Дестилираната вода...
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Stanchev написа:еми не знам, ама аз си имам принципи, по-добре да дам 5-10 лв отгоре, после да ми е мирна главата![]()
лошото е, че след време като си пусна колата за продан тех тва не ги интересува че е наливано само, най-доброто, ми база за сравнение веднага - е те твойта е същата ма на горубляне е с 2 бона надолу
еми тогава аз бих казал тогава заминавай на горубляне

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- TNC
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 Е90 330xD
- Мечтае да кара: E46 M3 CSL
Има. Даже такива, които направо запушват теча и действат наистина (виждал съм го с очите си)
Последна промяна TNC на 09 Авг 2007, 22:48, променена общо 1 път
Няма невъзмовни неща с бензин в кръвта!!!

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
има, казва се боя за яйца - съвсем сериозно, разтваряш боята (примерно червена, щото е по-ярка и се забелязва) в 50 мл вода или квото сипваш в едно бурканче или шише и айде в радиатора 

- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Освен боята за яйца (което за пръв път го чувам) си има специални таблетки, под формата на хапчета, което освен че оцветява охладителната течност в ярко червено, и свети на ултравиолетова светлина. Едно хапче е за около 25-30 литра, така че разходната норма е много малка, а и струва по-малко от 2лв. Препоръчително е след това да се смени охл. течност.
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
TNC написа:Има. Даже такива, които направо запушват теча и действат наистина (виждал съм го с очите си)
айде нема нужда от такива запушващи да имат действие освен после ако не ти се хвърля радиатора

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Enslaving_Lecher написа:А откъде си купувате дестилирана вода? Аз досега вземах от едно място, но кранчето спря
Аз взех от OMV.По всички бензиностанции трябва да има и в Метро има също....

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
Благодаря ти за пореден пътLe Transporteur написа:Enslaving_Lecher написа:А откъде си купувате дестилирана вода? Аз досега вземах от едно място, но кранчето спря
Аз взех от OMV.По всички бензиностанции трябва да има и в Метро има също....

Дестилираната вода е вода изпарена (до газообразно състяние) и парата после охладена (втечнена) до течно състояние. При това упражнение се отстраняват както различните минерали (природно) разтворени във водата, така и хлор и др. боклуци с които я пречстват и обеззаразяват за пиене. В случая важно е да ги няма различните соли разтворени във водата (най-вече варовик). Те са тези които се отлагат по охладителната система и я прецакват "на пръв поглед пералнята ви изглежда така а .... и накрая чисто новия двигател - на боклука). На теория и дъждовната вода е дестилирана.
Мое мнение е че за целта е по-добре да се ползва дестилирана вода, въпреки че при нормална поддръжка и смяна на 11-12 л. антифриз (концентрат разреден с вода) колко чиста вода сипваш? Ама по-добре е ако не си правим експерименти и ако не е аварийна ситуацията да си слагаме каквото си пише. А и на фона на другите разходи, този който е през 1-2 години си е нищо.
Мое мнение е че за целта е по-добре да се ползва дестилирана вода, въпреки че при нормална поддръжка и смяна на 11-12 л. антифриз (концентрат разреден с вода) колко чиста вода сипваш? Ама по-добре е ако не си правим експерименти и ако не е аварийна ситуацията да си слагаме каквото си пише. А и на фона на другите разходи, този който е през 1-2 години си е нищо.
- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
asd
Enslaving_Lecher написа:А откъде си купувате дестилирана вода? Аз досега вземах от едно място, но кранчето спря
Слагаш едно шише на марку4а за конденза на климатика (тоя вкъщи ..не тоя в колата...че там ще чакаш доста

ПС има също едни машини не знам как се казват...приличат на голям калорифер но всъщност обират влагата от въздуха...един познат има такава в копирния си център ...и от нея водата също става

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Добре бе вие за аптеки не сте ли чували. Това ако ви мързи да ходите до
бензиностанция някоя
Та от тези места ще си купите дестилирана
вода за жълти стотинки. Какви климатици, къф конденз

бензиностанция някоя

вода за жълти стотинки. Какви климатици, къф конденз

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2