много СЛОЖЕН въпрос

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

много СЛОЖЕН въпрос

Мнение от laviatan » 05 Май 2008, 8:53

колеги-незнам какво да правя-от 3-4 години ми минаха през ръцете 4-5 коли-и поради ред причини не минах през даначното да ги отпиша-бях за малко и в чижбина-имах ги договорите-но изгоря търговския ми обект -и всички документи бяха вътре!!! Имам от полицията служебна бележка че е имало пожар и са изгоряли различни документи-ама как да постъпя сега с даначното незнам-как да си отчисля колите-като нито помня имената на хората нито датите на продажба..........
а и друг въпрос-сега купих едно баварче-ама като незнам какво ще става с тия зачислените така и не минах да го регистрирам в даначното-и тук ли ще изям дървото-
ПОСЪВЕТВАИТЕ МЕ КОЛЕГИ :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 05 Май 2008, 10:37

Отиваш в КАТ с документа, че колите са изгорели и ги отрегистрираш, след това с издадения там документ отиваш в данъчното и ги отписваш.
Друг вариант: направо отиваш в данъчното и там има една декларация, че колите няма да се ползват и не дължиш данъци; но тази декларация май се попълва всяка година.

Това ако са изгоряли колите.

Ако са изгоряли само документите - понеже не разбрах точно какво е станало - имаш само един вариант: подновяване на документите. Това че са изгоряли документи нищо не доказва, ти може да кажеш, че там е имало и пакт за ненападение със Сърбия. Няма как да докажеш съдържанието на изгорелите документи, просто ще спестиш примерно глоба за загубен паспорт от полицията или пък ако имаш застраховка на ценни книжа, ще ти я възстановят.
Трябва да намериш хората, да заверите договорите - нови или със задна дата - и тогава да ходиш където и да е.

Вариант за подновяването им е и нотариално заверено копие, ако собствениците пазят копия н адокументите за продажба.

Има и лош вариант, обявяваш колите за крадени и полицията ги намира, ама там рискуваш и ти много. Щото 5 собственика ще ревнат срещу теб.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 05 Май 2008, 12:14

офффффф-лошия вариант-само документите са изгоряли......... :(

Назад към Извън Темата