Правилото на дясно стоящия при лявно движение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Правилото на дясно стоящия при лявно движение

Мнение от ozy » 03 Апр 2008, 23:12

Здравейте,
може би на много хора от вас им се е налагало да шофират в държава в която движението е от лявата страна (десен волан). Понеже съм питал много хора, както там живущи, така и повече пътуващи (тираджии), всеки от тях ми говори различни неща. Въпроса е дали някой знае дали във въпросните страни важи правилото на дясно стоящия, респективно на ляво стоящия? Аз лично виждам логика правилото да е едно за цял свят (дясно стоящия е с предимство), това по скоро ако се гледа че хората имат в повече кръгови кръстовища. Но пък от друга гледна точка, при ляво движение, трябва ляво стоящия да е с придимство на едно равнозначно кръстовище.

Поздрави.

ПП: Много от местните отговарят, че не са чували за подобно правило. При въпроса, кой ще мине пръв при еди каква си ситуация... те или не отговарят или казват "по нахалния" :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Апр 2008, 23:25

който е с e36 е с предимство :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 03 Апр 2008, 23:51

zBoost написа:който е с e36 е с предимство :roll:

Да ... ама е добре това да го знае и лелката която кара срещу теб ! :mhihi:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 03 Апр 2008, 23:51

zBoost написа:който е с e36 е с предимство :roll:

Хаха, колко си оригинален!!! :shock:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от alex_ » 04 Апр 2008, 1:04

Батка да ти кажа важи си тва правило и там. Карал съм 1 година по техните пътища и сега, като се сетя, изобщо не се бях замислял дали е същото или обратното при тях :shock:..просто си го спазвах, както и всички останали шофьори..И като спомена за roundabout-ите (техните прословути кръгови) за мен тва е по-добрия вариянт за кръстовищата....квото и да кажа пове4е ше е излишно--хората си имат идеална култура на движение по пътищата...не е като тука "кой е по-по-най" :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 04 Апр 2008, 8:10

Как ша карам 7ца и некъв ще минава пред мен ве :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 04 Апр 2008, 10:10

///peter написа:Как ша карам 7ца и некъв ще минава пред мен ве :mhihi:

4х4 с външен roll-cage що да не мине? Ти най-много да му оставиш някакъв чарк за спомен. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.С. Бъзикам се, спазвайте законовия, а не пернишкия правилник за движение по пътищата!
Изображение
От тогава русото не е на мода.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 04 Апр 2008, 10:56

при кръгово даваш предимство на този който ти идва от дясно. Обикновенни кръстовища има рядко и там си има знаци за предимство, ако е на равнозначно кръстовище или кръгово в което се вливат четири ленти от четири страни (всеки трябва да даде предимство на десния и така могат да си седят дълго време без да мръднат) се разбирате с ръкомахания и присветвания с фаровете
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

Назад към Извън Темата