новото комби на мини купър

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

новото комби на мини купър

Мнение от ///eMo » 31 Юли 2007, 12:32

БМВ разпространи първите официални снимки и информация за новата версия на твърде популярното "Мини". Става дума за дългоочакваното комби на прочутия мъник, което ще се нарича "Клъбман".
Първата поява на модел, който изглежда като евентуален наследникна известния през 60-те години "Травълър" - комбито на оригиналното "Мини", бе показаната още през 2005 г. във Франкфурт едноименна студийна разработка.
В Детройт на следващата година от компанията майка обещаха, че студията ще влезе в серийно производство през 2008 г.
До средната колона новият модел е почти пълно копие на "нормалното""Мини". След това обаче идват разликите.
На първо място впечатление прави странната асиметрия при вратите, които са общо... 2,5. От шофьорската страна нещата са традиционни, но от дясно има мъничка "полуврата", която се отваря обратно на движението и има за цел да облекчи сядането на задните седалки.
Новата версия естествено е и по-дълга от нормалната, а вратата на багажника е разделена и има две крила, които се отварят вертикално едно срещу друго.
Изборът при двигателите не е толкова труден - 1,6-литровият бензинов агрегат е във два варианта - със 120 к.с. и със 175 к.с. (благодарение на принудителното му пълнене при втория). По-мощният вариант ще се вгражда във версията "Клъбман S".
За любителите на икономичното шофиране е предвиден един турбодизелов мотор с работен обем от 1,6 л, 110 "коня" мощност и максимален въртящ момент от 240 Нм.
Всички варианти се куплират с 6-степенна механична скоростна кутия или също 6-степенен автоматик.
Официалната премиера на "Клъбман" ще бъде на автосалона във Франкфурт на есен, а продажбите трябва да започнат в началото на 2008 г. Цените вероятно ще са в рамките на 20-25 хил. евро в зависимост от избраното оборудване.

снимки на този сайт
(извинявам се ако е пускано :uups: :uups: )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: mini cooper 91
Детайли за колата: old mini cooper john cooper edition 1.3 limited

Мнение от Elle » 01 Авг 2007, 14:56

Аз,като един истински МИНИ фен просто не признавам новите мини,които имат твърде малко общо с легендарната кола на миналия век,която имам аз ( е много се гордея, така е .. :mhihi: ) а пък концепцията КОМБИ противоречи изцяло на концепцията МИНИ (както знаете комбито Клъбман не е успяло да стане популярно) ..и изобщо това беше капака вече...незнам изобщо защо е направено...но ако на някой много му се налага да си купува КОМБИ ( аз лично ненавиждам ) поне да е МИНИ за утеха хахахахах :lol: :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображение

Назад към Извън Темата