Нотариус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Нотариус

Мнение от SummonedToDIe » 19 Май 2007, 22:39

Имам следното питане :
Да речем колата струва 6к лв. Пред нотариуса я пишем за 3к лв. Колко горе-долу пари ще ми вземе :?: Как се изислява колко взима :?: И има ли промяна в тарифите на нотариусите за събота-неделя, в моя случай за неделя :roll:
:help: :help: :help:

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Re: Нотариус

Мнение от Vasilen » 19 Май 2007, 22:45

SummonedToDIe написа:Имам следното питане :
Да речем колата струва 6к лв. Пред нотариуса я пишем за 3к лв. Колко горе-долу пари ще ми вземе :?: Как се изислява колко взима :?: И има ли промяна в тарифите на нотариусите за събота-неделя, в моя случай за неделя :roll:
:help: :help: :help:

По оценка на застрахователя се прави ->застрахователна стойност, за събота неделя няма натоварване на тарифата, но си е 1.5-2 % върху материалния интерес, не помня точно.
May the BMW force be with you!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 19 Май 2007, 22:46

ходи в некоя застрахователна агенция да ти изготвят оценка на колата (струва 10-15лв) и примерно ако струва 6000лв ще ти я оценят на около 1000-1500лв. и с тая оценка при нотариуса. мисля, че събота и неделя някой режеха тикви, но нормално всичко излиза от 70 до 110 лв със всички такси и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 19 Май 2007, 22:49

В случая колата струва 6к , на колко минимално може да я напишем пред нотариуса :roll:
П.С. Ако колата няма каско Василене, как се процедира тогава, на базата на какво определят стойността :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: GSI
Мечтае да кара: E31

Мнение от Mixi » 19 Май 2007, 22:52

пред нотариуса ти трябва оценка от застраховател.. ако имаш познат или дори и да нямаш дай му 10 лв и го помоли да ти напише една оценка за минимална стойност. Нотариуса не го интересува дали това е реалната цена ..
моята я оцени една позната на 450 лв а реалната стойност е поне 10 пъти повече.. и нотариуса ми взе 38,50
.
..
...
....
.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 19 Май 2007, 22:52

SummonedToDIe написа:В случая колата струва 6к , на колко минимално може да я напишем пред нотариуса :roll:
П.С. Ако колата няма каско Василене, как се процедира тогава, на базата на какво определят стойността :)

абе нито на нотариуса го интересува колко струва колата, нито на нотариуса ;) май оценката е по шваке, ама не съм сигурен.
гледа се марка, модел и година на производство.
гледат данните от големия талон..
в твой интерес е да идеш първо да направиш тая оценка в някоя застрахователна агенция (армеец, булстрад, дзи и т.н.) щото при нотариуса ще е малко по-скъпа ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 19 Май 2007, 22:59

Оценката е за държавна такса - 2% от стойността.Нотариуса не го е*е оценката щото вече са частни и си имат тарифи.Тва ставаше при държавните нотариуси.Тогава държавата взимаше 5 % от стойността като нотариална такса + 2 % местна такса.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 19 Май 2007, 23:11

са пак се плаща местен данък 2% към общината в която си ;)
а и нотариуса си взима неговото спрямо продажната цена ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E-31 » 20 Май 2007, 11:11

Оценката е по шваке. В софия няма нотариус, който да работи в неделя. Има един, който работи в събота - при него не се изисква оценка, каквато цена решите тва е. Работи в събота до обяд и таксите са +25%.
Такова беше дереджето до съвсем скоро, не вярвам да има промяна.

ентусиаст
Аватар
Кара: KIA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от THE DUNK MACHINE » 20 Май 2007, 13:39

Баце аз като купувах моята стария собственик беше извадил някаква оценка че колата струва 500лв и за толкова ми я продава (нищо общо с цената която се бяхме договорили) за пред нотариуса и тои ми взе около 40-50лв, така че си правиш такава оценка (не знам къде обаче) за възможно най-малка сума и с бележката отивате при нотариуса.
THE ONE & ONLY E30

ентусиаст
Аватар

Re: Нотариус

Мнение от ivan1979g » 20 Май 2007, 13:51

SummonedToDIe написа:Имам следното питане :
Да речем колата струва 6к лв. Пред нотариуса я пишем за 3к лв. ...

Пиши я 500лв. При мен продавачът намери нотариуса и не сме се занимава ли с оценки от застраховател.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 20 Май 2007, 18:54

Благодаря на всички, но нотариуса ще бъде по-натам и за друга кола :winky:

Назад към Извън Темата