Двигател на вода!!
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Re: Двигател на вода!!
И какво да направим сега

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Бах маамУ!

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Не съм чел темата, но вероятно става дума за реактор на Пантон, който всъщност използва 20-30% въглеводороди (бензин, нафта, мазут или каквото му сипеш), и с помощта на температурата от изгорелите газове разгражда водата на водород + кислород, и след това впръсква водорода обратно в двигателя за изгаряне...
Не знам дали наистина работи, колегите в офроуд форума по едно време много се бяха запалили, и някои уж успяха да го подкарат, но аз лично съм малко скептичен. Принципа е разработен още през 1997г., и според мен, ако наистина работеше, вместо големите компании да се мъчат да разработват хибриди и т.н., сега щяхме да имаме коли, работещи със всякакво гориво, и харчещи по 3/100... Все пак това са 10 години
Не знам дали наистина работи, колегите в офроуд форума по едно време много се бяха запалили, и някои уж успяха да го подкарат, но аз лично съм малко скептичен. Принципа е разработен още през 1997г., и според мен, ако наистина работеше, вместо големите компании да се мъчат да разработват хибриди и т.н., сега щяхме да имаме коли, работещи със всякакво гориво, и харчещи по 3/100... Все пак това са 10 години

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Всъщност ето и самата тема, предупреждавам, че е доста дълга:
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=3385
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=3385
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ми то затова петрола стана 100$, щото постоянно се появяват такива, дето измислят да се джитка на вода, а петролните компании им запушват устата с кинти 

It's not who You are, it's who You know...
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Не е Пантоне. Тоя разгражда водата ... Който се интересува, да погледне мненията на koce 93 

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

7 мнения
• Страница 1 от 1