помогнете ако можете

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

помогнете ако можете

Мнение от cod-cdbp » 22 Май 2007, 12:23

онзи ден докато си карах из Люлин реших да направя ляв завой от бул Добринова скала към бул. Царица Йоана. Свети зелено и от среща идва кола с ниска скорост преди която мога да мина и минавам, а зад нея се оказва в последствие че има голф който хвърчи със 120 поне и изпреварва от дясно колата преди която минавам (голф комби се оказа) и ме помазва от дясно. И резултата е че аз съм виновен за отнето предимство.
След катастрофата човека с Голф 2-ката скочи да ме бие за капак и да ме заплашва с какви ли не неща.
помогнете ми ако можете с някакъв съвет как да оправя нещата
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 22 Май 2007, 13:37

Така, като те слушам, май наистина си виновен за съжаление :(
_!_

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 22 Май 2007, 13:48

няма как да докажеш ,че е задминавал от дясно-той ще твърди ,че си е карал в най-дясната лента и си е с предимството ,/което за твое съжаление си е самата истина/,така че май ше трябва да поемеш вината! важното е да ти няма нищо....колата и акта ше се опраат!

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 22 Май 2007, 14:38

сори брат:( много тъпо:( преди 2 години с един френд излизахме от една уличка пред нас когато ни връхлетя един голф на Сот със 100км.ч. Френд-а, дето караше не можа да го види заради спрели коли и заради това, че с тази скорост с която беше Сот-а е минал много бързо разстоянието. Отнесе си го моят френд.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Май 2007, 17:10

супер мега зле
а тая тъпа гражданска отговорност за чии х** сплескан съм я плащал
дайте идей тя в какви ситуации играе?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 22 Май 2007, 17:12

играе ако некой те е отнесъл и той е виновен, тогава неква част от парата ше ти дадат.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 22 Май 2007, 17:21

Идеята на гражданската е, че сега ти няма да платиш нито лев за щетите на голфа.Това се поема от гражданската ти.Остава ти само набутването за твоята кола, което предполагам не е малко, но не е двойно.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 22 Май 2007, 17:22

ама има хора дето още немогат да разберат, че гражданската отговорност, поема твоята вина, това не е каско. Това е гражданска отговорност. ТВОЯТА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ, към тези на които си навредил, волно или неволно. Можеш да се опиташ да обжалваш, ама треа да измислиш сума ти свидетели, и си виновен и не си. Виновен си по правилника за отнемане на предимство, а не си виновен, че този кара с превишена скорост и изпреварва в неправилната лента, макар, че това също ще го оборят, щото тоя де е изпреварвал отдясно, ще каже, ми отляво имаше кола, тоа по средата караше почти като охлюв, аз кво съм виновен, че се движа в рамките на позволеното, но в най-дясната лента. И си изгорял, нищо неможеш да направиш, нито да го осъдиш, нито да прибереш пари отнякъде. За да го съдиш него, за нещо, първо трябва някак си да докажеш на държавата, че в ситуацията ти си прав, а не той. След туй, можеш да го съдиш него за нещо. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 22 Май 2007, 19:37

Видях снимките на колата в "Продава", много жалко. Важното е, че не е станало нещо по-лошо.
Последна промяна ivan1979g на 23 Май 2007, 15:14, променена общо 2 пъти

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 22 Май 2007, 20:43

същото птп имах преди няколко месеца,но бях от страната на голфа и както и да го погледнеш си си виновен...вярно,може да е бил с превишена скорост,но ти нарушаваш правилника и правиш ляв завой пред него,в моя случай аз не го виждах заради трамвай,пред който зави той,но нямаш никакъв шанс да обориш този случай ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Май 2007, 21:54

ivan1979g написа:Видях снимките на колата в "Продава", много жалко. Важното е, че е станало нещо по-лошо.

какво по лошо е станало ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше e34 520
Мечтае да кара: E34 535

Мнение от TheBlame » 22 Май 2007, 22:01

идеята на колегата беше че е добре че си жив и здрав и не си бил в интензивното на пирогов

пп.като видях снимките на седмицата направо ми се доплака :(
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ

Алчността убива всички !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Май 2007, 22:21

а на мен още ми се реве
адски гадно ми е защото тая кола си ми е мечта
но знам само едно - следващата кола пак ще е същата, защото е доказано здрава
това е все пак удар с над 100км/ч
дано да е с друг късмет само
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 23 Май 2007, 9:44

стискам палци да си сбъднеш мечтата отново. Нас като ни натресаха колата(омега комби) се пови и после като я оправиха (уж) при спиране беше нестабилна и въобще нямаше нищо общо.... В случая добре, че никой не е пострадал и дано не ти се случва повече подобно нещо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 23 Май 2007, 15:13

_65536_kb_sec_ написа:
ivan1979g написа:Видях снимките на колата в "Продава", много жалко. Важното е, че е станало нещо по-лошо.

какво по лошо е станало ?

Бях изпуснал едно "не" и вместо "не е станало" е излезнало друго :uups:

Назад към Извън Темата