Слънчеви батерии?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- _FIRMATA_
- младши ентусиаст
-
- Кара: 306 Hp 600 Nm
Слънчеви батерии?
Здравейте! Някой има ли представа от тези слънчеви батерии? Каква мощност дават? Могат ли да се закупят в БГ? и от къде? И дали могат да захранят един комплекс който има по 1900 лв разходи за ел енергия на месец? Мерси предварително! 

Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено
Мойта не се кутира по тия параметри, а със сигурност не е от Враца, значи или има други мушингии или вин таблицити ви са перде кириз

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
точно като минаваш краи сливен има един голям генератор (перка)
и отдолу имаше слънчеви батерии ама дали ги продаваха или просто и те създаваха ток немога да кажа някои от там ако знае
с тези батерии незнам ама соларните нагреватели за топла вода са си голяма далавера
и отдолу имаше слънчеви батерии ама дали ги продаваха или просто и те създаваха ток немога да кажа някои от там ако знае
с тези батерии незнам ама соларните нагреватели за топла вода са си голяма далавера

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз писах и в друга тема!.... за мен най-добри са Де Дитрих. внасят ги Рувекс,но може и други да има вносител. имам такива у дома и при разходи за същата вода от 100-200лв ток сег асъм на нула!! два панела правят вряла вода на 75-80 градуса през повечето време от март до октомври. изплатиха се за две години. за 45 мин правят водата в бойлера /който е 300л / на 60 градуса. на дисплея в слънчеви дни показва температура в панелите на течността до 140 градуса. ако вдигна защитата за температура нагоре от дисплея ще върти помпата и мога и да си варя яйца от чешмата,но не го правя щото някой може да се заблее и да врътне топлата вода до край и да се попари...! два панела излязоха с цялата автоматика към 5 бона преди три години..
по принцип се оразмерява един път и половина количество вода над това ,което ти трябва нормално,за да не ти свърш иводата вечерта и да няма кво да я загрее и да мине на ток.примерно ако за трима човека нормално стигат 150л топла вода се взима бойлер и панели,които да направят 200л!
тва е от мен.
по принцип се оразмерява един път и половина количество вода над това ,което ти трябва нормално,за да не ти свърш иводата вечерта и да няма кво да я загрее и да мине на ток.примерно ако за трима човека нормално стигат 150л топла вода се взима бойлер и панели,които да направят 200л!
тва е от мен.
Както каза колегата Де Дитрих са страшно добри,но не трябва да пренебрегваме продуктите на сън сити шумен.Специално за селективните им панели и неръждавеймите водосъдържатели мога да гарантирам на 100% ,че са на световно равнище.В момента пазара е наводнен с такава стока основно от Гърция и Китай.За първите мога да кажа ,че се вкарват евтини колектори но за сметка на качеството,Китайските изобщо няма да коментирам.Тук е въпроса какво трябва да изберем ,обикновен ,селективен или вакумен колектор.Колегата който попита за комплеска трябва да се ориентират към вакумните но тук трябва много да внимава какво зима,не прави икономия за сметка на качеството ,че ще ти излезне златно.Ако бъде добре направена сметката и качесвено монтирано ,разбира се трябва да се има предвид къде се намира комплекса,можете рационално да използвате между 8 и 10 месеца в годината а примерно в южна България дори целогодишно.

Re: Слънчеви батерии?
_FIRMATA_ написа:Здравейте! Някой има ли представа от тези слънчеви батерии? Каква мощност дават? Могат ли да се закупят в БГ? и от къде? И дали могат да захранят един комплекс който има по 1900 лв разходи за ел енергия на месец? Мерси предварително!
Тези за които пишат колегите няма да ти свършат работа.
Относно вятърният генератор, трябва да си "кмет" за да си боцнеш такова

Това което те интересува теб случайно съм поглеждал и го дават средно за около 8 години да се избие. Чесно казано там си е цяла наука и ти трябва више, затова се обърни към някой вносител.
Re: Слънчеви батерии?
Pin2 написа:_FIRMATA_ написа:Здравейте! Някой има ли представа от тези слънчеви батерии? Каква мощност дават? Могат ли да се закупят в БГ? и от къде? И дали могат да захранят един комплекс който има по 1900 лв разходи за ел енергия на месец? Мерси предварително!
Тези за които пишат колегите няма да ти свършат работа.
Относно вятърният генератор, трябва да си "кмет" за да си боцнеш таковаТова е образно казано.
Това което те интересува теб случайно съм поглеждал и го дават средно за около 8 години да се избие. Чесно казано там си е цяла наука и ти трябва више, затова се обърни към някой вносител.
Ако имаш предвид силициевите панели за електричество за 8 години посмъртно не можеш да ги избиеш.После не е регламентирано къде и по какъв начин ще отива този ток,трябва да има изходящ електромер към НЕК.Ако тръгнеш да оправяш всички тези бумаги ще ти мине мерака бързо.А що се отнася за вятърните генератори ти осигури парите па аз ще оправя документацията.

_FIRMATA,сега се сетих за какви панели питаш,но икономията на ток може да дойде от много работи.Например,топла вода от слънчеви колектори,кухнята на газ,добра дограма и добра изолация,енерго спестяващи лампи и уреди.

- sinqta_strela
- Дружба Тийм
-
- Кара: Trabant 601'S
- Детайли за колата: машина човечееее
Колега, много зависи къде точно се намира комплексът ( какво целогодишно слънцегреене може да има, има слънчева карта на България която се разглежда в такива случай ), и какво количество енергия ти трябва
'Екотоп' консорциум се занимава изключително с ВЕИ ( възобновяеми енергийни източници) и там ще ти отговорят на всички въпроси
'Рувекс' също са вариант, добри са, само че незнам в тази област дали са се ориентирали точно
Имай едно на ум, че тук качеството трябва да бъде на преден план, а не да се купуват китайски боклуци
Парите които ще вкараш ще се върнат за повече време отколкото очакваш, но си заслужава, това е бъдещето
Колкото до вятърните турбини при Сливен... в България развитието на вятърна енергия няма почва, и тези турбини ги е сложил някой мегаумник
Те функционират по месец два в годината 

'Екотоп' консорциум се занимава изключително с ВЕИ ( възобновяеми енергийни източници) и там ще ти отговорят на всички въпроси

'Рувекс' също са вариант, добри са, само че незнам в тази област дали са се ориентирали точно

Имай едно на ум, че тук качеството трябва да бъде на преден план, а не да се купуват китайски боклуци

Колкото до вятърните турбини при Сливен... в България развитието на вятърна енергия няма почва, и тези турбини ги е сложил някой мегаумник

долен хранител

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
sinqta_strela написа:Те функционират по месец два в годината
Бате по често минавай от там, а щом и на разклона на каблешково (след Айтос) има няма да е много малоумник тоя. + там дето са сливенските турбини духа, мноо и постоянно, тъй че споко.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
слагахме преди 2-3г слънчеви колектори внос от китай на Царско село-комплекса на околовръстното на Стойне Манолов и още на първото лято летяха във въздуха вентили и тръбите гърмяха като фойерверки и им излезе през носа по-евтиното. аз мога да гарантирам само за качеството на Де Дитрих и съм виждал в Германия техни панели,дето там няма кьораво слънцегреене -наредени покрай пътя и по разни ферми и заводчета и явно работят щом са ги сложили . аз гарантирам от гледна точка ,че не съм имал никакви проблеми за тия 3г и правя топла вода като за целият блок и остава...
deyan-enchev, доколкото знам колегата 'синята стрела' е топлотехник, и се интересува напоследък доста от ВЕИ, та бих му се доверил щом е на това мнение
А и има разлика от това дали перката на турбината се върти като я погледнеш, и дали са налице всички фактори и параметри за реализирането и полезната работа на турбината
Но нека той обясни по-подробно 

GVT написа:Както каза колегата Де Дитрих са страшно добри,но не трябва да пренебрегваме продуктите на сън сити шумен.Специално за селективните им панели и неръждавеймите водосъдържатели мога да гарантирам на 100% ,че са на световно равнище.В момента пазара е наводнен с такава стока основно от Гърция и Китай.За първите мога да кажа ,че се вкарват евтини колектори но за сметка на качеството,Китайските изобщо няма да коментирам.Тук е въпроса какво трябва да изберем ,обикновен ,селективен или вакумен колектор.Колегата който попита за комплеска трябва да се ориентират към вакумните но тук трябва много да внимава какво зима,не прави икономия за сметка на качеството ,че ще ти излезне златно.Ако бъде добре направена сметката и качесвено монтирано ,разбира се трябва да се има предвид къде се намира комплекса,можете рационално да използвате между 8 и 10 месеца в годината а примерно в южна България дори целогодишно.
Сън сити незнам да има но има едни сън систем и просто сичкото това което бълват е пълен ама пълен боклук.Колекторите им не се избиват и за 10 години а боилерите са просто безобразни-течове,изгоряли нагреватели,напукан емаил и какво ли още не.
Бегаите далече от тях.Китаиски или гръцки са почти на същото ниво.
Де дитрих и Viessman са добрите марки.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
еми не знам, но от обявите дето чета, пишат само глупости... как грее вода за 2-3 души, и не знам си още какво... нямат ли тези неща техническа спецификация за изходяща мощност, или друг валиден параметър, а не "80л бойлер за 2 души в час"

в БГ не знам какво се внася от гърция явно боклуци но в нас имаме един 150 литров бойлер,един панел соларен и 10 години вече гореща вода да даваш и на комшиите...особенно лятото когато се къпем всичките всеки ден и пуснеш и една пералня тогава свършва водата..чакаш 15 мин с часовника въртиш пак и е горещо чак да ти свали кожата от кокалите...поне в гърция има перални с 2 маркуча дето взима вода една с топла и една със студена и има нещо като термостат който ги миксира водите за да се получи температурата която искаш пък в крайния случай че не става чак тогава се включва нагревателя на водата...ако сте чули за Pitsos..ако не сте чули сигурно знаете Bosch електроуреди...е заводът им е в гърция и даже ако видиш един хладилник пицос и един бош само лепенката и цената е друга..ако бошовия е 300 евро питсос е 200 и т.н.
виесман и де дитрих са от върха на сладоледа но има също така гръцки аналози които не отстъпват в качеството както е Фирогенис,малтезос,хелиоакми и т.н. особенно последната е номер 1 в гърция...нека не изпадаме в капана "понеже е немско значи е качествено" особенно в тема соларни батерии и т.н. гърция е от най-големите производители... виесман знам за котели че правят в гърция сега не знам за соларни
ето ти два сайта за да прочетe
http://www.helioakmi.com/
www.calpak.gr
и много други...за първия знам че 200 литра бойлер с панели и т.н. поставяне излиза към 800 евро имат незнам си колко години гаранция...виж кой ги внася в БГ...
също така играе роля твърдостта на водата в избирането на бойлера..има медени бойлери,инокс,титаний,стъклени и т.н. в тема покритие...за твърдата вода на БГ инокс и титании са най-добре ама не съм техник да ти отговоря точно...
немското не е баш немско пак да ви повторя
айде лека вечер
виесман и де дитрих са от върха на сладоледа но има също така гръцки аналози които не отстъпват в качеството както е Фирогенис,малтезос,хелиоакми и т.н. особенно последната е номер 1 в гърция...нека не изпадаме в капана "понеже е немско значи е качествено" особенно в тема соларни батерии и т.н. гърция е от най-големите производители... виесман знам за котели че правят в гърция сега не знам за соларни
ето ти два сайта за да прочетe
http://www.helioakmi.com/
www.calpak.gr
и много други...за първия знам че 200 литра бойлер с панели и т.н. поставяне излиза към 800 евро имат незнам си колко години гаранция...виж кой ги внася в БГ...
също така играе роля твърдостта на водата в избирането на бойлера..има медени бойлери,инокс,титаний,стъклени и т.н. в тема покритие...за твърдата вода на БГ инокс и титании са най-добре ама не съм техник да ти отговоря точно...
немското не е баш немско пак да ви повторя

айде лека вечер
15 мнения
• Страница 1 от 1