Въпрос за радар-детектор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 M3
Мечтае да кара: BMW 2002, BMW Z3 MCoupe

Въпрос за радар-детектор

Мнение от KepeHcku » 25 Сеп 2007, 0:34

Въпросчето е кратко. Това лято бях в USA и си взех едно радар-детекторче, разглеждах доста за марка, функции и тнт и се спрях на това "чудо на техниката" Cobra XRS-9730 http://www.cobra.com/index.php?page=shop/flypage&product_id=449&id=1
Та за въпросчето, преди 2-3 дена се прибрах ... и реших че ще ходя на моренце ... детектора на стъклото и газззз, машинката изпищя 3 пъти ... и трите на места на който няма полиция, на 2 пъти обаче колегите отсреща ми присветнаха че има полиция напред, и си имаше, пагоните стояха в патрулката и си чакаха, естествено си карах нормално и не ме спряха .. но съм много разочарован от машинката...свири там дето няма полиция и не свири там дето има .. кофти??? Прегледах книжката с инструкциите да не би да съм забравил да включа някоя функция .. но всичко е "on"... Въпроса е ... каква е вероятността тукашните радари да работят на други честоти .. и понеже детектора е от Америка да не ги хваща ... или аз нещо не съм го настроил както трябва. По характеристики .. трябва да хваща всички известни и неизвестни радари ... в моя телевизор ли е грешката???

Благодаря предварително!!!
На три морета граници ще мием,
БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 25 Сеп 2007, 8:38

Колега радар детектора ти сигнализира по различен начин за сигнали в различните обхвати и за лазер. Виж като даде фалшив сигнал дали не е от лазера
Аз съм със фабрично тонирани стъкла (зеленикави) и съм забелязал че когато слънцето е точно стещу мен под определен ъгъл радар-детектора почва да пищи без причина.
Обяснявам си го че този цвят на стъклата играе роля на филтър и пуска някакви дължини на вълните които са в обхвата на лазера и го шашка

Виж и тези теми

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... A%F2%EE%F0

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... A%F2%EE%F0

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: Въпрос за радар-детектор

Мнение от Feanor » 25 Сеп 2007, 9:14

KepeHcku написа:Въпроса е ... каква е вероятността тукашните радари да работят на други честоти .. и понеже детектора е от Америка да не ги хваща ...

Нула. :mhihi:

Не забравяй, че радар-детекторите са чувствителни към радари, не към катаджии. :mhihi: В смисъл, ако те си държат радара изключен (както обикновено правят), детекторът, естествено, няма да го хване.
От друга страна, радарите работят с електромагнитни вълни с определени дължини на вълните. Съответно всеки източник на такива вълни бива "хванат" и детекторът те предупреждава. Което не е болка за умиране де. Иначе джаджите си вършат работа. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за радар-детектор

Мнение от tsb_bg » 25 Сеп 2007, 9:59

Feanor написа:...Не забравяй, че радар-детекторите са чувствителни към радари, не към катаджии...

Иначе щеше да е катаджия детектор ... :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 25 Сеп 2007, 10:34

Трябва ти само Х честотите.

А и полицаите държат радарите изключени и ги включват чак като се появи някой... затова не ги засичаш - как ще засече нещо което е изключено :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Мнение от indianeca » 25 Сеп 2007, 10:50

Анти радар като твоя хваща всякакви простотии, като се почне от фото клетките по магазините, от жиците с напрежение, абе от доста неща които и не подозираш! Моя пищи по същия начин само където е Cobra XRS 9430 и съм много доволен ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 25 Сеп 2007, 15:19

---Моя е от руския пазар за 15 лева.Работи идеално.В града си пищи навсякъде и ме държи под напрежение защото си мисля че на всякъде има катаджий.И си карам с 50. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: А извън града наистина върши работа. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 26 Сеп 2007, 0:43

споко колега не са стреляли за тфа не е изпищел .. ако застанат на включен и засичат всичко живо ще те предупреди ;)
ако има как другия път като ги мернеш че стрелят завии и застани пред тех само че по далечко да не се разпенят и дебни как ти бачка радара :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 26 Сеп 2007, 10:14

indianeca написа:Анти радар като твоя хваща всякакви простотии, като се почне от фото клетките по магазините, от жиците с напрежение, абе от доста неща които и не подозираш! Моя пищи по същия начин само където е Cobra XRS 9430 и съм много доволен ;)

Аз предпочитам някъде да намаля без нужда отколкото да не ми бипне когато трябва :mhihi:

Назад към Извън Темата