Въпрос за ипотека

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за ипотека

Мнение от numizmat » 02 Сеп 2007, 14:47

Имам един въпрос относно направата на ипотека. Искам да ипотекирам къща извън София, която не е на мое име, но собственика е съгласен да ми направи пълномощно. Въпросът ми е. Какви документи трябва да преставя пред банка. Мога ли с пълномощното да взема кредит. Какво трябва да е вписано в пълномощното, за издаване на документи от община и т.н. Има ли проблем, че къщата не се намира в София

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2007, 15:22

вероятно във всяка банка е различно, в ДСК например се сключва договор в който присъства собственика на апартамента/къщата и се посочва като кредитополучател другото лице

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 02 Сеп 2007, 16:17

Имоти в провинцията банките много трудно се навиват да ипотекират,заради високата им данъчна оценка и реално доста по ниската им цена,но задължително със собственика

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 02 Сеп 2007, 16:26

това изобщо не е така .. навсякъде е лесно да си ипотекираш имота ,а оценката се прави от специализирана фирма никой не ти гледа данъчната оценка :mhihi: документите са множко ,питай направо в банката

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за ипотека

Мнение от D3BEP » 02 Сеп 2007, 17:27

numizmat написа:Имам един въпрос относно направата на ипотека. Искам да ипотекирам къща извън София, която не е на мое име, но собственика е съгласен да ми направи пълномощно. Въпросът ми е. Какви документи трябва да преставя пред банка. Мога ли с пълномощното да взема кредит. Какво трябва да е вписано в пълномощното, за издаване на документи от община и т.н. Има ли проблем, че къщата не се намира в София

Няма ли простият вариант да изтеглиш кредита, а човекът да учреди ипотека в полза на банката за твоят кредит?
Питай най - добре кредитен консултант. Но лично на мен чак такава врътка с пълномощни и незнам си какво ми изглежда сложна. За да ти дадат кредит и да ти изчислят процент и условия за твоят случай, банките изчисляват т.нар. кредитен рейтинг. При висок условията за теб се утежняват. Е при пълномощно, което може да бъде оттеглено или прекратено... Мисля, че шансовете са ти слаби! Или ще ти изшият някой лихвен процент + амнайсет гаранти по кредита като изискване.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за ипотека

Мнение от Жената^на^шефа » 02 Сеп 2007, 18:34

1.Трябва ти пълномощно заверено при нотариус,в което пълномощно изрично да е yпоменато,че опълмощаващия те ти дава право да направиш ипотека на къщатата му.

2.Удостоверение от съда,че няма (лицето което ще прави ипотека)заведени изпълнителни дела.

3.Оценка на къщатата(данъчна и после от вещо лице)

Обаче шансът ти е 20%(ако не и по-малко)да вземеш кредит...

П.С. Това е,което знам и което съм чувала...

Успех все пак :)

Назад към Извън Темата