БАНАЛНО НО ВСЕ ПАК ВНИМАНИЕ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

БАНАЛНО НО ВСЕ ПАК ВНИМАНИЕ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

Мнение от Burningparis » 13 Ное 2007, 16:42

Току що мой колега едвам спря дядо си от това да даде 1 000 лв на изманици....обадили се по същата схема както в писаното по-долу ...
предопредете баби и дядовци, че май доста са зачестили тия неща....скоро имаше и тема за Мишел дето се представяха за него..!!!

Дядо хвана в крачка телефонни измамници
03.11.2007 16:18 14

Най-често жертва на телефонните измами са възрастни хора.
По сигнал на граждани са заловени и задържани в Районното полицейско управление в Ловеч трима мъже на възраст от 23 до 38 години, които се опитали да измамят по телефона 74-годишен жител на ловешкото село Казачево, съобщиха от областна дирекция "Полиция".

По схемата, която се прилага в много райони на страната, единият от тях звъннал по телефона на възрастния човек, представил се за внука му и му съобщил, че при пътно-транспортно произшествие е ударил 6-годишно дете и за да не го задържат, трябва да се дадат на прокурора 2500 лева.

Вторият от измамниците се представил по телефона за "прокурор" и уговорил къде и как възрастният човек да предаде парите.

По-късно тримата измамници са задържани. В момента се извършват следствени действия, за да се установи дали задържаните по същия начин са успели да излъжат и да вземат пари и от други хора в региона.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 13 Ное 2007, 18:32

Вчера се е случило същото нещо с майка ми,даже се готвех да пускам тема за да се предпазят други хора.Обаждат се в работата и като мислят,че говорят с шефката й и този ,който се обажда се представя за сина й и казва разплакан,че бил блъснал с колата човек,който умрял и сега бил задържан в полицията.След което казал,че трябвало да звъннат на някакъв адвокат и да си уговорят някаква среща за плащане на гаранцията.След това майка ми се обадила на шефката и и казала каква е историята и накрая се свързали със сина и и са разбрали,че това са били измамници.

Колеги предупреждавайте ,който можете за да се знае,а тия мърши дано някой ги набара и само бой!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Ное 2007, 18:34

Същата случка и в Русе, некво хлапе се обадило, "ама лельо ,убих момиче, ама само на тебе казвам, да се обадиш на прокурора, за некви пари".И цъфва полиция , това всичкото у нас на бабето звъняли, аз от гняв не я доизслушах, бакшиш нещо се намесил и май ги гепили. Значи само като ми каза "едно момче се обажда..." и си викам те са и аз така :evil: , знаете възрастните са самотни, по-цял ден скучаят и някой да им звънне това си е висша степен на внимание, всичко за тях е като в "Дързост и красота", ей това използват тия прокажените, а и ако попаднат и на женски пол :confused: работата отиде :!:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 13 Ное 2007, 19:21

На мен по ме кефят тия, дето нацелили човек от икономическа полиция с номера "братовчед ти направи катастрофа, дай 5 бона да дадем на дознателя да оправим работата". :mhihi:

За жалост има доста хора, които се връзват на тоя трик, скоро гледах в Бургас някакъв дядо, дето изгорял 3000 лв със същия трик. :confused:

Грешница
Аватар

Мнение от mirage » 14 Ное 2007, 0:41

Ето една статия по темата, към която има много интересени раписи на разговори между измамники и "братовчеда" ;)

http://e-vestnik.bg/2632

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 14 Ное 2007, 1:38

Не ми се говори просто, още нареждам баба ми, дето ходи да им купува ваучери за гсм на тия! :maad: :maad: :banghead: Как може да се връзват на тия не мога да разбера? Абе само да ми е жива и здрава, вече толкова сам я подковал, че дори и аз като звъня не вярва! :mhihi:
Най - важното е всички да кажат на родители и баби и дядовци за тия измами, хората трябва да са предупредени!
А на ония дето мамят - мама ви проста, онзи отгоре гледа!!!
21/02/08...speechless

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 14 Ное 2007, 11:54

mirage написа:Ето една статия по темата, към която има много интересени раписи на разговори между измамники и "братовчеда" ;)

http://e-vestnik.bg/2632

И по тоя повод Румен 'ше ми обяснява как обществото не помагало на полицията и за това Те не могли да си свършат работата ! Вчерашното му изкаване :twisted:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 14 Ное 2007, 13:10

мдам и аз бях в клуба,някъв се обадил на майка ми за да и каже че съм катострофирал с колата и ми трябвали пари за мога да се да се прибера,съответно майката звънни на сестра ми тя и казва че колата си е пред нас а аз спя сладко,сладко.За съжаление явно са се усетили защото сестра ми отиде да носи парите ама немаше никой :( Друг случай е че звънят по телефона на баба ми и казват че съм заложил земите й и ако иска да си ги откупи да занесе 2000 лева. Да ама баба знае че любимия и внук нема да напрай такоа нещо и след като им поговорила мило им затворила.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 14 Ное 2007, 23:29

И в нас оня ден се обадиха някакви. Със скрит номер викат на майка ми "племенника ти се обажда". Пуснах на говорител и се разбра ясно че това си е преправен мъжки глас. Почна се както аз си знам - тип "много като тебе вече плакаха" :mhihi: Тоя мисли 1-2 секунди и затвори. Повече не се обади :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

ч

Мнение от bmwLEMANS » 15 Ное 2007, 1:17

При мен 2 пъти се пробват .. а оня ден и на един приятел се опитали да завлекат
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: ч

Мнение от bam-bam » 15 Ное 2007, 1:50

bmwLEMANS написа:При мен 2 пъти се пробват .. а оня ден и на един приятел се опитали да завлекат

що не си направи некоя среща с тех и да се съберете приятели и да му дадете ваучери и лагери :)
Изображение

Назад към Извън Темата