Въпрос за юрист - спешен
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за юрист - спешен
Значи,случката е следната:
Днес изпратиха на приятелката ми призовка от Икономическата Полиция да се яви в качеството на свидетел по дознание във връзка с бившата й работа.Един нейн колега измамил няколко клиента и шефа подал жалба тогава..Приятелката ми се махна от онази работа и се хвана на една друга която е така да се каже "работа-мечта" и не й се занимава с разпити и подобни глупости.Може ли да си оттегли показанията й и повече да не я занимават или не? Защото ако е за един път хубаво но много пъти няма да е хубаво понеже в новата й работа е на пробно и няма да се харесва много това нещо пък нали знаете как са нещата с работодателите тук...Когато се свързахме с следователя да му споделим че не е удобно указаното време той казал че не можело да се оттеглят показания и такива работи...Ако ме извикват като свидетел и не ми се занимава и да се бъркам какво не мога ли да откажа??
Днес изпратиха на приятелката ми призовка от Икономическата Полиция да се яви в качеството на свидетел по дознание във връзка с бившата й работа.Един нейн колега измамил няколко клиента и шефа подал жалба тогава..Приятелката ми се махна от онази работа и се хвана на една друга която е така да се каже "работа-мечта" и не й се занимава с разпити и подобни глупости.Може ли да си оттегли показанията й и повече да не я занимават или не? Защото ако е за един път хубаво но много пъти няма да е хубаво понеже в новата й работа е на пробно и няма да се харесва много това нещо пък нали знаете как са нещата с работодателите тук...Когато се свързахме с следователя да му споделим че не е удобно указаното време той казал че не можело да се оттеглят показания и такива работи...Ако ме извикват като свидетел и не ми се занимава и да се бъркам какво не мога ли да откажа??
наистина имам нужда от Супер-Терзийски в момента да ми обясни 2-3 неща 

Последна промяна grnka на 08 Юни 2007, 20:03, променена общо 1 път
- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
Само не разбрах тя дала ли е веднъж показания? Защото спомена за оттегляне на показания...
Иначе е длъжна да отиде щом са я призовали.

Иначе е длъжна да отиде щом са я призовали.
- bobi_batko
- кандидат ентусиаст
-
човек, това си е за правна консултация
аз мога само да ти предложа извадка от Наказателно-процесуалния кодекс, по който предполагам се води следствието
Ето връзката http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135512224
Чети от "Глава тринадесета" надолу

аз мога само да ти предложа извадка от Наказателно-процесуалния кодекс, по който предполагам се води следствието
Ето връзката http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135512224
Чети от "Глава тринадесета" надолу

What comes around goes around
по никакъв начин не може. Нещо повече, свидетелят има задължение да дава показания, което значи че ще ходи колкото пъти, трябва, а и като има предвид че дознателите са меко казано скарани с стопанските престъпления............... След като завърши предварителното производство, ще се явява и в съда.
Успех
Успех

Последна промяна clikk на 09 Юни 2007, 9:42, променена общо 1 път
- gego_n
- младши ентусиаст
-
- Кара: бавно
- Детайли за колата: нищо особено
Ами колега, на гърба на призовката би трябвало да е изписано всичко свързано с правата и задълженията на свидетеля по конкретно досъдебно производство. Ако ги прочетете внимателно много неща ще ви се изяснят /това са преписани текстове от НПК/. Значи , ако не се яви за провеждане на разпит и няма основателна причина за това следва -принудително довеждане . По смисъла на НПК никой не може да откаже да дава показания ако има възприятия по процесния случай / друго е на ръка какви ще даде
/ . Така , че ако не желае да се явява - болнични и други такива извинителни причини , иначе НЕ СТАВА .
Успех

Успех

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
13 мнения
• Страница 1 от 1