Нотариус
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Нотариус
Имам следното питане :
Да речем колата струва 6к лв. Пред нотариуса я пишем за 3к лв. Колко горе-долу пари ще ми вземе
Как се изислява колко взима
И има ли промяна в тарифите на нотариусите за събота-неделя, в моя случай за неделя

Да речем колата струва 6к лв. Пред нотариуса я пишем за 3к лв. Колко горе-долу пари ще ми вземе

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Re: Нотариус
SummonedToDIe написа:Имам следното питане :
Да речем колата струва 6к лв. Пред нотариуса я пишем за 3к лв. Колко горе-долу пари ще ми вземеКак се изислява колко взима
И има ли промяна в тарифите на нотариусите за събота-неделя, в моя случай за неделя
![]()
![]()
![]()
По оценка на застрахователя се прави ->застрахователна стойност, за събота неделя няма натоварване на тарифата, но си е 1.5-2 % върху материалния интерес, не помня точно.
May the BMW force be with you!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ходи в некоя застрахователна агенция да ти изготвят оценка на колата (струва 10-15лв) и примерно ако струва 6000лв ще ти я оценят на около 1000-1500лв. и с тая оценка при нотариуса. мисля, че събота и неделя някой режеха тикви, но нормално всичко излиза от 70 до 110 лв със всички такси и т.н.

- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
В случая колата струва 6к , на колко минимално може да я напишем пред нотариуса
П.С. Ако колата няма каско Василене, как се процедира тогава, на базата на какво определят стойността

П.С. Ако колата няма каско Василене, как се процедира тогава, на базата на какво определят стойността

- Mixi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: GSI
- Мечтае да кара: E31
пред нотариуса ти трябва оценка от застраховател.. ако имаш познат или дори и да нямаш дай му 10 лв и го помоли да ти напише една оценка за минимална стойност. Нотариуса не го интересува дали това е реалната цена ..
моята я оцени една позната на 450 лв а реалната стойност е поне 10 пъти повече.. и нотариуса ми взе 38,50
моята я оцени една позната на 450 лв а реалната стойност е поне 10 пъти повече.. и нотариуса ми взе 38,50
.
..
...
....
.....
..
...
....
.....
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
SummonedToDIe написа:В случая колата струва 6к , на колко минимално може да я напишем пред нотариуса![]()
абе нито на нотариуса го интересува колко струва колата, нито на нотариуса

гледа се марка, модел и година на производство.
гледат данните от големия талон..
в твой интерес е да идеш първо да направиш тая оценка в някоя застрахователна агенция (армеец, булстрад, дзи и т.н.) щото при нотариуса ще е малко по-скъпа

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
са пак се плаща местен данък 2% към общината в която си
а и нотариуса си взима неговото спрямо продажната цена

а и нотариуса си взима неговото спрямо продажната цена

- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Баце аз като купувах моята стария собственик беше извадил някаква оценка че колата струва 500лв и за толкова ми я продава (нищо общо с цената която се бяхме договорили) за пред нотариуса и тои ми взе около 40-50лв, така че си правиш такава оценка (не знам къде обаче) за възможно най-малка сума и с бележката отивате при нотариуса.
THE ONE & ONLY E30
Re: Нотариус
SummonedToDIe написа:Имам следното питане :
Да речем колата струва 6к лв. Пред нотариуса я пишем за 3к лв. ...
Пиши я 500лв. При мен продавачът намери нотариуса и не сме се занимава ли с оценки от застраховател.
12 мнения
• Страница 1 от 1