Как се работи с фирма или хора за изкупуване на заеми?
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Как се работи с фирма или хора за изкупуване на заеми?
Здравейте, имам следното запитване, дано някой има повече информация да ми даде съвет. Става въпрос, за човек, който вече не ми е толкова близък и ми дължи пари, не голяма сума, но постоянно обещаваше и ме залъгваше,а сега вече не си и вдига телефона и ме вбесява,предупредих го че ще си търся това което ми се полага по всякакви начини, но той не разбира от дума и като гледам няма намерение да връща нищо. Не е кой знае каква сума, но нямам намерение да правя подаръци на хора, които ненавиждам и ме нервират постоянно с номерцата си.Тъй като съм давал пари тогава когато е имал нужда, и това никъде не е записано или регламентирано,а си оставаше само с обещания че ще се върнат, няма как да си търся правата по законен път, нито имам свидетели нито нищо.Може би може да се подпише нещо пред нотариус,с което да се регламентират нещата, но се съмнявам да успея да го накарам да си сложи подписа, ако въобще го видя. Чувал съм за фирми, които изкупуват заеми,т.е. работят на процент от сумата, и те си намират вече начина как да вземат парите от въпросния човек.Някой има ли информация за такива фирми,хора , как работят ,в смисъл как мога да им докажа че точно този човек ми дължи точно толкова,защото всеки може да каже повече и да набеди някой човек.За методите,които използват не ме интересува,това си е тяхна работа,въпроса е този да си получи заслуженото за всичките нерви и лъжи, с които ме залъгва вече година и половина. Ако някой може да ме посъветва нещо,моля да сподели. Вие как се оправяте с длъжниците? Нямам намерение да сплашвам някого или да му се нанася телесна повреда, а предпочитам законния и цивилизован начин, има ли начин да се свика нещо като дело в съда и ако там излъже,че дължи пари и се прави на луд, тогава наистина не ми остава друга възможност освен ...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
едва ли не всеки застраховател го прави, процента зависи от сумата и връзките ти. но трябва да си имаш бележка поне подписана дори 1 ред на ръка 'аз Пешо Димов дължа на Сашо Николов 1000 лв / подпис'
без грам написано никой няма да ти помогне, освен с дебели-дебели-дебели връзки
затова искайте подпис на лист на място, за всеки случай. иначе такива хора взимат от 100 човека малки суми и живеят от това...
без грам написано никой няма да ти помогне, освен с дебели-дебели-дебели връзки
затова искайте подпис на лист на място, за всеки случай. иначе такива хора взимат от 100 човека малки суми и живеят от това...
Последна промяна t0sh на 22 Юни 2007, 19:32, променена общо 2 пъти
Съмнявам се да има такава фирма или хора или ако има то със сигурност няма да се разберат с него по цивилизован начин. След като не се е подписал никъде, че му даваш пари на заем, не виждам по какъв начин ще докажеш че си му ги дал! И мен ме завлякоха с една сума но не беше чак толкова голяма и не си струваше да се занимавам с глупости!
То хубаво да има подпис, но като не е нотариално заверен,пак няма стойност
Ако се подпише пред свидетел, това достатъчно ли е?Не исках да се правят глупости,защото с нашето правосъдие и държава,винаги излиза виновен невинния. Ако някой познавата хора,занимаващи се с това, нека пише ЛС.А другия вариант е със застрахователите, ще потърся връзки там,пък да видим

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
пак: ако го е писал на ръка, има БАЯ да се съдиш с разни експертни оценки за почерк, и без свидетел ще каже 'изнуди ме' - неговата дума срещу твоята, и чао.
случая ти е само за 'сивия' (нека не е черен) пазар, за съжаление
случая ти е само за 'сивия' (нека не е черен) пазар, за съжаление
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
сам каза че се крие .. най малко ще се подпише за нещо .. така без нищо имаш 2 варианта .. да се откажеш от парите или да търсиш хора да го потрошат и да ги ги върнат срещу % стига сумата да не е 100 лв 

- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Почваш да търсиш 1-2 яки и умни момчета (с опит от зората на демокрацията) и ще стане. Те си знаят как.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
12 мнения
• Страница 1 от 1