Нерви или да заредиш на бензиностанцията...
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Нерви или да заредиш на бензиностанцията...
Отдавна не съм писал тука, но съм нервен и искам да споделя, а ФИАТ-форума не работи
Тъкмо се връщам от Екото на околовръстното с бул. Цар Борис 3 (в София). Зареждам 10л газ и 30лв бензин. Казвам му, той слага пистолета за газта, аз отивам да платя. Давам парите и казвам + 30лв бензин. Връщам се, той вече налива бензина. Интересното беше, че е отворил капачката, а тя уж беше заключена. Явно съм я бил забравил предния път... Разсеях се, затворих резервоара и се качих в колата. Излизам на булеварда да се връщам обратно, бензинът си беше на ниво, обаче газта - все едно съм сипал за 5-6лв. Бутилката ми е 32л и имам 5 чертички, затова всеки лев го виждам на датчика. Сипал ми е за 6-7лв най-много и е сложил пистолета за бензина. Колонката се нулира и аз не мога да видя колко е заредил. Идва въпросът - защо не изчаках касовите бележки?!?!? Пазете се от такива дребни тарикати, мн е гадно чувството някой да те преметне така!

Тъкмо се връщам от Екото на околовръстното с бул. Цар Борис 3 (в София). Зареждам 10л газ и 30лв бензин. Казвам му, той слага пистолета за газта, аз отивам да платя. Давам парите и казвам + 30лв бензин. Връщам се, той вече налива бензина. Интересното беше, че е отворил капачката, а тя уж беше заключена. Явно съм я бил забравил предния път... Разсеях се, затворих резервоара и се качих в колата. Излизам на булеварда да се връщам обратно, бензинът си беше на ниво, обаче газта - все едно съм сипал за 5-6лв. Бутилката ми е 32л и имам 5 чертички, затова всеки лев го виждам на датчика. Сипал ми е за 6-7лв най-много и е сложил пистолета за бензина. Колонката се нулира и аз не мога да видя колко е заредил. Идва въпросът - защо не изчаках касовите бележки?!?!? Пазете се от такива дребни тарикати, мн е гадно чувството някой да те преметне така!

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Едвали се е случило точно така. Не мислете, че всички работници на бензиностанция гледат да изкарат 2лв точно от вас. Мислил ли си за възможността газта да е била боклучива, да си имал по-малко преди да си отишъл на бензиностанцията?
Едната от служебните коли е на газ, а на превключвателя има диоди, които ужким мерят количеството в бутилката. Казвам "ужким", защото не може сутринта като я запаля да има 10 литра (според диодите), а като стигна на работа (10 км разстояние и 40 минути работа на двигателя на газ) ключето да показва, че в бутилката има 30 литра.
Едната от служебните коли е на газ, а на превключвателя има диоди, които ужким мерят количеството в бутилката. Казвам "ужким", защото не може сутринта като я запаля да има 10 литра (според диодите), а като стигна на работа (10 км разстояние и 40 минути работа на двигателя на газ) ключето да показва, че в бутилката има 30 литра.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Един приятел работеше на ОМВ и разправяше, че като паднело налягането на газта и почвало да вкарва повече въздух. На колонката обаче ти отчита като газ и си го плащаш като пич.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Бе аз не съм запознат много с авто-газта, ама на мен на котлона като ми падне налягането и просто почва да гасне, а не бутилката да произвежда въздух. Та във връзка с това, когато на колонката й падне налягането, отде го взима тоя въздух, че не ми е ясно? По-скоро бутилката на колата да вземе да връща газ към колонката

It's not who You are, it's who You know...
6 мнения
• Страница 1 от 1