странна промяна в закона
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
странна промяна в закона
Колеги, преди малко разкарвах едни приятели по къщите им и бяхме 6 души в колата. Кво да се прави, жените не щат с такси. Спират ме куки и ми казват,че съм в нарушение, добре че единия беше пич и ме пусна да си вървя, но другия се заяде и ми каза, че вече в колата можело да се возят 3+1 и една детска седалка, а не като преди 4+1. Както и да е нали ме пуснаха да си вървя ама оставих 2ма души на едно място и ги взех по-късно за да остаея другите, за да не съм "в нарушение" Та връщам се, взимам ги и си ставаме 4+1 и след 5мин пак ме спират други куки. Те нищо не казаха, а нали уж съм в нарушение заради тия 4ма дето возя. Та въпроса ми е - Наистина ли съществува такова нещо като 3+1+ детско столче? Някой има ли представа. Благодаря предварително 

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Възможно е да има такова нещо защото наскоро имах ядове с такситата,не искаха да ни качат в една кола 3 възрастни и 2 малки деца /и така поне трима/.Оправдаваха се,че нямали право,аз пък реших,че искат да кярът двойно и хоп на маршрутката 

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Re: странна промяна в закона
DBZ написа:Колеги, преди малко разкарвах едни приятели по къщите им и бяхме 6 души в колата. ...
По принцип в документите на автомобила трябва да пише колко човека може да се возят. Но мисля че по принцип за леки коли е 4+1. (така че, най-вероятно си бил в нарушение). Най много куките да са гонели норма или кинти, затова да са толкова надъхани.
А за детската седалка, не знам точнокакъв е закона, но не мисля че има значение дали возиш възрастен с колан или дете в седалка.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Re: странна промяна в закона
Benedetto написа:... Но мисля че по принцип за леки коли е 4+1. (така че, най-вероятно си бил в нарушение). ...
Да бе да, трабантчето е 3+1, Е36 кабрио - също. А Дачия Логан е 6+1 заради ДДС-то. То за това си има талон, в който си пище. А твойте е все едно да кажеш: те по принцип всички коли са 1,8.

Абе единия като че ли верно искаше, но другия беше пич, даже ме предупреди,че по нагоре има още един патрул. Добре че има и такива полицаи. И знам, че съм бил в нарушение бендето, но нали ти казвам, че дори и 5ма да си бяхме те пак щяха да кажат, че съм.
А къде в талона пише, че колата е 4+1? В малкия не пише, значи сигурно в големия...
А къде в талона пише, че колата е 4+1? В малкия не пише, значи сигурно в големия...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
В големия. Нали ако преправяш кола за повече места (за ДДС-то) трябва да минеш технотеста в Дружба. Тая пътека съм я обходил вече. 

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
В малкия талон не пише местата,така че смело возиш хора,само дето трябва да си изкараш удостоверение за техническа годност (УТГ) че автомобилът ти може да вози хора
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
На наглия полицай му отговаряш - "Че това хора ли са бе - ГОВЕДА!" А в закона не пише колко говеда можеш да качиш... 

It's not who You are, it's who You know...
13 мнения
• Страница 1 от 1