Има ли някой,който први САИТОВЕ?!?!?!?!
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Новини
-
Nasic написа:И аз това му казах на пича, че това което иска и то на 3 езика е доста скъпичко.
На бизнеса в България отдавна му се наложи да проумее, че не може да представя дейноста си в Интернет, "инвестирайки" 500 лева за сайт, хостван например в хит.бг. Някак си вече не става да се опитваш да изградиш име, базирайки го на очевидно евтин сайт, направен от съседчето за джобни пари, пълен с бъгове, погрешно изградена търсачка и база данни, задигната от друг сайт, която е всичко друго но не и актуална

Сайтовете за недвижими имоти обикновено са със сложна структура, продиктувана от десетките критерии и вариации на обявите. Въпреки това те струват значително по-евтино от други сайтове с привидно повече и по-сложни компоненти. Обяснението е просто - именно този тип сайтове се правят най-често от фирмите, създаващи страници. Регионалната база данни и структурата на търсачката се правят един път, от там насетне само се модифицират за проекта и се слагат на всеки сайт, като по този начин работата значително намалява, а срока за изпълнение е смешно малък.
Цената на допълнителните езици обикновено е около 30% върху базовата цена.
Толкоз за цената.
Дяла от печалбата на една агенция за недвижими имоти, докаран чрез промотиране на оферти в интернет, би могъл да достигне до 80% от общата печалба. Това не са предположения, а факти. Да ама за да стане реалност, сайта трябва да бъде внимателно оформен не само от техническа гледна точка но и от маркетингова. Продават се апартаменти, къщи, парцели... а не телевизори. За да спечелиш доверието на човек, който те е открил в някоя търсачка, трябва доста да се понапънеш. Българския потребител е станал не само капризен, но и изключително недоверчив.
Толкоз за визията.
Техническото изпълнение е още по-вкисната бира. Една незабелязана грешка в търсачката, ето ти огромни потенциални пропуснати ползи. Не става да разчиташ, че програмиста е безгрешен, не става и да разчиташ на едночасов тест на системата.
Да не говорим, че тук имаме стотици, ако не и хиляди вариации на търсене. Тука започва и мърчандайзинга - покажи му не само това, което е избрал да види, но и това, което също би го заинтересувало.
Мхм - сега е момента човек да си позамисли върху английската поговорка "не съм толкова богат, че да пазарувам евтино".
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не му чета конско, Асене, помагам му.
Макар и да седи като конско.
Помагам му, защото лично аз съм се занимавал с поръчване и менажиране, да не кажа менажерия на сайтове на големи български фирми, скъпи сайтове, за хиляди левове. Говоря за моят опит. Без да говорим това, което знам от бибитийма и групата сайтове в него.
Та ще ти кажа следното.
Той може да отиде и да не знае какво иска.
Фирмите само такъв чакат. Веднага ще го лапнат. Ще му изфабрикуват нещо, базирано на готов стар код с някое ново скинче и ще му вземат парите. Това, което прави той може да изглежда тарикатско за него, но всъщност не е, всъщност е грешка и против интересите му.
Той ще поработи година и ще установи, че не му върши работа, че сайтът не е конкурентен и не е посещаван.
И ще трябва да сипе наново 5 пъти повече пари за нов сайт.
Когато ще се сблъска със следните проблеми:
- информацията в стария може трудно да прелива в новия сайт и да трябва всичко наново, оп - и там отиват едни пари и едно време
- ако отиде при друга фирма, тя в 95% от случаите ЩЕ МУ ОТКАЖЕ да доработи чужд код и ще иска дапочне всичко от нулата, т.е. се оказва и вързан за потенциални некадърници(които всъщност също ще откажат да му дадат кода)
- ще загуби 90% от постиженията си, като резултатност на търсенето в търсачки, индексиране на материали и оферти ...
- и още, и още, и още....
Та моето предложение всъщност - според мен е в негов интерес.
Иначе - да пише на Ангел писмо с текст "сайт - готов код за недвижими имоти за колко ще ми го дадете" - и сигурно и оттам ще изскочи цена, близка до изискванията му.
Ако целта е да има сайт колкото да се похвали и да го напише на визитката - ще стане на принципа "давайте сега оферти откъм най - йовтиното!".
Ако целта е да има сайт, който да ПРОДАВА, мисля, че съм му показал правилен път. Нищо не продава само. Трябва да седне и да помисли.
Надявам се да съм бил ясен. Съжалявам, ако тонът ми е бил арогантен. От самото начало наблюдавам тая тема и накрая не се стърпях.
Поздрави!
Макар и да седи като конско.
Помагам му, защото лично аз съм се занимавал с поръчване и менажиране, да не кажа менажерия на сайтове на големи български фирми, скъпи сайтове, за хиляди левове. Говоря за моят опит. Без да говорим това, което знам от бибитийма и групата сайтове в него.
Та ще ти кажа следното.
Той може да отиде и да не знае какво иска.
Фирмите само такъв чакат. Веднага ще го лапнат. Ще му изфабрикуват нещо, базирано на готов стар код с някое ново скинче и ще му вземат парите. Това, което прави той може да изглежда тарикатско за него, но всъщност не е, всъщност е грешка и против интересите му.
Той ще поработи година и ще установи, че не му върши работа, че сайтът не е конкурентен и не е посещаван.
И ще трябва да сипе наново 5 пъти повече пари за нов сайт.
Когато ще се сблъска със следните проблеми:
- информацията в стария може трудно да прелива в новия сайт и да трябва всичко наново, оп - и там отиват едни пари и едно време
- ако отиде при друга фирма, тя в 95% от случаите ЩЕ МУ ОТКАЖЕ да доработи чужд код и ще иска дапочне всичко от нулата, т.е. се оказва и вързан за потенциални некадърници(които всъщност също ще откажат да му дадат кода)
- ще загуби 90% от постиженията си, като резултатност на търсенето в търсачки, индексиране на материали и оферти ...
- и още, и още, и още....
Та моето предложение всъщност - според мен е в негов интерес.
Иначе - да пише на Ангел писмо с текст "сайт - готов код за недвижими имоти за колко ще ми го дадете" - и сигурно и оттам ще изскочи цена, близка до изискванията му.
Ако целта е да има сайт колкото да се похвали и да го напише на визитката - ще стане на принципа "давайте сега оферти откъм най - йовтиното!".
Ако целта е да има сайт, който да ПРОДАВА, мисля, че съм му показал правилен път. Нищо не продава само. Трябва да седне и да помисли.
Надявам се да съм бил ясен. Съжалявам, ако тонът ми е бил арогантен. От самото начало наблюдавам тая тема и накрая не се стърпях.
Поздрави!
- Новини
-
D3BEP написа:Фирмите само такъв чакат. Веднага ще го лапнат. Ще му изфабрикуват нещо, базирано на готов стар код с някое ново скинче и ще му вземат парите.
Дам, тук съм съгласен. Защото каквото и да си говориме, половината от web developer фирмите не базират разработките си на пазарните нужди на клиента.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Лошото е че повечето като чуят 1000лв за посредствен сайт и се отказват, е майка му стара искате за 50лв бизнес да правите 

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2