Лизинговане на автомобил втора употреба
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
Лизинговане на автомобил втора употреба
... смятам сами се досещате че проблема не е в сумата, а в кешовицата, сиреч искам кола за 30 бона, но въпроса е това дали има лизингова компания която да я вземе и отдаде на лизинг към мен
И евентуално какви са процедурите
Благодаря

И евентуално какви са процедурите

Благодаря

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Ако я вземаш от физическо лице е проблем и по-добре си дръпни заемче,ако е от автокъща то почти всички имат лизингови схеми."Корект лизинг" обикновенно работят с различни клиенти по индивидуални лизингови схеми,но ако питаш мен,заема е по удачен от лизинга заради периода от време за който трябва да върнеш сумата.Успех! 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
С лизингова къща не се захващай!
Условията са им ужасни,лихвите също...за една година лизинговане на кола 5000 накрая тя излиза да речем 9000 като в този период си длъжен да ходиш на определени километри за смяна на масло и т.н. само в посочени от тях сервизи!
Най-удачния вариант - разбираш се с продавача ако е частно лице и пускате едно договорче "запис на заповед" като се уговаряте по между си как ще бъде изплатена колата...така хем ще ви е спокойно и на двамта,хем колата ще бъде на твое име
Условията са им ужасни,лихвите също...за една година лизинговане на кола 5000 накрая тя излиза да речем 9000 като в този период си длъжен да ходиш на определени километри за смяна на масло и т.н. само в посочени от тях сервизи!
Най-удачния вариант - разбираш се с продавача ако е частно лице и пускате едно договорче "запис на заповед" като се уговаряте по между си как ще бъде изплатена колата...така хем ще ви е спокойно и на двамта,хем колата ще бъде на твое име

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Според скромните ми проучвания по този въпрос излиза, че е най-изгодно да си теглиш един потребителски кредит за тея 30к и да си ги връщаш по схема която на тебе ти е угодна.
Никой няма да те задължава да ходиш в определени сервизи нито ще ти пили на главата като закъснееш с вноската....имаш си наказателна лихва при просрочие и си пеи сърце.
Ако в един прекрасен ден решиш да внесеш цялата остатъчна сума всички лихви по кредита до края на периода ти отпадат което е супер далавера.
Никой няма да те задължава да ходиш в определени сервизи нито ще ти пили на главата като закъснееш с вноската....имаш си наказателна лихва при просрочие и си пеи сърце.
Ако в един прекрасен ден решиш да внесеш цялата остатъчна сума всички лихви по кредита до края на периода ти отпадат което е супер далавера.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
е да , ама аз съм чувал за лизинг от 3-4 процента ако сумата е по -голяма, над 15000-20000---а при банките са поне 12 процента поне. Записна на заповед ми звучи най -добре. Може и да греша с процентите.Аз заеми НЕ ВЗИМАМ --и съветвам никой да не взима
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
е да , ама аз съм чувал за лизинг от 3-4 процента ако сумата е по -голяма, над 15000-20000---а при банките са поне 12 процента поне. Записна на заповед ми звучи най -добре. Може и да греша с процентите.Аз заеми НЕ ВЗИМАМ --и съветвам никой да не взима
Re: Лизинговане на автомобил втора употреба
BMW-E39 написа:мм надушвам Е60 или ..!?!?
Къде го надушваш това Е60 за :
BMW lover написа:....... искам кола за 30 бона .........
Пък и да го намериш някъде , не си мисли , че всички хора търсят най-евтината цена на даден модел.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
klintan66 написа:е да , ама аз съм чувал за лизинг от 3-4 процента ако сумата е по -голяма, над 15000-20000---а при банките са поне 12 процента поне. Записна на заповед ми звучи най -добре. Може и да греша с процентите.Аз заеми НЕ ВЗИМАМ --и съветвам никой да не взима
Не говори така баце , защото рано или късно в живота ни трябва голяма сума пари която не можеш да набавиш и е по-добре да дръпнеш някой заем на промоция със ниска лихвичка и да си вземеш кеша,отколкото да спестяваш 5 години и чак накрая да видиш резултата.Хората са го измислили,за това и на запад толкова използват заеми-ниски са им лихвите и хората си се възползват.Та по-добре да търсим по-изгодните условия отколкото да си заравяме главите в пясъка

ПС:аз също не обичам заемите и за това ходя в чужбина да припечелвам,ама няма цял живот да съм скитник и когато се установя и ми потрябват повечко от 20-30 000 лв ще трябва и аз да дръпна нещо-дали със бизнес план,дали обикновен потребителски , кинти си трябват

///MapTo написа:С лизингова къща не се захващай!
Тук ни моа са съглася, Бившия собственик на е30ката и е23ката ми, си взе е34540ка през лизингова къща, единственото което го задължават е да си плаща данъците на колата и да си плаща вноските. колата струва 12000лв, с лизинга му излиза 15000лв
sonny, получава се по тия сметки, че лихвата е 20% от сумата която има да връща по този начин. При потребителските кредити, дори и без доказване на доходи най високите лихви са 12-15%, мисля че ще се съгласите, че 5% на тези пари са си сума. ДСК в момента предлатат изключително изгодни условия за служители на някои фирми - плана им се казва ДСК Престиж и лихвата е 7.45-7.85% според зависи от някои фактори. Това го знам, защото съм ползвател на такъв вид потребителски кредит. Може да идеш да питаш поне - нищо не губиш. Имам познат, който работи в Райфайзен банк, сподели, че също имали много добри условия - подробности не знам. В лизингови къщи имам познати, които са се набивали зверски за дребни неща - телевизори, телефони - е такива простотии, от там знам, че по добре да не се занимаваш с такива. Успех желая при покупката !
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
sonny написа:...
Визирах Мегатрон,при другите предполагам са подобни нещата...
Едно момче от квартала си взе селика чрез тази къща и от някакъв бордюр му се такова таковата на задна дясна гума и момчето беше побесняло,че трябва да я прави в техен сервиз и ще му свалят кожата

и бързаше да предсрочи вноските,че лихвите били солени
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Мегатрон са си педали... има много други лизингови фирми, които единствено искат от теб да си плащаш вноските, каското и данъците... пък какво ще й правиш на колата и къде - не ги интересува... стига да си я плащаш редовно... някои дори те оставят и с каското да се занимаваш сам при ПТП (или нещо, изискващо застрахователно събитие), сам си взимаш парите и сам си правиш колата...
20%, ама сумарно за 3 години (например) демек по няма и 7% годишно... което не е чак толкова много, а и имай в предвид, че за разлика от банките, лизинговите къщи отпускат "кредита" много по-лесно (само си представи "потребителски кредит" за 20к.... за кви години ще е и дали ше си на тънка лихва
)... приемат фиктивни служебни бележки, стига да имаш прилична начална вноска (например 30%)... и така нататък.. не е като да вземеш потребителски на преференциална лихва, ама малко са банките (за разлика от лизинговите къщи), дето ше ти дадат такава без да докажеш доход... а ти ако можеш да го докжеш - лесна работа 

saarak написа:sonny, получава се по тия сметки, че лихвата е 20% от сумата която има да връща по този начин.
20%, ама сумарно за 3 години (например) демек по няма и 7% годишно... което не е чак толкова много, а и имай в предвид, че за разлика от банките, лизинговите къщи отпускат "кредита" много по-лесно (само си представи "потребителски кредит" за 20к.... за кви години ще е и дали ше си на тънка лихва

13 мнения
• Страница 1 от 1