Пътуване до Гърция
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Върнахме се и реших да споделя как е пътя натам. Пътя от София до границата си е много добър. След границата има един участък около 20-30 км с ограничение 50 км/ч и с двойна непрекъсната линия. В общи линии до Солун ограниченията са предимно 50-60, там където магистралата е готова е 80-90. След Солун ограничението по магистралата е 120, но само ние го спазвахме. От време на време имаше табелки с нарисувана камера и някакъв надпис на гръцки. Предполагам, че предупреждават че има камера. Пътувахме около 11-12 часа в едната посока, но си признавам че се измъчих с тия ограничения. На магистрала с по 3 платна във всяка посока при скорост 120 имах чувството че се влачим с 60. Доста голяма част от магистралата е осветена през нощта, но дори и без осветление, маркировката е много добре направена и "свети" от светлината на фаровете. Гърците рядко ни задминаваха с по-малко от 140. На отиване по магистралата платихме на 4 места по 2 евро, а на връщане на 5 места. Бензина върви от 1 до 1,15 евро за литър. Разхода с 4 човека, натъпкан багажник + багаж на задната седалка беше точно 8/100.
сорри че се намесвам макар че не би трябвало след като ти обещах една карта но честно казано от мързел не го направих че взех нов компютър и ме мързеше...няма да те излъжа брат
следващия път ще съм по отзивчив обещавам просто есен ме мързи и да дишам
тия табелки с камера означават че в следващите не знам си колко метра ще има патрулка която ще следи скоростта...това е кьор фишек колкото да те накара да намалиш скоростта...има една страница която пише къде точно има патрулки по принцип , "чисти" бензиностанции ,как да избегнеш будките където плащаш магистралните такси,денонощни вулканизатори но е само на гръцки...тук има бая гръцкоговорящи може и аз да се занимавам един ден да преведа 2-3 неща...
www.bloka.com
информацията е много актуална

тия табелки с камера означават че в следващите не знам си колко метра ще има патрулка която ще следи скоростта...това е кьор фишек колкото да те накара да намалиш скоростта...има една страница която пише къде точно има патрулки по принцип , "чисти" бензиностанции ,как да избегнеш будките където плащаш магистралните такси,денонощни вулканизатори но е само на гръцки...тук има бая гръцкоговорящи може и аз да се занимавам един ден да преведа 2-3 неща...
www.bloka.com
- M5
- младши ентусиаст
-
Еее, ако някой се хване да ги преведе тия неща ще стане супер, че февруари се очертава пак да ходя натам и ще е добре да ги знам тия неща и да си пътувам нормално, а не да се влача с 60
- Гост
-
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
SKISA написа:... да ми даде линк-ще ги преведа!
Той, Гръка, го е дал - http://www.bloka.com
Ама тЕ от това грам не отбирам

Το Bloka θέλοντας οι blokers να είναι εκτός από ενημερωμένοι οδηγοί, και χρήσιμοι για τον συνάνθρωπό τους, έχει σκοπό να διοργανώσει ένα σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Абе цитата беше само примерен. На тая страница само цветовете и разбирам
.

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- M5
- младши ентусиаст
-
grnka написа:има една страница която пише къде точно има патрулки по принцип , "чисти" бензиностанции ,как да избегнеш будките където плащаш магистралните такси,денонощни вулканизатори но е само на гръцки...тук има бая гръцкоговорящи може и аз да се занимавам един ден да преведа 2-3 неща...
www.bloka.com
Тъй като скоро ще пътувам към Атина (някъде около 15.02.), ще съм много благодарен ако някой се навие да попреведе някои от полезните неща от тоя сайт. Като гледам не малко хора пътуват по гръцко, така че информацията ще е полезна и за други хора.
M5 написа:grnka написа:има една страница която пише къде точно има патрулки по принцип , "чисти" бензиностанции ,как да избегнеш будките където плащаш магистралните такси,денонощни вулканизатори но е само на гръцки...тук има бая гръцкоговорящи може и аз да се занимавам един ден да преведа 2-3 неща...
www.bloka.com
Тъй като скоро ще пътувам към Атина (някъде около 15.02.), ще съм много благодарен ако някой се навие да попреведе някои от полезните неща от тоя сайт. Като гледам не малко хора пътуват по гръцко, така че информацията ще е полезна и за други хора.
Наи добре си вземи един GPS от тук може да свалиш всички информации за полицаи камери и така нататък и GPSа ще те предупреждава

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2