюнец написа:Абе разберете, че стъпи ли на пешеходната пътека или там където няма шаренко на асвалта и е продължение на тротоара(ти винаги трябва да си готов за тази стъпка), пешеходеца Е С ПРЕДИМСТВО!!!!!! За мен виновен пешеходец няма! Е, да все бабичките и старците са виновни - ми то и ние ще станем такива, и ще ни се наложи да идем някаде. А тогава?

Не си прав, мисля че колегата не говореше за пешеходни пътеки, а за "правила за движение на пешеходците":

Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни ако наблизо има пешеходна пътека, да я използват и преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите автомобили и със скоростта им на движение, както и да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, а също така да не спират без необходимост на платното за движение.
На пешеходците е забранено да навлизат внезапно на платното за движение, да пресичат платното за движение при ограничена видимост и да извършват търговия и услуги на платното за движение.
Пешеходците изчакват пристигането на превозните средства на обществения транспорт на тротоара, на острова за безопасност или на местата, очертани с маркировка, а ако няма такива - на банкета.
При подаване на сигнал от автмобил със специален режим на движение пешеходците са длъжни да освободят платното за движение.

Също така да се съобразяват със светлинните сигналите и сигналите регулировчика, но тук не е споменато. Тоест и за тях има правила... но.. нашата съдебна система явно работи със други закони. :) За мен няма проблем от къде и как ще пресекат.. но да се огледа, има ли коли, няма ли... като няма коли ако ще и по дърветата да пресича! Естествено недей си боже да ми изкочи някой, ще няправя всичко възможно за да остане жив, да мога да му счупя главата! На мен могат да ми вземат половината точки кажи речи, ако не спра на червен светофар, а на пешеходците ?? Еми нека им вземат половината заплата и да видим другия път ще мине ли... не знаели, не чули, от село били..
я да им раздрусат едни хубави глоби, да видим после от село ли бил, от къде бил. Те мъстиите се научиха как да пресичат, ама хората още не могат...
Иначе и двамата сте си прави за себе си, както и аз за мене си. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавно
Детайли за колата: нищо особено

Мнение от gego_n » 02 Авг 2008, 0:32

ивчо , донякъде си прав..... ама не съвсем , както и да е. Ако си мислиш , че само в Монтана е така ................ :mhihi:
Ако си в магазина до Опел-центъра мога да мина да се запознаем, често минавам от там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 02 Авг 2008, 20:30

someone написа:Абе не съм ходил в Монтана, ама във Варна ме кефят максимално :mhihi: Честно ви казвам, хора, карал съм къде ли не, ма такова внимаване като във Варна никога не съм внимавал...няма предимство, няма мигач за престрояване, а платно за завой на ляво да речем...това си е непознато понятие...всяко платно си е за завой на където ти е кеф...а да попаднеш около коли с ТХ във Варна...е тва вече си е филм...

Тук се изказа малко неподготвен,може би само за колите с ТХ регистрация си прав но това е друга тема ;)
Смея да твърдя,че повечето варненски шофьори са доста дисциплинирани и колегиални!
Е,винаги има и изключения :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Авг 2008, 22:56

Че кво му на Монтанското каране ве. Влизаш, караш до басейна, ебеш и после излизаш :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 04 Авг 2008, 11:01

gego_n написа:ивчо , донякъде си прав..... ама не съвсем , както и да е. Ако си мислиш , че само в Монтана е така ................ :mhihi:
Ако си в магазина до Опел-центъра мога да мина да се запознаем, често минавам от там.

Е ако имаш време и възможност.... Заповядяй!!! Без това ми писна да те гоня по кръстовищата :mhihi: !Тя Inca-та и без това си не може!!!

Иначе по темата! Предимство винаги давам!!! Ако е на пешеходна пътека!!! Ама това не са хора всеки си пресича както му скимне и пред когото му скимне,няма коли,камиони,автобуси ........ и ако не дай си Боже са с дете първо,детето хвърлят и после пресичат!!!
За 18-19 год. пак нямам нищо против!!! Ама как така инструктора ще ти кара колата а ти и волана няма да пипнеш .....!!! Айде да не е шофирането,ами знаците .... всеки път на канала влизат в насрещното :shock: !!! Във Варна е по-добре,нали и там бях около година ..... по се ядва, ама тук в Монтанско .....
Живи и здрави!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 04 Авг 2008, 15:03

Движение в Монтана 'няма'! Не разбирам просто от какво толкова си се стресирал!Когато съм там все едно съм 'сам'-смисъл че няма коли не че правя глупости.

Потребител
Аватар

Мнение от ISRalien » 06 Авг 2008, 22:55

Привет от един голфър :mhihi:
Честичко минавам през монтана, от Е79 през разбитите улички, та до кръговото за петрохан... Честно да ти кажа единственото, което ме дразни, са многото светофари покрай жп линията... Движението ми е изглеждало доста добре уредено и (да чукна на дърво) проблеми не съм имал. Може би защото не е толкова натоварено (свикнал съм да карам в София)? А това за пешеходците - винаги, когато няма да предизвикам опасност за другите участници в движението, спирам да направя път на пешеходец, независимо дали има зебра или не. Знам, че ако не му направя път и тоя след мен няма, и тоя след него и т.н. и по едно време ще му кипне и ще тръгне през платното да пресича без въобще да му пука иде ли кола, тя има ли abs, зад нея има ли друга кола и т.н.
Айде със здраве :)

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 06 Авг 2008, 23:02

пробвай движението в хасково :mhihi: тогава пусни тая тема :mhihi:
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 06 Авг 2008, 23:16

magareto_yori написа:пробвай движението в хасково :mhihi: тогава пусни тая тема :mhihi:
мамммаа миа :mhihi: :mhihi: особеннно с Кърджалииииски нашественици :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 06 Авг 2008, 23:19

bmwfena написа:
magareto_yori написа:пробвай движението в хасково :mhihi: тогава пусни тая тема :mhihi:
мамммаа миа :mhihi: :mhihi: особеннно с Кърджалииииски нашественици :mhihi: :mhihi:
те поне дават десен мигач нищо че завиват на ляво :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата