Банкова сметка в UK и БГ?
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Банкова сметка в UK и БГ?
Колеги имам едно такова питане, ако има някой запознат (или живеещ във Великобритания) ще съм благодарен на всякакво инфо...
Искам да знам, дали има банка която е международна и има клонове и в БГ и на острова. Идеята ми е да си открия сметка тук в БГ, и да си я захранвам от тук (с левове или паундове) и живот и здраве ако отида там да мога да разполагам с парите там, евентуално и с дебитна/кредитна карта да тегля от банкомат там! Тоест да намаля комисионните по преводи на суми, да си пусна онлайн банкиране и други такива хубави работи.
Идеята ми е, че най-вероятно банка която е само местна българска няма да ми свърши работа. Примерно мислех си за ING, Алианц, тях ги знам, че имат тук клонове, други да знаете?
Благодаря на всеки с полезно инфо,
Искам да знам, дали има банка която е международна и има клонове и в БГ и на острова. Идеята ми е да си открия сметка тук в БГ, и да си я захранвам от тук (с левове или паундове) и живот и здраве ако отида там да мога да разполагам с парите там, евентуално и с дебитна/кредитна карта да тегля от банкомат там! Тоест да намаля комисионните по преводи на суми, да си пусна онлайн банкиране и други такива хубави работи.
Идеята ми е, че най-вероятно банка която е само местна българска няма да ми свърши работа. Примерно мислех си за ING, Алианц, тях ги знам, че имат тук клонове, други да знаете?
Благодаря на всеки с полезно инфо,
21/02/08...speechless
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
това с "международната банка" забрави, но можеш с издадена оттук карта да си юзваш кинтите. повечето Бг банки издават международни карти (дебитни и кредитни) избираш си банка и си ти 

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ехеее, ти искаш комунизъм в банковата система
. Че те от какво ще папат? То това е един от най-големите проблеми, трансферът на кинти. А и доколкото знам, ако имаш сметка в чужда банка, си длъжен да я декларираш в БГ. Но не съм сигурен, само така съм чувал.
Та както каза колегата: международна кредитна карта - Visa, MasterCard, American Expres, и т.н. Можеш да си я вържеш със сметка, която пък да я включиш в онлайн банкиране. Имаш си сертификат, гледаш си движението на парите, правиш трансфери и т.н.

Та както каза колегата: международна кредитна карта - Visa, MasterCard, American Expres, и т.н. Можеш да си я вържеш със сметка, която пък да я включиш в онлайн банкиране. Имаш си сертификат, гледаш си движението на парите, правиш трансфери и т.н.
It's not who You are, it's who You know...
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Тази твойта идейка е НЕПРИЛОЖИМА на практика поради простата причина че като отидеш ТАМ в братската Великобритания
ще те сцепят от charge /комисионната/ е яка 3-5 паунда на теглене.Така че ако ще оставаш за по-дълго е хубаво да си отвориш сметка от местна банка /трябва ти доказателство за адрес платена сметка за ток, вода и т.н. или някой местен капут на гарантира за теб/ и тогава нямаш никаква комисионна при теглене ако теглиш пари от нейните банкомати....... Успех

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
Банката издателка оправлява таксите на продуктите си, т.е. таксата не я определят от кралскоте семейство
AmEx - не, там няма онлине банкиране. В Бг Пощенска и ПИБ издават такива карти, но те май са чардж, карти с голяма гаранция, сметката им се оправлява по-особено, бе не си вади такава

AmEx - не, там няма онлине банкиране. В Бг Пощенска и ПИБ издават такива карти, но те май са чардж, карти с голяма гаранция, сметката им се оправлява по-особено, бе не си вади такава

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако е само за разплащане нямаш никакви грижи(няма такси и комисионни) с Виза или Мастеркард от която и да е наша банка.В случай на теглене на пари КЕШ от банкомат всички имат комисионна за различните държави е различна.

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
Владе,
таксите се делят натакива при:
* транзакция в България
* транзакция в чужбина
без значение Македония или Мадагаскар
таксите се делят натакива при:
* транзакция в България
* транзакция в чужбина
без значение Македония или Мадагаскар

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Nucl3arDru1D написа:vld написа:На едната ми от ОББ имаше нещо от сорта "Евро съюз и останалите"
заеби ги ОББ
Въпросът ми е защо така мислиш? Аз имам VISA от ОББ и съм много доволен 16,5% е лихвата при покупка (гратисен период до 45 дена, ако не бяха и 50), можеш да си зареждаш картата от сметка през онлайн банкиране, можеш през онлайн банкиране да си гледаш транзакциите и извлечението... Пазарувал съм с нея в Швейцария и комисионната на покупката беше смешна - 6 стотинки

It's not who You are, it's who You know...
10 мнения
• Страница 1 от 1