Kak вървят актовете напоследък
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Kak вървят актовете напоследък
Здравейте,
Някой знае ли как вървят актовете по новите наредби че ме хванаха онзиден със 134 км/ч при разрешени 90. Понеже беше тъмно, а тия нещастници не си бяха пуснали светлините аз го написах това като възражение в акта имам ли основание да се надявам че може да отпадне акта или трябва да се съдя с тях?
Някой знае ли как вървят актовете по новите наредби че ме хванаха онзиден със 134 км/ч при разрешени 90. Понеже беше тъмно, а тия нещастници не си бяха пуснали светлините аз го написах това като възражение в акта имам ли основание да се надявам че може да отпадне акта или трябва да се съдя с тях?
SGV
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако не е минало времето за жалба пиши до началника на КАТ, че не си бил единствена кола на платното, някой те е задминал в този момент и са те спрели само теб.
Така ще падне, иначе не. Те може да не са били светнали, но ти си се движел със 134км. С 44км над допустимата скорост ще береш доста ядове.
Така ще падне, иначе не. Те може да не са били светнали, но ти си се движел със 134км. С 44км над допустимата скорост ще береш доста ядове.
- Tender
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Ако не е минало времето за жалба пиши до началника на КАТ, че не си бил единствена кола на платното, някой те е задминал в този момент и са те спрели само теб.
Абе незнам все си мисля че в съда ще отпадне този акт.
SGV
Лоша работа!!!Мога да ти гарантирам,че в наказателното постановление ще пише 150лв. и един мсец без книжка,но дано не бъда лош пророк!Възражението относно акта се подава в 3 дневен срок в КАТ и не е пред съда,а до началника на КАТ !След близо месец ще ти излезе НП,то се оспорва в 7 дневен срок пред съда!Като ти го връчат в къщи или ти отидеш да си го вземеш от КАТ ще се разделиш с книжката за 1 месец и тогава оспорвай пред съда........я камилата,я камиларя като знаеш колко е действаща и бърза нашата съдебна система може да стоиш и по дълго време без книжка!Пожелавам ти началника в кат да се смели над теб и да ти приеме възражението или да имаш доста сериозен човек вътре 

Palyo написа:..!След близо месец ще ти излезе НП,то се оспорва в 7 дневен срок пред съда!Като ти го връчат в къщи или ти отидеш да си го вземеш от КАТ ще се разделиш с книжката за 1 месец и тогава оспорвай пред съда........я камилата,я камиларя като знаеш колко е действаща и бърза нашата съдебна система може да стоиш и по дълго време без книжка!...
НП не влиза в сила при обжалване в съда ... Чак след решение на съда за отхвърляне на жалбата НП влиза в сила... А дотогава книжката не може да бъде отнета...
А по темата , това основане ме съмнява да може да се използва за оборване на акта ... Виж ако не им беше спрял , на полицаите , и последвало принудително спиране , тогава можеше да се позовеш на този факт...
Пускай възражение , както те посъветваха, че не си бил единствена кола , ченгетата трябва да съберат доказателствен материал срещу това твърдение, и ако не го направят имаш шансове в съда да обориш НП.
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
то веднъж като стане и ходи разправяй, че нямаш сестра ...
ако не намериш на кого да бутнеш 1 месец хоиш пеш..
ако не намериш на кого да бутнеш 1 месец хоиш пеш..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
зян колега мене ме хванаха в едно село кам Димитров град с 112 км пак така тъмно и се сгуши ли след знака на селото и ме лепнаха гадовете но ще си нося последствията
Моя случаи 50--112 км
Моя случаи 50--112 км
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То може и да има 100 точки къде трябва или не да седят, но това не променя факта, че си карал с ХХХ км/ ч. 

- Tender
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:То може и да има 100 точки къде трябва или не да седят, но това не променя факта, че си карал с ХХХ км/ ч.
Не го променя, но променя законността на акта. Т.е. със незаконен акт не могат да те наказват за неспазване на закона.
SGV
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Deadgame написа: зян колега мене ме хванаха в едно село кам Димитров град с 112 км пак така тъмно и се сгуши ли след знака на селото и ме лепнаха гадовете но ще си нося последствията
Моя случаи 50--112 км
колега а тебе те съветвам да си намериш начин да се оправиш щото ти книжка 3 месеца мисла няма да видиш

и дръг път гледай да не караш с повече от 80 при ограничение 50,не само за да не ти взимат книжката а и за да не стане нещо по-лошо.
Казвам ти го от личен опит

Последна промяна VesoPesa на 20 Ное 2007, 19:45, променена общо 3 пъти
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
По принцип автоконтрольорите трябва да упражняват ЯВЕН контрол на пътното движение.Обаче както ти казаха колегите я камилата ........Или пробвай с оня съвет по горе (който е малко рискован) или връзка или измисляй нещо и бегай да обжалваш.
14 мнения
• Страница 1 от 1