Нагла измама в ОМВ Окръжна болница, София
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Re: ок
emiche написа:само на еко и лукойл зареждам- никакви ядове! а на омв не зареждам точно заради тези теми във форума,просто не ми се рискува
От както 2 пъти заредих на еко за 40лв (21-22л) и стрелката се мръдна с 15л, съответно и минавах по 140км, вече и там не зареждам. Това на екото на шипченски проход.

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Re: ок
XaMaB написа:emiche написа:само на еко и лукойл зареждам- никакви ядове! а на омв не зареждам точно заради тези теми във форума,просто не ми се рискува
От както 2 пъти заредих на еко за 40лв (21-22л) и стрелката се мръдна с 15л, съответно и минавах по 140км, вече и там не зареждам. Това на екото на шипченски проход.
Добре колко искаш да минеш в София в с тези задръствания аз минавам от 140-180 км. максимум с 40 лв.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Аз пък все си сипвам в ОМВ на окръжна и никога съм нямал грижи, като им кажа, до горе, и те сипват до горе и излиза колкото трябва, и гуми помпят, и джамеци мият, верно е че днес ми зеха 108 лв

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
според мен си има няква врътка дето се наглася на колонката и брояча, така че да сипва и да отмерва повече... а може и просто да са скапани колонките. съвсем просто е ...например ако след брояча има by pass така, че броячът да отмерва реално изпомпаното количество но след него да има тръбирка по която да се изтича част от бензина обратно а другият да отива в резервоара. Тогава при повече литри заредено гориво ще се усеща повече...може и когато е на ауто до горе да се получава (и да ти казват...ма тва щото ти е до капачката)
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
или да се ходи с туба 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
На мен кат ми трябва бензин за миене и такива неща отивам с едно пастмасово шише от безалкохолно и от Petrol си пълнят в него с кеф даже ми идва на далавера щот докат се изтече пистолета и шишето се напълва
ама тука е малък град и такива прецаквания не са се случвали доколкото знам ... но един колега добра идея даде ... лепвайте по една лепенка на номера газ към бензиностанцията пълните и бегате нема да ви спипат 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
много митове се изписаха тука ,няма никого да защитавам но работя във фирмата която е официалния сервиз на Шел и ОМВ за Европа( не само в БГ) и такива шашми ако се правят се правят от хората не от техниката ,тя е префектна и много добре защитена от далавери (което не пречи от заредените Ви 50-100 л 10-15 да са в туба която седи до колонката нали?),а точността на колонките се контролира от Държавна Метрологична Агенция т.е. независима държавна инстанция ,всички разходомери се пломбират от нея не от управителя/дилъра( впрочем ОМВ франчайзинги няма да знаете ,всички там са служители на ОМВ като баш-шефа на станцията е просто съсобственик със символично участие)... за потребителите на на автогаз едно разяснение че са малко мътни нещата .. една бутилка от 40 л колко литра мислите че е ? ами 50 е .. паспортния обем се явява 80% от реалния по БДС ,има такова изискване и съответна наредба .. така че в бутилка от 40 л могат да се съберат 50 ,но не е полезно ... ако имате въпроси питайте ,в системата съм от години ... аз лично на бензиностанция различна от Шел или ОМВ не бих заредил .. там далаверите са много повече ,като контрола е силно занижен .. докато за Шел и ОМВ тая държавица България е като квартал в Берлин примерно(като обороти) ,няма да си рискуват името с кражби на дребно ,повярвайте ми .
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Alexi сигурно си прав обаче нали след устройството дето мери има маркуч..както и да е може и да не разбирам, може и да ми мери грешно поплавака...може и тръбата до резервоара да побира 5 литра но явно бая случаи има дето на хората си им зареждат литри отгоре.... то това е проблема....техниката може да е калибрирана и тн ...а за агенцията по метрология ....па каква е гаранцията че няма шашми след изпитванията....лошото е, че бензина си е скуп и като те треснат с 5 литра си плащаш 12 лв отгоре
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Един авер бачка на едно Еко и ми каза че като натиснеш докрая пистолета вкарвало въздух а като го правиш бавно не.Не знам колко е вярно но предполагам има малко истина.PGV написа:stenly написа:PGV написа:Не го знам БДС какъв е точно, но 100 мл разрешено отклонение ми се вижда много - това е 10%. Ебаси стандарта...
Не ти е правилна сметката 100 мл от 20 литра е 1/200 или 0.5%, което иди-дойди е поносимо.
А за това другото - ... - да ги шибат чисто голи на тезгяха.
---
не съм видял, че става въпрос за 100 мл на 20 л, иначе така е, 0.5%.
Мен са ме мамили най-нагло, като от уж 12 л сипани закъсвам след 40 км, т.е. имало е пряко сили 4 л в резервоара.
Друго, което ми е правило впечатление, че като си сипвам сам - и го правя максимално бавно бензина ми е излизал със 100-200 мл повече (не помня на кво количество) в сравнение като ми сипва някой от бензинджиите - те пък го правят с натискане на пистолета докрай, за да стане максимално бързо.

44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3