paypal

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

paypal

Мнение от cobrata_m3 » 17 Ное 2007, 12:31

здравейте не знам дали темата е за тук но искам да попитам някой от вас работил ли е с paypal защото аз не съм и сега змията която ще купувам ще ми я пратят чрез paypal ония ми даде някъв и-маил да му преведа парите и после ще ми я прати тва не ми се вижда много сигурно има ли някакви гаранции че няма да се набутам ако някой може да ми обясни като на идиот как се прави всичко ще му дам да си поиграе с новата змия :mhihi: .мерси предварително

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 17 Ное 2007, 12:47

няма никаква гаранция
трябва да познаваш продавача или ако е от някакъв сайт, да си има репутация там

за УСА пейпал покрива гаранция до 500$ но за България... студена водичка
така че проучи продавача

и един офф топик
как така ще ти я прати тая змия ? по пощата ли :shock: :shock: :shock:
4 8 15 16 23 42

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 17 Ное 2007, 13:20

За регисттрацията в пейпау ще ти трябва известно време, защото ти вземат евро и половина от сметката и после пишеш едни кодове там бла бла.. Та или трябва да имаш електронно банкиране да видиш тоя код след 3-4 дена или да чакаш следващото извлечение..
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 17 Ное 2007, 13:39

е той може да иде в банката след 3 дни и да си иска извлечение по сметката и да си види кода

обаче тва дали му е нужно? понеже той иска да прати пари... май не беше нужно, но не съм сигурен.

(тва със евро и 1/2 беше за да си verify account-a)
4 8 15 16 23 42

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 17 Ное 2007, 17:22

мерси много пичове отазахте ме ще дам малко повече пари но поне ще се подсигуря. :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 19 Ное 2007, 16:45

|`oTuH написа:е той може да иде в банката след 3 дни и да си иска извлечение по сметката и да си види кода

обаче тва дали му е нужно? понеже той иска да прати пари... май не беше нужно, но не съм сигурен.

(тва със евро и 1/2 беше за да си verify account-a)

Ако иска да се регистрира в пейпал му е нужно
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Мнение от dpetrov » 19 Ное 2007, 17:04

KickingKing написа:Ако иска да се регистрира в пейпал му е нужно

Напротив. Може да се регистрираш в Paypal и без да си verify-цираш картата (егати израза). Този метод се използва против регистрация на чужда кредитна карта. За да се извървшат преводи над 50 евро (мисля че толкова беше границата), картата ти задължително трябва да бъде проверена. В противен случай, не можеш да наредиш платежно през Paypal. До колкото знам, комисионната на paypal е 4% от стойноста на сумата. Самия процес по проверката на картата става по следният начин:
От paypal ти издърпват определена сума пари (1.5 евро). В момента в който банката чиито клиент си, ти осчетоводи превода, ти ще можеш да видиш сметката на този който ти е изтеглил парите от нея. Трябва само да запишеш последните 4 цифри на номера, и това ти е така нареченият "Expanded number" който въвеждаш в с тяхната система, и по този начин доказваш достоверност, че ти си притежателя на картата.

Надявам се да съм помогнал!

Поздрави!

F07 535d
F07 530d
E60 530d

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Ное 2007, 18:28

3.45% + 35 евро цента е цената, която се заплаща при ПОЛУЧАВАНЕТО на пари по пейпал, т.е. когато си продавач (затва и немците хич не го обичат тоя метод).
За изпращане на пари чрез пейпал не се начислява такса или комисионна. Единствено има дърво тогава, когато картата ти е в евро, а ти купуваш стока обявена в USD, GBP или някаква друга валута, но и там разликата е в порядъка на някакви 1- 2 USD на всело 100.
Без да е извършен т.нар. "enrolment" не можеш да направиш нищо в пейпал, демек първо трябва да си потвърдиш картата. За да не се чака месечното извлечение може да се обадиш в картовия център за да ти кажат кода и да го въведеш след примерно 3 дни.
Другият вариант е да внесеш на някой, който ползва пейпал сумата по сметката, а той да я изпрати от своят акаун до продавача.
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 19 Ное 2007, 18:54

bum_bum написа:Другият вариант е да внесеш на някой, който ползва пейпал сумата по сметката, а той да я изпрати от своят акаун до продавача.
:winky:

Назад към Извън Темата