Дайте ми съвет за компютърна конфигурация.
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Дайте ми съвет за компютърна конфигурация.
Дайте ми съвет за компютърна конфигурация.С компютъра ще се се обработват снимки,растърни и векторни изображения.Ако можете да дадете и цени няма да е лошо.Много важно нещо също е и мониторът.Условиетое да не е ЦРТ.
Благодаря Ви.
Благодаря Ви.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Как Ви звучи това:
процесор:Intel core 2 duo E8200 Wolfdale(s775/2,66gHZ/6mb)
памет:2x1 GB DDR2 667 MNz team group
твърд диск:320GB SATA II 16 MB SEAGATE
оптично у-во:DWDRW+/- DOUBLE LAYER 20X
флопи:3,5" 1,44MB
кутия:Middle ATX 420W Chieftec Design
дънна платка:Albatron,Intel P35 Express Chipset
графична карта:nVIDIA 9600 GT 512MB GDDR3
монитор:TFT 22"(55.9)ASUS VW222S
мишка:Mouse turbo-x by microsoft USB
клавиатура:Turbo-x new design usb
Всичмо това е за 1500лв.
процесор:Intel core 2 duo E8200 Wolfdale(s775/2,66gHZ/6mb)
памет:2x1 GB DDR2 667 MNz team group
твърд диск:320GB SATA II 16 MB SEAGATE
оптично у-во:DWDRW+/- DOUBLE LAYER 20X
флопи:3,5" 1,44MB
кутия:Middle ATX 420W Chieftec Design
дънна платка:Albatron,Intel P35 Express Chipset
графична карта:nVIDIA 9600 GT 512MB GDDR3
монитор:TFT 22"(55.9)ASUS VW222S
мишка:Mouse turbo-x by microsoft USB
клавиатура:Turbo-x new design usb
Всичмо това е за 1500лв.
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
само рам-а гледай да е една плочка, не 2 или в краен случей дъното да има dual channel, иначе като сейвваш някоя по-големичка графика и ще имаш да чакаш 3 цигари време. Иначе другото е добре. А и захранването ми се вижда мъничко, питай за поне 500W, че да не се чудиш що ускорява компа, като golf 2-ка на светофар!
П.С. Аз я направих тая грешка с малкото захранване, УЖАС
П.С. Аз я направих тая грешка с малкото захранване, УЖАС

От тогава русото не е на мода.
- BMW_CS_Concept
- кандидат ентусиаст
-
За монитора от моделите на САМСУНГ и ФИЛИПС двата са гарантирали най малко изгурели пиксели.
За ПС-то незнам точно какво да ти кажа, защото моя е:
AMD SEMPRON +2500 (+2100)
RAM 512MB DDR400
GF6200 128MB
HDD80GB
Аз съм обаче с ЦРТ монитор
но скоро може и да го сменям защото вече тоя нещо ми на мирисва на БУУУММММ
И като му качих Adobe Photoshop CS2 и малко трудничко го пали ама тръгне ли не ми спича.
Само да ти отбележа, че за САМСУНГА съм сигурен ама за Филипса не съм точно позабравил съм иначе имам кой да питам.
Добре е когато си купуваш такъв вид монитори да накараш в магазина да ти тестват ЦВЕТНИТЕ МАТРИЦИ (Червено,Зелен и син и накрая с БЯЛ/черен) ако по време на теста на различните цветове забележиш бяла точка малка избирай друг монитор това е изгорял пиксел гаранцията важи за 3/4 изгурели пиксели ако ги видиш вече в къщи си ако е един въобще да са под 3 няма да ти го признаят. За големината ти препоръчвам най - голям до 19 инча, на по големите като се гледат от по близо им личат пикселите и стои на квадратчета и за туй.
Не си правя реклама, ако имаш интерес да видиш как бачкат тея монитори е не е кой знае сайта ми какъв е
ето ТУК
За ПС-то незнам точно какво да ти кажа, защото моя е:
AMD SEMPRON +2500 (+2100)
RAM 512MB DDR400
GF6200 128MB
HDD80GB
Аз съм обаче с ЦРТ монитор

И като му качих Adobe Photoshop CS2 и малко трудничко го пали ама тръгне ли не ми спича.
Само да ти отбележа, че за САМСУНГА съм сигурен ама за Филипса не съм точно позабравил съм иначе имам кой да питам.
Добре е когато си купуваш такъв вид монитори да накараш в магазина да ти тестват ЦВЕТНИТЕ МАТРИЦИ (Червено,Зелен и син и накрая с БЯЛ/черен) ако по време на теста на различните цветове забележиш бяла точка малка избирай друг монитор това е изгорял пиксел гаранцията важи за 3/4 изгурели пиксели ако ги видиш вече в къщи си ако е един въобще да са под 3 няма да ти го признаят. За големината ти препоръчвам най - голям до 19 инча, на по големите като се гледат от по близо им личат пикселите и стои на квадратчета и за туй.
Не си правя реклама, ако имаш интерес да видиш как бачкат тея монитори е не е кой знае сайта ми какъв е

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
За конфигурацията няма да коментирам, струва ми се доста добра. За монитора внимавай много обаче! Ще се занимаваш с графична обработка, а тук цветовете, контраста, ъгъла на видимост, светлината и т.н. имат огромно значение. Всичко живо се юрна да купува ТФТ монитори, което е добре за очите, но CRT мониторите са перфектни за графична обработка от гледна точка на своята прецизност. За TFT определено ще трябва да отделиш сериозна сума, за да имаш истински монитор за графичен дизайн. При тях има различни матрици. Не гледай производител, недей да мислиш толкова за изгорели пиксели - те не са фатални. Търси качествена матрица - най-масовите и евтини матрици са TN матриците - нямат правилно цветопредаване (каквото проектираш на твоя монитор, на друг монитор и при принтиране, прожектиране и т.н. ще изглежда по доста различен начин), нямат добър ъгъл на видимост, а също и контраста им е слаб. Това произлиза от самата технология на матрицата. За професионална работа се препоръчват по-качествени матрици, като S-PVA, S-IPS, MVA. Те имат почти перфектен ъгъл на видимост, значително по-добро цветопредаване и контраст. Колкото и да са добри обаче, само най-скъпите модели могат да се доближат до най-обикновения 17'' тринитрон CRT за 80 лева примерно и то пак остава съмнение дали всичко е ОК. Проблема в случая е, че 1500 лева няма да ти стигнат само за монитора ако искаш 22 инча. Има алтернатива да купиш втора ръка, аз си взех такъв от една фирма (няма да я споменавам), дадоха ми 1 година гаранция и 7 дни да го върна, ако не ми харесва - 17 инчово Fujitsu Siemens със 178/178 ъгъл на видимост (както и да го гледам не криви грам образа) и много добра картина. Нито един изгорял пиксел, повече от 2 пъти над цената му като нов. Имат постоянно нова стока и ще си намериш 20'' за 300-400 лева да речем, а не за 2000-3000 лева. Но ти си преценяваш доколко ще е професионална работата ти! Ето още информация, да не помислите, че си измислям :
http://www.pchardwarehelp.com/guides/lc ... -types.php
п.с. Като поразгледах ценовите листи ще се впишеш в 1000-1500 лева за монитор над 20 инча. Но за компютъра не остана
http://www.pchardwarehelp.com/guides/lc ... -types.php
п.с. Като поразгледах ценовите листи ще се впишеш в 1000-1500 лева за монитор над 20 инча. Но за компютъра не остана

BMW only!
- BMW_CS_Concept
- кандидат ентусиаст
-
Той ЦРТ е добро за графиката, ама очите са си очи
и ако се занимава с много бройни часове пред ПС-то най добре да си вземе ТФТ/ЛСД иначе с това ЦРТ не е хубаво макар аз съм с такъв ама аз си нося очила и те си имат защита, но пак се осеща.
Да ти смъкна цената вземи си видео карта по малката GF8800 128/256MB тя е била по - успешна от тази на конфигурацията
Но видео картата да ти кажа е важна когато взимаш Комп за игри да играеш тогава са важни и GF-ките са водят геймарски карти
Гледай да има повечко РАМ, Дънната платка (аз съм с ASUS K8N, нямам оплаквания също) , процесора да е среден 3000-4000GHz препоръчвам ти да е AMD Sempron аз съм с такъв и съм доволен не ми е загрявал

Да ти смъкна цената вземи си видео карта по малката GF8800 128/256MB тя е била по - успешна от тази на конфигурацията

Но видео картата да ти кажа е важна когато взимаш Комп за игри да играеш тогава са важни и GF-ките са водят геймарски карти

Гледай да има повечко РАМ, Дънната платка (аз съм с ASUS K8N, нямам оплаквания също) , процесора да е среден 3000-4000GHz препоръчвам ти да е AMD Sempron аз съм с такъв и съм доволен не ми е загрявал

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Не искам да те критикувам, но мнението ти не е на необходимото информативно ниво
И аз имам процесор Семпрон, фанатик съм и на марката АМД (както се вижда от никнейм-а ми), но дори най-якия Семпрон е слаб за тези цели. Задължително двуядрен процесор, от последното поколение на ИНТЕЛ, те ще свършат най-добра работа. Все пак човека гони време, рендрирането на масивни проекти може да отнеме страшно много време, а то е свързано с пари. Отделно, че ИНТЕЛ предлагат и свои чипсети, което ги прави безпроблемни и много стабилни за работа - АМД все още ползват чипсети на Nvidia, ATI (макар, че те вече са сосбтвеност на АМД), VIA, SIS и често има несъвместимост и грешка при сработването на отделните компоненти - памети най-често. Знам го, защото съм имал АМД машини и като отида при приятел с ИНТЕЛ ви казвам, че стабилността е много по-висока.
Дъното - Асус, Гигабайт, МСИ, Интел, каквото поискаш, но тези първите със сигурност ще са стабилни. За мен Гигабайт предлагат най-добри качества за цената си.
Повтарям - машината е добра, може леко да я намалиш откъм параметри за да си вземеш качествен ТФТ монитор, ти си решаваш.

Дъното - Асус, Гигабайт, МСИ, Интел, каквото поискаш, но тези първите със сигурност ще са стабилни. За мен Гигабайт предлагат най-добри качества за цената си.
Повтарям - машината е добра, може леко да я намалиш откъм параметри за да си вземеш качествен ТФТ монитор, ти си решаваш.
BMW only!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
понеже моята тема я усраха язни Юзър-и
ще се включа тук
много ли е, малко ли е?

ще се включа тук

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Да споделя и моето мнение,за мене ми трябваше мощен компютър,понеже се занимавам с CAD програми пък и игрици обичам,и затова монитора ми беше много важен.
Колегата amd много правилно е казал за качествените матрици при мониторите,обаче такива монитори тръгват от 800 лева нагоре,но пък си заслужават.
Ако имаш възможност си вземи някое EIZO и целиш десятката
Иначе задължително поне две плочки по 1gb на 800Mhz РАМ.
Едно по силно Core Duo,едно 8800 GT (Х),поне 400 вата хубаво захранване и т.н.
Абе всичко е въпрос на левове.....
п.п. vicho,аз бих сменил кутията и видеокартата,иначе дъното е яко
Колегата amd много правилно е казал за качествените матрици при мониторите,обаче такива монитори тръгват от 800 лева нагоре,но пък си заслужават.
Ако имаш възможност си вземи някое EIZO и целиш десятката

Иначе задължително поне две плочки по 1gb на 800Mhz РАМ.
Едно по силно Core Duo,едно 8800 GT (Х),поне 400 вата хубаво захранване и т.н.
Абе всичко е въпрос на левове.....

п.п. vicho,аз бих сменил кутията и видеокартата,иначе дъното е яко

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Според мен конфигурацията е супер, цените са добри (сравних ги набързо с друга фирма), честно казано не знаех, че JAR предлагат такива добри цени в момента. Общо взето по конфигурацията на Вичо няма какво да се пипа, всичко е супер яко, цената също. Единствено за размисъл остава АМД или ИНТЕЛ, вечния спор, АМД-то поне е по-евтино (не и с тва дъно де, от най-скъпите
).

BMW only!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
и кво, тоя компиутур силен ли е, пък ако е и фешан (т.е. има сини лампички), направо да го поръчвам 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- BMW_CS_Concept
- кандидат ентусиаст
-
amd написа:Не искам да те критикувам, но мнението ти не е на необходимото информативно нивоИ аз имам процесор Семпрон, фанатик съм и на марката АМД (както се вижда от никнейм-а ми), но дори най-якия Семпрон е слаб за тези цели. Задължително двуядрен процесор, от последното поколение на ИНТЕЛ, те ще свършат най-добра работа. Все пак човека гони време, рендрирането на масивни проекти може да отнеме страшно много време, а то е свързано с пари. Отделно, че ИНТЕЛ предлагат и свои чипсети, което ги прави безпроблемни и много стабилни за работа - АМД все още ползват чипсети на Nvidia, ATI (макар, че те вече са сосбтвеност на АМД), VIA, SIS и често има несъвместимост и грешка при сработването на отделните компоненти - памети най-често. Знам го, защото съм имал АМД машини и като отида при приятел с ИНТЕЛ ви казвам, че стабилността е много по-висока.
Е да прав си, но как може да сръвняваш двуядрен процесор с обикновен и да казваш тоя е по - добър. Двуядрен процесор 2000GHz примерно се равнява на 4000GHz.
А до колкото бързината може и да си прав, но АМД-тата не загряват много по бавно се развалят от ИНТЕЛ-а. Какъвто го отърва такъв да взима на мен целта ми е не да го карам да си купува това което пише а си казвам мнението. Със здраве да го ползва.
@ Едит ако не бързаш за покупката му, до сряда може да ти дам конфигурация за подобен компютар.
Само трябва да ми кажеш какво точно ще правиш на него.
Дали само с Графиката фотошопи ще бачкаш или и и игрички ще играеш.
Имам познат където работи в Компютърен магазин и може да му извлека малко инфо за монитор, в учелището също господина ми по ИТ и една госпожа от специалните ми прредмети може да ми дадат добра конфигурация за подобен компютар.
От тях знам тея неща. за Мониторите и да е за 300лв. монитора си е задължително да ти си тестват матриците, се пак никой не желае да пусне компютара си и да гледа посредата на монитора бяла то4ка нищо че е взет за 300лв. като се има на предвид каква им е складовата цена по добре да не я казвам

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Незнам с каква програма ще работиш, но ти трябват според мен следните неща:
CPU: Intel Core 2 Duo 2.6Ghz or higher
Motherboard: Asus - много добри дъна издръжливи и пройзводителни!
Инфо
Video: EN8800ULTRA/G/HTDP/768M
Инфо
RAM: 2x 1Gb DDR3 800Mhz or higher - най-малко 800, но по добре ще е на 1066mhz и да е Kingston!
Инфо - малко да по-прочетеш!!!
HDD 250Gb - немисля, че ще ти е нужен по голям от този, но както решиш!
500W Fortron - страхотни захранвания са и също много издръжливи!
Инфо
Монитор:22" Philips 220XW8FB 2ms
Инфо
CPU: Intel Core 2 Duo 2.6Ghz or higher
Motherboard: Asus - много добри дъна издръжливи и пройзводителни!
Инфо
Video: EN8800ULTRA/G/HTDP/768M
Инфо
RAM: 2x 1Gb DDR3 800Mhz or higher - най-малко 800, но по добре ще е на 1066mhz и да е Kingston!
Инфо - малко да по-прочетеш!!!
HDD 250Gb - немисля, че ще ти е нужен по голям от този, но както решиш!
500W Fortron - страхотни захранвания са и също много издръжливи!
Инфо
Монитор:22" Philips 220XW8FB 2ms
Инфо
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
15 мнения
• Страница 1 от 1