ПЪЛНОМОШНО ??
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
ПЪЛНОМОШНО ??
колеги преди 3 седмици си продадох колата > отидохме при Нотариус написа че се продава на една мацка и остана едно копие при мен с печат и получих парите сичко точно (но не бях платил пътен данък т.к. колата е нов внос). сега доидоха пак тия хора и пак бехме при нутариус за некво Пълномощно уж ТЕ да си прехвърлят Каското на ТЕхно име и написахме некво пълномощно бЕз срок ... та може ли нещо да са ме преебали след като сам получил парите и първия път всичко мина нормално при нотариуса ? уж щяха да си сменат номера но още са със моя софииския номер (те не са от СФ) имате ли идеи дали може да стане некои фал ? БлагодаРя !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Каско се прехвърля май с договора или новия талон, явно искат да си я карат все на твое име за да не я регистрират или нещо подобно, най- добре ходи анулирай пълномощното.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
bum_bum написа:Пък трябва да може, щом си ги упълномощил би трябвало да можеш и да го оттеглиш.
Разбира се че можеш. Но аз като прехвърлях каското застрахователите искаха и аз да се подпиша на тези приложения и към гражданската, и към каското. Така че пълномощното може да е точно за това

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

kriso85 написа:bum_bum написа:Пък трябва да може, щом си ги упълномощил би трябвало да можеш и да го оттеглиш.
Разбира се че можеш. Но аз като прехвърлях каското застрахователите искаха и аз да се подпиша на тези приложения и към гражданската, и към каското. Така че пълномощното може да е точно за това
при мен беше също така

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
След като при нотариус си прехвърлил колата, тя е вече на тяхно име .Невъзможни са врътки от типа на да я карат на твое име, да я регистрират данъчно на твое име следващата година и т.н. всяка проверка ще ги уличи, просто си пази нортариалното прехвърляне.
Каско и гражданска не се прехвърлят с нотариалното прехвърляне на колата. Не е ненормално да ги упълномощиш да го ползват от твое име.
Това, което ме притеснява:
- Защо без срок? Ти завинаги ли си платил каско и гражданска? Нормално би било пълномощното да важи най - много докато изтече датата на последната от двете застраховки
- Какво значи "некво пълномощно"? Може да си ги упълномощил да убият президента. Или да те представляват пред Арабската Лига. Ти копие от това пълномощно нямаш ли? То нотариална заверка няма ли? Какво пише вътре?
Ако е нотариално заверено и нямаш копие, иди при нотариуса и си поискай, после ще го коментираме.
Ако няма нотариална заверка, мисля, че не е болка за умиране а си е чисто и просто вътрешен документ за някой застраховател.
Каско и гражданска не се прехвърлят с нотариалното прехвърляне на колата. Не е ненормално да ги упълномощиш да го ползват от твое име.
Това, което ме притеснява:
- Защо без срок? Ти завинаги ли си платил каско и гражданска? Нормално би било пълномощното да важи най - много докато изтече датата на последната от двете застраховки
- Какво значи "некво пълномощно"? Може да си ги упълномощил да убият президента. Или да те представляват пред Арабската Лига. Ти копие от това пълномощно нямаш ли? То нотариална заверка няма ли? Какво пише вътре?
Ако е нотариално заверено и нямаш копие, иди при нотариуса и си поискай, после ще го коментираме.
Ако няма нотариална заверка, мисля, че не е болка за умиране а си е чисто и просто вътрешен документ за някой застраховател.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
За прехвърляне на каското им трябва дамо да я регистрират на тяхно име за да може да стане врътката.
Ако не я прехвърлят и стане беля и им потрябва да завеждат щета,няма да могат да вземат нито стотинка без теб.
Можеби идеята е да не я регистрират на тяхно име и затова са ти искали пълномощно
Ако си я от регистрирал в общината със договора за продажба няма страшно данъците са зи за тях.Не виждам реално какво се притесняваш. Но защо пък си им направил безсрочно ?
Ако не я прехвърлят и стане беля и им потрябва да завеждат щета,няма да могат да вземат нито стотинка без теб.
Можеби идеята е да не я регистрират на тяхно име и затова са ти искали пълномощно

Ако си я от регистрирал в общината със договора за продажба няма страшно данъците са зи за тях.Не виждам реално какво се притесняваш. Но защо пък си им направил безсрочно ?

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
и един съвет ако си я записал в общината ходи да си я отпишеш, трябва ти договора за покупко-продажба и ще попълниш една молба.

Stanchev написа:и един съвет ако си я записал в общината ходи да си я отпишеш, трябва ти договора за покупко-продажба и ще попълниш една молба.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ако не си я прехвърлят скоро, може и ти да намажеш леко от проблемите... нали трябва да идат и на преглед, там ще им искат платен данък, така че трябва си уредят нещата...
15 мнения
• Страница 1 от 1