Въпрос за юрист - спешен

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Въпрос за юрист - спешен

Мнение от grnka » 08 Юни 2007, 18:47

Значи,случката е следната:
Днес изпратиха на приятелката ми призовка от Икономическата Полиция да се яви в качеството на свидетел по дознание във връзка с бившата й работа.Един нейн колега измамил няколко клиента и шефа подал жалба тогава..Приятелката ми се махна от онази работа и се хвана на една друга която е така да се каже "работа-мечта" и не й се занимава с разпити и подобни глупости.Може ли да си оттегли показанията й и повече да не я занимават или не? Защото ако е за един път хубаво но много пъти няма да е хубаво понеже в новата й работа е на пробно и няма да се харесва много това нещо пък нали знаете как са нещата с работодателите тук...Когато се свързахме с следователя да му споделим че не е удобно указаното време той казал че не можело да се оттеглят показания и такива работи...Ако ме извикват като свидетел и не ми се занимава и да се бъркам какво не мога ли да откажа??

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 08 Юни 2007, 19:19

наистина имам нужда от Супер-Терзийски в момента да ми обясни 2-3 неща :uups:
Последна промяна grnka на 08 Юни 2007, 20:03, променена общо 1 път

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 08 Юни 2007, 19:39

Само не разбрах тя дала ли е веднъж показания? Защото спомена за оттегляне на показания... :roll:
Иначе е длъжна да отиде щом са я призовали.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 08 Юни 2007, 20:03

да
дала е писмени показания веднъж под упорството на бившата й работодателка...всмисъл тя й диктуваше какво да пише

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_batko » 08 Юни 2007, 21:03

човек, това си е за правна консултация ;)
аз мога само да ти предложа извадка от Наказателно-процесуалния кодекс, по който предполагам се води следствието
Ето връзката http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135512224
Чети от "Глава тринадесета" надолу ;)
What comes around goes around

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Юни 2007, 21:20

и мен ме хванаха за свидетел веднъж - няма отърваване

и в съда ходих

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 08 Юни 2007, 21:46

по никакъв начин не може. Нещо повече, свидетелят има задължение да дава показания, което значи че ще ходи колкото пъти, трябва, а и като има предвид че дознателите са меко казано скарани с стопанските престъпления............... След като завърши предварителното производство, ще се явява и в съда.
Успех
а сега, де?

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 08 Юни 2007, 21:58

Има нещо в кодекса на труда там за донаборни комисии, свидетел по дело и не знам какво още беше. Мисля че трябва да и го осчетоводят като неплатена отпуска, но не съм 100% сигурен. Поне това са ми спомените от едно време когато и аз бях свидетел.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 08 Юни 2007, 22:24

:mhihi: :mhihi: какъв Кодекс на труда, в наказателния процес има само НПК. По принцип свидетелите имат право на разноски и обезщетения, ама за всеки случай не разчитай, освен в съда, ама там присъждат едни разноски да ти умре коnя от гъдел, а и трябва да си ги докажеш, като размер.
Последна промяна clikk на 09 Юни 2007, 9:42, променена общо 1 път
а сега, де?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавно
Детайли за колата: нищо особено

Мнение от gego_n » 08 Юни 2007, 22:38

Ами колега, на гърба на призовката би трябвало да е изписано всичко свързано с правата и задълженията на свидетеля по конкретно досъдебно производство. Ако ги прочетете внимателно много неща ще ви се изяснят /това са преписани текстове от НПК/. Значи , ако не се яви за провеждане на разпит и няма основателна причина за това следва -принудително довеждане . По смисъла на НПК никой не може да откаже да дава показания ако има възприятия по процесния случай / друго е на ръка какви ще даде :mhihi: / . Така , че ако не желае да се явява - болнични и други такива извинителни причини , иначе НЕ СТАВА .

Успех
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 09 Юни 2007, 0:18

майка ми я хванаха за свидетел и вече втора година няма отърване :( понеже има здравослони проблеми и минава с болнични да не ходи

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 09 Юни 2007, 10:40

Направо отивайте при адвокат :arrow:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 09 Юни 2007, 12:20

Най-добрата защита е загубата на памет / не помня / :mhihi: :mhihi:

имаш ЛС ;)

Назад към Извън Темата