Чип

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Чип

Мнение от Веселин|Василев » 25 Яну 2008, 1:33

Кажете някоя читава СФ фирмица за чипове да мина утре да ме чипосат?

Мнения за тази фирма
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 25 Яну 2008, 15:28

http://www.digitaltuning.bg/

опичай си акъла какъв чип слагаш, да не си после за основен ремонт. не винаги най-скъпото е най-добро, но аз бих се усъмнил леко в тези 350 лева. Дигиталтунинг ти правят чипа според твоята кола и данни, и съм виждал и карал е36 320 с такова - без коментар ;) обаче е 650 а не 350 лева. аз не бих спестил за управлението на двигателя ако ще го пипам

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 25 Яну 2008, 15:43

Винаги съм се чудил - не може ли да потърси колега с БМВ със същия номер на ЕКУ-то и чисто и просто да му копират чипа някъде (с програматор) и да си кара 8) Или дори еднакви по номер ЕКУ-та да се чипосват различно, според конректния двигател - износване, изминати километри? :roll:

едит: защото ако става номера, да си вземем една джаджа, да се съберем целия форум (може и на събора да речем) и да качим на един сайт 100 вида софтуер за чипове for free и тия фирми да фалират :mhihi: (на всеки софтуер номер на ЕКУ и така).
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blue&White » 25 Яну 2008, 15:52

Ти според мене, току що бутна целия бизнес с чипове :mhihi: :mhihi:
No offence ;)

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 25 Яну 2008, 15:58

E вмъкни светлина по въпроса де, кое им е различното на отделните чипове?
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 25 Яну 2008, 16:41

ами ако не е явно...
кубатура, вид двигател, ванос... плюс какво точно искаш да модифицираш, т.е. какво целиш: универсален чип за най-бързо ускорявам, най-бързо доускорявам, навсякъде имам максимални Нм и коне едновременно още от 600 оборота и харча 20% по-малко бензин - такъв чип няма.

отделно играе и записа от стила ти на каране! в дигиталтунинг поне твърдят че пращат копие от чипа ти в Германия или Швейцария ли някъде и според данните и това какво целиш ти правят оптимален за ТЕБ и КОЛАТА ТИ чип. а не просто копие на Пешовия чип примерно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Яну 2008, 16:44

Пращат го те :mhihi:

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 25 Яну 2008, 19:16

Има логика и в това твърдение, но значи варианта с масовото изкопирване все пак съществува ако моторите и ЕКУ-тата са еднакви, а масово е така. Проблема явно е, че който се е изръсил с парички за чип не му се копира чипа, освен ако не му го заплатят на 80% да речем. А би било хубаво да се организираме и да почерпим колегите с определено дригатели, аз лесно мога да намеря необходимата техника и има необходимите познания за да ги запиша на компа и да ги кача някъде в пространството. Необходимо е просто подробно описание на чипа и нищо повече. Щото за един проклет чип да искат такива пари не е работа. Индивидуално...всеки иска да ускорява бързо, какво повече - разхода на гориво който гледа да си кара газта/метана и да не се интересува от чипове. Единственото, което бих искал аз е да ускорявам бързо от ниски обороти - примерно с 1500-2000 оборота на 3-та и като смачкам газта да има бързо ускорение, а да не подобри ускорението над 4000 оборота, ама ниските да ги спъне още повече (както е при доста БМВ-та).
BMW only!

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 25 Яну 2008, 19:48

Различни чипове различни програматори!! Не всеки епром отговаря на програматора трябва да е универсален програматор за да абонираме целия форум. По интересното е от къде ще намерим самия софт?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 25 Яну 2008, 19:55

преди време имаше един пич който от Германия пращаше чипове за по 100-150 лева точно такива копирани, явно от читав софтуер защото имаше доволни потребители не двама или трима.
По принцип причината аз лично да дам 650 а не 150 лева е че при 650 имам някаква по-голяма сигурност въз основа на по-големия брой потребители и съответно опит на дадената фирма. Дори да се заядат за гаранция при един преебан двигател, си рискуват репутацията а и има къде да рекламирам. Докато ако от 100 читави чипа 101-я е моя и е станала грешка и си ебна целия двигател, идиота съм аз защото съм спестил 500 лева. И то ако имам късмет и не блокира на завой на магистрала зимата примерно!

това е моето мнение, всеки решава от какво да пести. за мен лично не си струва риска, както и с нови гуми, спирачки окачване кормилна уредба и такива. По-скоро няма да си карам или пипам колата отколкото да спестя и лев от подобни неща.

п.с. а идеята при БМВ в ниските да няма никой си е гениална според мен, да продължат да го правят, понеже ако ти трябва нисък разход, караш като бабка в ниските, но ако искаш да се дърпаш просто тръгваш от 3к оборота нагоре - кой ти пречи?

п.п.с. а за дигиатлтунинг - както казах имам наблюдения за техен чип и за други чипове, имат общо колкото хималайска мечка с кит. в полза на дигиталтунинг.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 25 Яну 2008, 20:54

Вижте и тази тема :!:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 191f189a10

За мен специално чипосването е оправдано ако се цели определен ефект без да ви е грижа за всичко останало (напр. състезания)
За "общия случай" BMW са си "написали" каквото трябва в чипа и то на базата на години разработки и опит и то за конкретни двигатели, купета и условия в които се ползват

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 25 Яну 2008, 21:02

Има чипове в германия които се продават за по 10 - 15 евро и нагоре. Лично аз преди години съм купувал такъв чип за Е36 325 и чипа пасна, но при високите обороти колата прекъсваше. Закарахме колата при един майстор в Сливен. Славей се казва .... след като изтрезня закачи колата на компютър и направи нещо след което машината тръгна с вратите още от ниските обороти :mhihi:

Чипа го бях купил от ибей, беше нов ... човека беше търговец :roll: Предварителната нагласа беше, че за тия пари дори няма да запали, но чудото стана :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 25 Яну 2008, 21:50

купи си едни шрик валове и да има разлика :)
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 26 Яну 2008, 4:20

Дайте идей за чип не за валове Дитко то е ясно че с валове и части от този тип ще стане хубаво ама засега само чипченце :mhihi:

Назад към Извън Темата