БАНАЛНО НО ВСЕ ПАК ВНИМАНИЕ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
БАНАЛНО НО ВСЕ ПАК ВНИМАНИЕ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ
Току що мой колега едвам спря дядо си от това да даде 1 000 лв на изманици....обадили се по същата схема както в писаното по-долу ...
предопредете баби и дядовци, че май доста са зачестили тия неща....скоро имаше и тема за Мишел дето се представяха за него..!!!
Дядо хвана в крачка телефонни измамници
03.11.2007 16:18 14
Най-често жертва на телефонните измами са възрастни хора.
По сигнал на граждани са заловени и задържани в Районното полицейско управление в Ловеч трима мъже на възраст от 23 до 38 години, които се опитали да измамят по телефона 74-годишен жител на ловешкото село Казачево, съобщиха от областна дирекция "Полиция".
По схемата, която се прилага в много райони на страната, единият от тях звъннал по телефона на възрастния човек, представил се за внука му и му съобщил, че при пътно-транспортно произшествие е ударил 6-годишно дете и за да не го задържат, трябва да се дадат на прокурора 2500 лева.
Вторият от измамниците се представил по телефона за "прокурор" и уговорил къде и как възрастният човек да предаде парите.
По-късно тримата измамници са задържани. В момента се извършват следствени действия, за да се установи дали задържаните по същия начин са успели да излъжат и да вземат пари и от други хора в региона.
предопредете баби и дядовци, че май доста са зачестили тия неща....скоро имаше и тема за Мишел дето се представяха за него..!!!
Дядо хвана в крачка телефонни измамници
03.11.2007 16:18 14
Най-често жертва на телефонните измами са възрастни хора.
По сигнал на граждани са заловени и задържани в Районното полицейско управление в Ловеч трима мъже на възраст от 23 до 38 години, които се опитали да измамят по телефона 74-годишен жител на ловешкото село Казачево, съобщиха от областна дирекция "Полиция".
По схемата, която се прилага в много райони на страната, единият от тях звъннал по телефона на възрастния човек, представил се за внука му и му съобщил, че при пътно-транспортно произшествие е ударил 6-годишно дете и за да не го задържат, трябва да се дадат на прокурора 2500 лева.
Вторият от измамниците се представил по телефона за "прокурор" и уговорил къде и как възрастният човек да предаде парите.
По-късно тримата измамници са задържани. В момента се извършват следствени действия, за да се установи дали задържаните по същия начин са успели да излъжат и да вземат пари и от други хора в региона.
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Вчера се е случило същото нещо с майка ми,даже се готвех да пускам тема за да се предпазят други хора.Обаждат се в работата и като мислят,че говорят с шефката й и този ,който се обажда се представя за сина й и казва разплакан,че бил блъснал с колата човек,който умрял и сега бил задържан в полицията.След което казал,че трябвало да звъннат на някакъв адвокат и да си уговорят някаква среща за плащане на гаранцията.След това майка ми се обадила на шефката и и казала каква е историята и накрая се свързали със сина и и са разбрали,че това са били измамници.
Колеги предупреждавайте ,който можете за да се знае,а тия мърши дано някой ги набара и само бой!!!
Колеги предупреждавайте ,който можете за да се знае,а тия мърши дано някой ги набара и само бой!!!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Същата случка и в Русе, некво хлапе се обадило, "ама лельо ,убих момиче, ама само на тебе казвам, да се обадиш на прокурора, за некви пари".И цъфва полиция , това всичкото у нас на бабето звъняли, аз от гняв не я доизслушах, бакшиш нещо се намесил и май ги гепили. Значи само като ми каза "едно момче се обажда..." и си викам те са и аз така
, знаете възрастните са самотни, по-цял ден скучаят и някой да им звънне това си е висша степен на внимание, всичко за тях е като в "Дързост и красота", ей това използват тия прокажените, а и ако попаднат и на женски пол
работата отиде 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Ето една статия по темата, към която има много интересени раписи на разговори между измамники и "братовчеда"
http://e-vestnik.bg/2632

Не ми се говори просто, още нареждам баба ми, дето ходи да им купува ваучери за гсм на тия!
Как може да се връзват на тия не мога да разбера? Абе само да ми е жива и здрава, вече толкова сам я подковал, че дори и аз като звъня не вярва!
Най - важното е всички да кажат на родители и баби и дядовци за тия измами, хората трябва да са предупредени!
А на ония дето мамят - мама ви проста, онзи отгоре гледа!!!

Най - важното е всички да кажат на родители и баби и дядовци за тия измами, хората трябва да са предупредени!
А на ония дето мамят - мама ви проста, онзи отгоре гледа!!!
21/02/08...speechless
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
mirage написа:Ето една статия по темата, към която има много интересени раписи на разговори между измамники и "братовчеда"![]()
И по тоя повод Румен 'ше ми обяснява как обществото не помагало на полицията и за това Те не могли да си свършат работата ! Вчерашното му изкаване

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
мдам и аз бях в клуба,някъв се обадил на майка ми за да и каже че съм катострофирал с колата и ми трябвали пари за мога да се да се прибера,съответно майката звънни на сестра ми тя и казва че колата си е пред нас а аз спя сладко,сладко.За съжаление явно са се усетили защото сестра ми отиде да носи парите ама немаше никой
Друг случай е че звънят по телефона на баба ми и казват че съм заложил земите й и ако иска да си ги откупи да занесе 2000 лева. Да ама баба знае че любимия и внук нема да напрай такоа нещо и след като им поговорила мило им затворила.

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
И в нас оня ден се обадиха някакви. Със скрит номер викат на майка ми "племенника ти се обажда". Пуснах на говорител и се разбра ясно че това си е преправен мъжки глас. Почна се както аз си знам - тип "много като тебе вече плакаха"
Тоя мисли 1-2 секунди и затвори. Повече не се обади 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: ч
bmwLEMANS написа:При мен 2 пъти се пробват .. а оня ден и на един приятел се опитали да завлекат
що не си направи некоя среща с тех и да се съберете приятели и да му дадете ваучери и лагери

11 мнения
• Страница 1 от 1