55% от загиналите на пътя са жертва на превишена скорост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 01 Юни 2007, 13:09

bum_bum написа:но вместо да се търсят начини да се изгърбят шофьорите не е ли по- добре да се заделят повече средства да се пооправят пътищата, маркировките, осветлението и не на последно място да се осигурят пътни патрули там където им е мястото и тогава, когато му е времето.

много добре казано, според мен наистина трябва да спрът да крадът и със задниците си тия дето са отговорни за пътните условия и да почнат да привеждат пътната мрежа в нормален вид...какво е тва околовръстно шосе София ...уж ремонтирано ...баси ...не стига, че пътят е толкова неравен, че с 60 км ще излетиш ами има и дупки, маркитовка няма, мантинели няма... .... гадните копелета организират конкурси за ремонт на пътя, печелят ги мафиоти дето слагат ебаси шибания асфалт дето не издържа грам, прибират парите и после уй.... и накрая дай да сложим куки навсякъде ааа и да да се плащат глоби до 50 лв на место та да се стимулира корупцията (полицай видян да взима 20 лв?? да не е рушвет а просто взимал парите за глобата) и аиде ...готови сме... онзи ден като имаше свлачище отивам към Владая и в лявата лента на еднопосочния път преди караулката дупка кратер... един тир ме притисна щото некав кретен за да не чака се връщаше обратно в нащо платно ама крайно дясно и аз бидейки точно по средата на тира се натресах в дупката щото за да я избегна треаше да влезна под него...повярвайте ми не знам как не гръмнах гумата и как не стана мазало с тоя тир...тази дупка е там от години...никой не я пълни и е след лекия завой и въобще не се вижда. Аиде гласувайте после за гербери..турци ..комуняги, сини или който ще да е ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 01 Юни 2007, 13:20

bum_bum написа:Не знам кой я измисли тая фраза "война по пътищата", но България далеч не е в челните места по загинали или катастрофирали водачи нито в Европа, нито в света.
Факт е, че такива произшествия има и не са никак малко, а и да са малко пак не може да се каже, че са приемливи, но вместо да се търсят начини да се изгърбят шофьорите не е ли по- добре да се заделят повече средства да се пооправят пътищата, маркировките, осветлението и не на последно място да се осигурят пътни патрули там където им е мястото и тогава, когато му е времето.

Ей това което ме вбесява най-много - не глобите , не безумните псевдо мерки, а факта че броя на загиналите е неприемлив , защото в Европа бил по-нисък. Т.е в момента в който загиналите за година станат около 900 вместо сегашните 1000 , нашите управници ще се бият гордо в гърдите за добре свършената работа и няма да направят нищо да спасят дори още един живот.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 01 Юни 2007, 13:54

как няма да има толкова катастрофи заради превишена скорост, след като на Тракия редовно има некое ТИКО дето фарчи със 140 по нанадолнището :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 01 Юни 2007, 16:32

Така... по ред на номерата... колегата, който не пие да счита, че има почерпка от мене ако ще и за захарен памук, щом е на 100% убеден в думите си. Евала му правя, ако това наистина е така. Честно да ви кажа като се сетя колко жертви дават пътищата и да не говорим, че и мои познати са в тази хроника, направо ми се отщява да правя каквито и да било идиотщини.
@SKISA: винаги има риск някой дрогиран пубер с летящия си курник да се нацепи в някой недай си боже, щото бил доказвал нещо или щото поличката на мацката на тротоара много му била харесала... това са малоумни работи... дай сега да правим като него, така ли? Никой не е застрахован срещу произшествие, аз мога в съня си да падна от кревата и да се претрепя, а мога и да хвърча с 200+ с кочината си и да се отърва... просто риска става по-голям. Далеч съм от мисълта, че законът е перфектен отвсякъде... но все пак е общовалидно правило, което щеш не щеш е хубаво да спазваш. Защото, да си го кажем честно, 80% от шофьорите се стараят да го спазват (което не е обидно, колкото и да се струва на някои) и не върви да го заеб@ваме тотално щото са се навъдили разни псевдо-карачи, били те с бмв-та, опели, фау-вета, мотори, москвичи или каквото и да било.
@tosh: Разумно... наистина разтегливо понятие... може би разумното каране е да правиш 90% от това, с което си мислиш че колата ти ще се справи или ти ще успееш да реагираш адекватно.

Обаче ми е странно защо колкото повече и по-дълбоки стават дупките, толкова по-бързо караме?
---

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 01 Юни 2007, 17:34

КАМЕРИ са му майката,така са в Европата,само така ще се оправим и тука. Няма да има ченгета,които да вземат подкуп,няма да има свой или чужди,няма да има баровци или мутри. Снима те камерата пък ако ще женати да ражда в колата и да летиш към АГ-то.
Обаче,едно голямо ОБАЧЕ всичките недомислици в организацията на движението,дупките,техническите прегледи и тнт. трябва да се оправят своевременно с камерите,но понеже са разход,а камерите ще носят доста приходи познайте какво ще стане :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 01 Юни 2007, 23:22

t0sh написа:докато се минава с рушвети на технически прегледи за неизправна кола отвсякъде, ще се вкарват трошки масово. а това лично според мен е ГОЛЯМ проблем, откъдето би трябвало да се почне.

:bowdown:

Това е истината за проблема - основно изключително лошото състояние на автопарка. Сами си направете сметката, даже и в този форум (на елитна и над средния клас марка автомобили) колко хора са си купували гуми втора употреба? А сетете се какво става по-надолу ... Аз съм убеден, че поне 50% от автомобилите по пътищата имат проблеми със спирачки/окачване/гуми ... иначе трудно мога да си обясня катастрофи от вида "на прав път водача загубил контрол и се забил в крайпътно дърво. 4 жертви" - това с изправен автомобил неможе да се случи ...

Отделно според статистиките на МВР и КАТ, въпреки, че по магистралите се кара с най-висока скорост и въпреки големия трафик последните години, там са загинали 5% от общо загиналите в БГ. Най-много жертви, около 50%, са на третокласни и четвъртокласни пътища :idea:
Веднага може да се направи извода, че ако има магистрала примерно София-Бургас, то тогава няма да има "участъка на смъртта" - между Карнобат и Айтос, съответно стотици хора ще останат живи ...
Колко пари струва тази магистрала? А и не само тази, а всички основни артерии в БГ да станат на магистрали? Няколко милиарда сигурно.
В ЕС има система за изчисляване на загубите причинени от преждевременната загуба на човешки живот, грубо 1000 човешки живота се изчисляваха около милиард евро загуба.
Значи в БГ за 5 години сме загубили 5 милиарда заради ПТП-та :idea:
Ако правителството може да разсъждава, би пресметнало, че може да инвестира тези 5 милиарда (дори и на заем да ги вземе) в подобряване на инфраструктурата и затягане на техническия контрол над автомобилите и водачите, с което само за 10 години би спасило живота на гражданите на един малък български град...

Всъщност е смешно постоянно да ни се обяснява, че пари няма.
Пари има, само че се харчат за безумни неща. Примерно, един прост пример - АЕЦ Белене - ще струва няколко милиарда и цялата ни далавера е, че имам ел.енергия с няколко цента по-евтина, отколкото ако внасяме енергия... На кой му пука за няколкото стотинки отгоре?
На мен ми пука много повече за хората, отколкото за това дали Р.Овч. ще прибере едни комисионни от руснаците ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 01 Юни 2007, 23:32

нема да се опраим скоро :)
като почнеш от пътищата та до полицаите ... требват ни неколко милиона века :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 02 Юни 2007, 9:38

theraven_nz написа:Така... по ред на номерата... колегата, който не пие да счита, че има почерпка от мене ако ще и за захарен памук, щом е на 100% убеден в думите си.

Ще си го търся тоя захарен памук , да знаеш :)
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 04 Юни 2007, 12:26

ПОРЕДНИЯ

източник: http://news.ibox.bg/news/id_1273627192

19-годишно момиче е загинало в при тежка катастрофа във Варна.

Инцидентът е станал снощи около 18,30 часа на Аспаруховия мост, съобщава радио Варна.

Лек автомобил БМВ се преобърнал на моста и едва не е паднал от съоръжението.

Колата е била управлявана от 20-годишен младеж. Той и пътувалото в колата момиче са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ, където по-късно момичето е починало.

Водачът на БМВ-то е настанен в неврохирургията на МБАЛ "Света Анна", без опасност за живота.

Все още се изясняват причините за тежката катастрофа.

Предишна

Назад към Извън Темата