Въпрос за тахограф...
Модератор: Общи модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за тахограф...
Добро утро...
на въпроса, какъв е случая с тези карти на шофьора?
Така, работата е там, че ще ми трябва бус, който е над 3.5 тона. Категорията за него я имам, но шофьора му ми каза, че новите коли са с дигитални тахографи, за който ми трябва карта, но проблема е, че дори след заплащането на 150лв за нея си я получаваш след месец?!
Аз като нямам такава карта мога ли да карам машина с такъв тахограф, при положение, че не извършвам товарни превози към никоя фирма? Има ли условие, което да ми позволява да управлявам такава машина, за лично ползване, без да спазвам задължителните почивки при извършването на товарни превози?
на въпроса, какъв е случая с тези карти на шофьора?
Така, работата е там, че ще ми трябва бус, който е над 3.5 тона. Категорията за него я имам, но шофьора му ми каза, че новите коли са с дигитални тахографи, за който ми трябва карта, но проблема е, че дори след заплащането на 150лв за нея си я получаваш след месец?!
Аз като нямам такава карта мога ли да карам машина с такъв тахограф, при положение, че не извършвам товарни превози към никоя фирма? Има ли условие, което да ми позволява да управлявам такава машина, за лично ползване, без да спазвам задължителните почивки при извършването на товарни превози?
никога не съжалявай за това което си направил
само за това което не си
само за това което не си
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Има такова условие, можеш да караш и без действащ тахограф, обаче не си спомням точно какво беше условието. Потърси в закона за превозите и товарите, там го пише.
It's not who You are, it's who You know...
3 мнения
• Страница 1 от 1