Застахователна щета - Как да я регистрирам
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Застахователна щета - Как да я регистрирам
Здравейте!
Ето я случката на две на три:
качвам се аз в колата и давам назад през това време едни приятел отваря вратата горе долу на 30 градуса и аз понеже още карам и вратата се наби в едно дърво и съответно горния ляв ъгъл на вратата се огъна и падна и боята и не можеше да се затвори, аз хванах и огънах наобратно с клещите колкото да може да се затоври.
Имам три въпроса:
1. Може ли да се боядиса само огънататия триъгилник, който се е получил или трябва цялата врата?
2. Как да го представя пред застрахователите, за да ми поемат тази щета, защото едва ли ще мине като паркинг щета и каква е процедурата трябва ли протокол и т.нат.
3. Можете ли да препоръчате тенекеджия и бояджия ?
Ето я случката на две на три:
качвам се аз в колата и давам назад през това време едни приятел отваря вратата горе долу на 30 градуса и аз понеже още карам и вратата се наби в едно дърво и съответно горния ляв ъгъл на вратата се огъна и падна и боята и не можеше да се затвори, аз хванах и огънах наобратно с клещите колкото да може да се затоври.
Имам три въпроса:
1. Може ли да се боядиса само огънататия триъгилник, който се е получил или трябва цялата врата?
2. Как да го представя пред застрахователите, за да ми поемат тази щета, защото едва ли ще мине като паркинг щета и каква е процедурата трябва ли протокол и т.нат.
3. Можете ли да препоръчате тенекеджия и бояджия ?
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Имаш л.с.! 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
genezis написа:без протокол от КАТ няма как да минеш пред застрахователите
Напротив.... отиваш и казваш: 1.Вариант - така и така, един каун отвори вратата в движение и стана това. С каско съм, оценявайте и плащайте.... 2. Вариант - някой ме е ударил тука (ако има вариант да се измисли достатъчно добро и правдоподобно обяснение)... щото някой ако те удари на паркинг кво - ше викаш КАТ ли? колко хора го правят..... плащат и без КАТ за подобни щети...
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Mollov написа:Напротив.... отиваш и казваш: 1.Вариант - така и така, един каун отвори вратата в движение и стана това. С каско съм, оценявайте и плащайте.... 2. Вариант - някой ме е ударил тука (ако има вариант да се измисли достатъчно добро и правдоподобно обяснение)... щото някой ако те удари на паркинг кво - ше викаш КАТ ли? колко хора го правят..... плащат и без КАТ за подобни щети...
Проблема на колегата,е че вратата била огъната навътре.Мисля,че вариант 1 на Mollov е най-удачен и да си търси правата,че аман от застрахователи,които се правят на телета!
Mollov написа:genezis написа:без протокол от КАТ няма как да минеш пред застрахователите
Напротив.... отиваш и казваш: 1.Вариант - така и така, един каун отвори вратата в движение и стана това. С каско съм, оценявайте и плащайте.... 2. Вариант - някой ме е ударил тука (ако има вариант да се измисли достатъчно добро и правдоподобно обяснение)... щото някой ако те удари на паркинг кво - ше викаш КАТ ли? колко хора го правят..... плащат и без КАТ за подобни щети...
според теб ще стане без протокол така ли ?
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
В тази ситуация нямаш нужда от протокол!
Ами да ти кажа аз работя в застрахователна компания и тази щета... Наистина нямам идея как би могъл да я опишеш. Единият вариант е маневра на паркинг, но..
Иначе , за щета на паркинг не ти трябва протокол, тъй като тя се завежда срещу неизвестно МПС.
Според мен най-добрия вариант е да има протокол, защото така шанса за плащане е по-голям.. Просто обясняваш какво е станало.. Мисля , че ще ти я покрият.
Иначе , за щета на паркинг не ти трябва протокол, тъй като тя се завежда срещу неизвестно МПС.
Според мен най-добрия вариант е да има протокол, защото така шанса за плащане е по-голям.. Просто обясняваш какво е станало.. Мисля , че ще ти я покрият.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
я и аз да попитам,че няма смсъл да отварям нова тема ако някои запознат да каже,ще се признае ли за щета белезите от камъчета по предната маска??Ако кажа че вчера съм се прибирам от някаде и по магистралата от някъв камион от пясъка по пътишата ми е прецакал предницата??мисля че ше е от полза защото не вярвам че само аз съм така!
14 мнения
• Страница 1 от 1