Сметки и отчет на ресторант

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Май 2007, 9:02

Pin2 написа:......Определено Екс-айтъра ме интересува какво ще каже по темата ... Той ми се види най-вътре в бизнеса :) :mhihi:

Не бре, нещо не си разбрел. Той не е вътре в бизнеса, а само прави бизнеса да е "вътре" :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 20 Май 2007, 13:00

Терзийски написа: а сладкарница фалирала има ли НЕ ... защо? ми като хване една торта плесен става на скалички...

Евала бе, мислех, че това се знае само в тесен професионален кръг. :D
Да караш Peugeot е страст!

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Май 2007, 13:28

само програмата Мистрал е 200евро ако не се лъжа

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 20 Май 2007, 19:11

Не са проблем 200-тате евро за програмата, стига тя да върши работа.
Идеята е да се въвеждат продуктите за една салата например и програмата да си изчислява колко е печалба, фира и точната цена на салатата...
Както и при супи, ястия и т.н.
Предполагам, че тази програма която ще е има разширение и когато се чука на апарата, тя изважда от наличните и на края на деня/ноща когато е отчета показва какво е изразходено и какво има в наличност и евентуално какво няма.

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Май 2007, 21:37

състои се от две части - Продажби и Склад
В Продажби операторите т.е. сервитьори или каквито там са, влизат със своя парола и маркират стоките и съответно излизат касови бележки за клиентите.
От другя модул Склад в края на смяната може да се направи отчет на операторите и да се види всеки кой колко пари трябва да отчете. Има възможност за генериране на разнообразни отчети - какви стоки са маркирани т.е. продадени, от кого, в колко часа и много други. От същият модул се въвеждат и доставките - заедно с доставна цена, доставчик и други подробности, които аз не използвам. Има рецептурник който представлява нещо подобно - като маркира салата : от склада се намалява 50гр. продукт А, 1 бр. продукт Б, 50мл. продукт С. Като направиш отчет за начилните количества - ти показва колко имаш от А, Б и С :) за друг продукт който се маркира/продава също се прави "рецепта" и се намаля съответното количество от А, Б и С...
нещо такова е ... изпаднах в подробности :mhihi:
от Мистрал трябва да ми платят за реклама :lol:

печалбата и фирата ... не разчитай много на самата програма, ако всичко се въвежда точно и резултатите от нея ще са точни, но обикновено не е така. Трябва да се наблюдават работещите в този ресторант за да не стане така, че да работят за себе си :)

Предишна

Назад към Извън Темата