Въпрос за регистрация.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за регистрация.

Мнение от Pavkata_svt » 12 Май 2008, 21:20

Здравейте,питането ми е-при Софийска кола и купувач също от София необходимо ли е при смяна на талона при покупка колата да е в КАТ?За другите марки занам че не е,но така ли е и за BMW и Mercedes.Благодаря.
0888 700 336 0898 69 65 03

Потребител
Аватар

Мнение от ерготрак » 12 Май 2008, 21:59

За смяна на собственост , ти трябва
1. договор за покупко продажба на МПС
2. застраховка "гражданска отговарност"
3. копие от лична ти карта
4. 21 лв. за обработка в КАТ
5. 5.00 часа свободно време
:D
ако колата е със старите номера ,трябва да мине през каналите

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 12 Май 2008, 22:02

Не са 5 часа. За 1 час ще ти излезе новият талон. Иди по-рано сутринта. Аз прехвърлих 2 коли в рамките на 2 месеца. Отивах към 10:00 и си тръгвах към 11:00 с новият талон. Колата не трябва да е там.

Потребител
Аватар

Мнение от ерготрак » 12 Май 2008, 22:05

Колата не трябва да е там, ако е с нови табели!
Относно времето ,явно си голям късметлия :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 12 Май 2008, 22:17

аз я прехвърлих моята за около 2 часа със смяна на номерата канал тестваха ми спирачки и т.н. Но не бях правил работата след промените и незнаех какво точно става иначе за окло час можеше да стане :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 13 Май 2008, 11:06

Ако не минава на каналите 2 часа макс, иначе може и цял ден ако не си ориантиран.
Може би не е тук мястото ,но адски ме дразни, че всеки път измислят по нещо ново, както за регистрация така и за актовете, а е същия АД. Според мен проблема не е в служителите, дори имам много добро впечатление от тях, а в системата. Не обичам да се казва, че държавата ни е виновна за всичко ама в този случай е така, само си представете колко време губят на всички хора взети заедно за 1 ден (а времето е пари както знаем, но и да не е пак е ценно в този напрегнат начин на живот).

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 13 Май 2008, 11:23

но сега е хиляди пъти по-добре от преди. Ако няма смяна на регистрациата не трябва колата преди не беше така. Сега нареждат колите така,че ако някой се забави да не бави всички зад него и така. Отделени са актовете от регистрациите и лудницата е по-малка. Хубаво е ,че се вижда подобрение,има какво още да се желае но то винаги ще има :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 13 Май 2008, 11:27

Гледам,за един час са си сменили талоните колегите е това е супер бързо(и то в столицата).Аз като си спомням като регистрирах по предишната си кола малее ужас ужас.
За да не пускам излишна тема,да попитам малко закъснявам да си сменя талона на колата(купена е на 01 Април а до колкото знам срока за смяна на талона беше май 2 седмици) Имам си догово покупко/продажба,но колата беше в бокса за около 2 седмици и така отървах срока.Въпроса ми,ако отида си я регистрам в КАТ както си трябва има ли глоба която ще отнеса и ако има в какъв размер е тя.

Извинявай колега Pavkata_svt,че използвам твоята тема.
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Май 2008, 11:46

Totogada написа:Гледам,за един час са си сменили талоните колегите е това е супер бързо(и то в столицата).Аз като си спомням като регистрирах по предишната си кола малее ужас ужас.
За да не пускам излишна тема,да попитам малко закъснявам да си сменя талона на колата(купена е на 01 Април а до колкото знам срока за смяна на талона беше май 2 седмици) Имам си догово покупко/продажба,но колата беше в бокса за около 2 седмици и така отървах срока.Въпроса ми,ако отида си я регистрам в КАТ както си трябва има ли глоба която ще отнеса и ако има в какъв размер е тя.

Извинявай колега Pavkata_svt,че използвам твоята тема.

Има хора с по година закъснение и нямат проблеми! :)

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 14 Май 2008, 10:47

Вчера си продадох рендето, прехвърлихме го при нотариус и човека тръгна към КАТ - без колата. След 1,5 часа (с пътя) се обади, че е взел новия талон.
Изображение

Назад към Извън Темата