Застахователна щета - Как да я регистрирам

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Застахователна щета - Как да я регистрирам

Мнение от vlad0 » 25 Фев 2008, 1:18

Здравейте!

Ето я случката на две на три:

качвам се аз в колата и давам назад през това време едни приятел отваря вратата горе долу на 30 градуса и аз понеже още карам и вратата се наби в едно дърво и съответно горния ляв ъгъл на вратата се огъна и падна и боята и не можеше да се затвори, аз хванах и огънах наобратно с клещите колкото да може да се затоври.

Имам три въпроса:
1. Може ли да се боядиса само огънататия триъгилник, който се е получил или трябва цялата врата?
2. Как да го представя пред застрахователите, за да ми поемат тази щета, защото едва ли ще мине като паркинг щета и каква е процедурата трябва ли протокол и т.нат.
3. Можете ли да препоръчате тенекеджия и бояджия ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 25 Фев 2008, 11:52

:help:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 25 Фев 2008, 11:56

без протокол от КАТ няма как да минеш пред застрахователите
парче от врата ако боядисаш....ще изглежда като лепенка на старата боя

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 25 Фев 2008, 12:19

Имаш л.с.! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Фев 2008, 12:24

genezis написа:без протокол от КАТ няма как да минеш пред застрахователите

Напротив.... отиваш и казваш: 1.Вариант - така и така, един каун отвори вратата в движение и стана това. С каско съм, оценявайте и плащайте.... 2. Вариант - някой ме е ударил тука (ако има вариант да се измисли достатъчно добро и правдоподобно обяснение)... щото някой ако те удари на паркинг кво - ше викаш КАТ ли? колко хора го правят..... плащат и без КАТ за подобни щети...

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 25 Фев 2008, 12:29

Mollov написа:Напротив.... отиваш и казваш: 1.Вариант - така и така, един каун отвори вратата в движение и стана това. С каско съм, оценявайте и плащайте.... 2. Вариант - някой ме е ударил тука (ако има вариант да се измисли достатъчно добро и правдоподобно обяснение)... щото някой ако те удари на паркинг кво - ше викаш КАТ ли? колко хора го правят..... плащат и без КАТ за подобни щети...

Проблема на колегата,е че вратата била огъната навътре.Мисля,че вариант 1 на Mollov е най-удачен и да си търси правата,че аман от застрахователи,които се правят на телета!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 25 Фев 2008, 12:52

Mollov написа:
genezis написа:без протокол от КАТ няма как да минеш пред застрахователите

Напротив.... отиваш и казваш: 1.Вариант - така и така, един каун отвори вратата в движение и стана това. С каско съм, оценявайте и плащайте.... 2. Вариант - някой ме е ударил тука (ако има вариант да се измисли достатъчно добро и правдоподобно обяснение)... щото някой ако те удари на паркинг кво - ше викаш КАТ ли? колко хора го правят..... плащат и без КАТ за подобни щети...

според теб ще стане без протокол така ли ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 25 Фев 2008, 12:52

A_DUNCHEV написа:
Проблема на колегата,е че вратата била огъната навътре.

мда навътре е огъната :roll:

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 25 Фев 2008, 12:55

В тази ситуация нямаш нужда от протокол!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 25 Фев 2008, 13:28

благодаря колеги! Утре отивам да видя какво ще го измислим ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Galio » 25 Фев 2008, 13:53

определено става и без протокол - скоро ми платиха счупено задно стъкло без протокол ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от feeling » 25 Фев 2008, 16:40

Ами да ти кажа аз работя в застрахователна компания и тази щета... Наистина нямам идея как би могъл да я опишеш. Единият вариант е маневра на паркинг, но..
Иначе , за щета на паркинг не ти трябва протокол, тъй като тя се завежда срещу неизвестно МПС.
Според мен най-добрия вариант е да има протокол, защото така шанса за плащане е по-голям.. Просто обясняваш какво е станало.. Мисля , че ще ти я покрият.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 25 Фев 2008, 16:54

я и аз да попитам,че няма смсъл да отварям нова тема ако някои запознат да каже,ще се признае ли за щета белезите от камъчета по предната маска??Ако кажа че вчера съм се прибирам от някаде и по магистралата от някъв камион от пясъка по пътишата ми е прецакал предницата??мисля че ше е от полза защото не вярвам че само аз съм така!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от feeling » 25 Фев 2008, 17:29

Е разбира се :) Обяняваш какво се е случило и каското ти покрива щетата :)

Назад към Извън Темата