Въпрос за радар-детектор
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- KepeHcku
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е36 M3
- Мечтае да кара: BMW 2002, BMW Z3 MCoupe
Въпрос за радар-детектор
Въпросчето е кратко. Това лято бях в USA и си взех едно радар-детекторче, разглеждах доста за марка, функции и тнт и се спрях на това "чудо на техниката" Cobra XRS-9730 http://www.cobra.com/index.php?page=shop/flypage&product_id=449&id=1
Та за въпросчето, преди 2-3 дена се прибрах ... и реших че ще ходя на моренце ... детектора на стъклото и газззз, машинката изпищя 3 пъти ... и трите на места на който няма полиция, на 2 пъти обаче колегите отсреща ми присветнаха че има полиция напред, и си имаше, пагоните стояха в патрулката и си чакаха, естествено си карах нормално и не ме спряха .. но съм много разочарован от машинката...свири там дето няма полиция и не свири там дето има .. кофти??? Прегледах книжката с инструкциите да не би да съм забравил да включа някоя функция .. но всичко е "on"... Въпроса е ... каква е вероятността тукашните радари да работят на други честоти .. и понеже детектора е от Америка да не ги хваща ... или аз нещо не съм го настроил както трябва. По характеристики .. трябва да хваща всички известни и неизвестни радари ... в моя телевизор ли е грешката???
Благодаря предварително!!!
Та за въпросчето, преди 2-3 дена се прибрах ... и реших че ще ходя на моренце ... детектора на стъклото и газззз, машинката изпищя 3 пъти ... и трите на места на който няма полиция, на 2 пъти обаче колегите отсреща ми присветнаха че има полиция напред, и си имаше, пагоните стояха в патрулката и си чакаха, естествено си карах нормално и не ме спряха .. но съм много разочарован от машинката...свири там дето няма полиция и не свири там дето има .. кофти??? Прегледах книжката с инструкциите да не би да съм забравил да включа някоя функция .. но всичко е "on"... Въпроса е ... каква е вероятността тукашните радари да работят на други честоти .. и понеже детектора е от Америка да не ги хваща ... или аз нещо не съм го настроил както трябва. По характеристики .. трябва да хваща всички известни и неизвестни радари ... в моя телевизор ли е грешката???
Благодаря предварително!!!
На три морета граници ще мием,
БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!

БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!
Колега радар детектора ти сигнализира по различен начин за сигнали в различните обхвати и за лазер. Виж като даде фалшив сигнал дали не е от лазера
Аз съм със фабрично тонирани стъкла (зеленикави) и съм забелязал че когато слънцето е точно стещу мен под определен ъгъл радар-детектора почва да пищи без причина.
Обяснявам си го че този цвят на стъклата играе роля на филтър и пуска някакви дължини на вълните които са в обхвата на лазера и го шашка
Виж и тези теми
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... A%F2%EE%F0
Аз съм със фабрично тонирани стъкла (зеленикави) и съм забелязал че когато слънцето е точно стещу мен под определен ъгъл радар-детектора почва да пищи без причина.
Обяснявам си го че този цвят на стъклата играе роля на филтър и пуска някакви дължини на вълните които са в обхвата на лазера и го шашка
Виж и тези теми
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: Въпрос за радар-детектор
KepeHcku написа:Въпроса е ... каква е вероятността тукашните радари да работят на други честоти .. и понеже детектора е от Америка да не ги хваща ...
Нула.

Не забравяй, че радар-детекторите са чувствителни към радари, не към катаджии.

От друга страна, радарите работят с електромагнитни вълни с определени дължини на вълните. Съответно всеки източник на такива вълни бива "хванат" и детекторът те предупреждава. Което не е болка за умиране де. Иначе джаджите си вършат работа.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Re: Въпрос за радар-детектор
Feanor написа:...Не забравяй, че радар-детекторите са чувствителни към радари, не към катаджии...
Иначе щеше да е катаджия детектор ...

- indianeca
- младши ентусиаст
-
- Кара: Табуретка със спортно окачване...
- Мечтае да кара: Фотьойл
- Детайли за колата: БМВ e46, M54B25
Анти радар като твоя хваща всякакви простотии, като се почне от фото клетките по магазините, от жиците с напрежение, абе от доста неща които и не подозираш! Моя пищи по същия начин само където е Cobra XRS 9430 и съм много доволен 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
споко колега не са стреляли за тфа не е изпищел .. ако застанат на включен и засичат всичко живо ще те предупреди
ако има как другия път като ги мернеш че стрелят завии и застани пред тех само че по далечко да не се разпенят и дебни как ти бачка радара

ако има как другия път като ги мернеш че стрелят завии и застани пред тех само че по далечко да не се разпенят и дебни как ти бачка радара

indianeca написа:Анти радар като твоя хваща всякакви простотии, като се почне от фото клетките по магазините, от жиците с напрежение, абе от доста неща които и не подозираш! Моя пищи по същия начин само където е Cobra XRS 9430 и съм много доволен
Аз предпочитам някъде да намаля без нужда отколкото да не ми бипне когато трябва

9 мнения
• Страница 1 от 1