ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ УЧИ ИЗВЪНГРАДСКО ИЗПРЕВАРВАНЕ НА КОРМУВАНЕТО
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 2004г
- Мечтае да кара: чисто нова Скания
аз също съм на мнение че трябва поне на теория да се изучава подробно изпреварването
Баща ми още от малък ме учеше че изпреварването е една от най-сложните маневри - трябва да прецениш собствената скорост тази на автомобила пред теб и на този срещу теб а понякога и на идиота отзад
и същевременно да помислиш кой от всичките тия идиоти (вкл.и аз)
какво може да му хрумне в следващите секунди
за това мисля че трябва да се набляга на тази тема както и на всички други - трябва да ги учат (сдухват)
повече кандидатите за шофери

Баща ми още от малък ме учеше че изпреварването е една от най-сложните маневри - трябва да прецениш собствената скорост тази на автомобила пред теб и на този срещу теб а понякога и на идиота отзад

за това мисля че трябва да се набляга на тази тема както и на всички други - трябва да ги учат (сдухват)

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
[steeN] написа:D3BEP написа:[steeN] написа:...
Ееее, що?
Аз лично по нанадолнище често се пускам по инерция. Особено ако идва светофар...
не прегряваш спирачките, пък и като се хлъзнеш в някой завой и си на неутрална ще е доста неприятно
На кръстовище избягвам да влизам не на скорост. Викам по нанадолнище

Крис, тея лапета ако ги хвана не знаят къде им е отпред и къде им е отзад на колата и колко е дълга между двете, ти искаш да ги учат да изпреварват.
Я да си гледат работата. Ти може и да караш 5 годишна нова колица и да си сигурен в нея, повечет от тях обаче ще наскочат в разни каляски и ще се помислят за рацери дори само поради наличието на педал за газ.
Абсурдно е да ги учат на това.
Обучението е 24 до 30 часа. Учебни. По 40 минути.
За това време те ако схванат да правят ляв и десен, да паркират и да следят знаците и другите участници в движението, значи са вундеркинди. Как ще ги учат да изпреварват? Като вземат книжките, да си трошат главите.
Освен това за паркирането, завоите и т.н. инструктора може да помогне.
При изпреварване скоростта е голяма и с какво разполага инструкторът? Съединител и спирачка.
Т.е. не разполага с нито едно огледало. Най - много централното огледало ако си го е дублирал и вижда малко накриво нещичко зад себе си. На практика майсторът шофьор с У-то над главата си е сам в тая маневра, обчайно в нарушение на правилата, понеже е добре подготвен, неустрашим и с рефлекси.
Недейте да ги учите на такива простотии. Никой инструктор няма да откаже да му каже на младежа теорията на изпреварването. Но абсолютно е прав да не му го разрешава, а човекът точно това иска, не да му се разкаже, а да го прави!
Без да гоорим да не вземе да се случи да се хвърли да го прави и на изпита!
Анкетата е доста безмислена.
Въпросът е "трябва ли да се учи извънградско изпреварване".
Отговорите не съдържат "Не".
Или "Трябва да се учи, но само това, това и това....".
Всичките отговори или са твърдо за, или показват някакво... огорчение, че суровата действителност е "Не", пък трябваше да бъде "Да".
Т.е. анкетата направо нищо не показва.
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2