Ако си купим 2 нови гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Къде бихте сложили чифт нови гуми ?

Отпред
96
79%
Отзад
26
21%

Общо гласове : 122
master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Май 2007, 15:52

айде пак ... чакай да го напиша простичко барем....

новите гуми ще си сложиш на оста дето не искаш да ти се пързаля или ако ти се пързулне ти е по-комфортната за пързаляне..

.. аз не знам някои да му е по-комфортно като му се пързулне предната ос вместо задната...

аман...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Май 2007, 16:39

alx написа:айде пак ... чакай да го напиша простичко барем....

новите гуми ще си сложиш на оста дето не искаш да ти се пързаля или ако ти се пързулне ти е по-комфортната за пързаляне..

.. аз не знам някои да му е по-комфортно като му се пързулне предната ос вместо задната...

аман...

само така! все някой трябваше да ме успокои, че от 6 години не съм купувал нови задни гуми - освен зимни, но пък тогава и толкова карам БМВ :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Май 2007, 23:30

alx написа:айде пак ... чакай да го напиша простичко барем....

аман...

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bchug: :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Май 2007, 14:59

По въпроса към мен :arrow: да ,прав си ,че с 90 км/ч е по-сигурно отвсякъде.Това обаче означава да си продам колата и да карам някаква малолитражка,защото ако ще карам с 90 км/ч когато пътувам надалеч просто някакси се губи смисъла от колата ми според мен.
Там къдто казах,че се случи тая простотия ,пътя е нов,това е най-модерния проход в България,още недовършен,но поне на спускане към Разлог и Банско трясето е уникално,сцеплението е пословично,почти няма завои без видимост :shock:

В предишния ми пост просто исках да кажа,че с недобри гуми отпред никой няма да си позволи да кара толкова смело.Другия вариант е толкова 'мръсен",че просто наистина няма смисъл да се говори.Това не ми е единствения случай,аз лично с тези никакви 150 кончета и скорсти с които шофирам ,мисля ,че в критични случаи освен техниката от многото километри с колата и това ,че доста път съм изпътувал по страната ,мисля ,че главно гумите са тези които ме държат досега.Ако sve с ///М5-цата и 315 коня се хлъзне с висока скорост изневиделица, все си мисля,че и мощноста ще му помогне много а отделен е факта ,че и той кара само с нови гуми.

Лично аз спрях дакарам с пилот спорт и изобщо гуми втора ръка,уж много хубави и с много живот в тях,от както за един месец през миналото лято точно два пъти на магистралата от Шумен към Варна,почти на едно и също място :shock:и то близо до Девня ми гърмяха две задни гуми при 200-210 км/ч :paranoid: :paranoid: Общото беше,че температурата на околната среда беше между 35 и 37 грдуса,страх ме е да си помисля асфалта колко загрят е бил а за гумата въобще не смея да се и зачудвам :lol: Тогава твърдо се убедих ,че това са гуми за хора,които не държат особенно за живота си както и на останалите на пътя :!: Гумите ,които ползвам може да не са от най-марковите,но часове наред съм летял с не по-малко от 200 км/ч по Италиянските,Немските и Хърватски аутобани , наставали са критични ситуации в Италия с техните "шофиори-камикадзета-идиоти",но всичко ставаше така както аз очаквах и под мой контрол.

Аз оставам твърд на мнението ,че все пак ако не мога да си купя 4 нови гуми ,ще си сложа новите отзад

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 13 Май 2007, 15:14

С оглед на това как смачках горкото 316 миналата седмица, и аз бих си ги сложил отзад :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Май 2007, 15:20

на е36цата имах така 2 нови(по-нови от другите) 2 стари ..
сложих аз новите отзад и гас към морето
е по-добре беше от колкото като бяха отпред на извън градското
обаче кво стана на другия ден на морето Т образно вървя по пътя с предимство демек илицата която излиза на пътя ми седи от ляво ... малко след нея обаче има завой .. а пътя не е от тия дето може се разминат 2 коли без едната поне да излвзе леко в банкета ...

и какво стана един на дълги от среща дойде, аз незайно защо решух да влезна в пресечката ... да ама не завих и просто си продължих почти на право ... та спрях на в храстите ...

та тва с отпед отзад не си е работа според мен
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 13 Май 2007, 16:57

vicho написа:........

никой няма да си изкреви душата и да каже че ако спираш само ще ти помогнат задните гуми.
все едно да ри кажа че задните дискове са по-големи от предните...
Ако разглеждаш твоята ситуация сама по себе си си прав но както казах вече не е само спиране направо има и завои все някъде...
ако беше обратно щеше якъде да се завъртиш примерно.
Защо на някой коли от завода са отзад с по-голямо ЕТ джантите,цолаж и по-широки гуми ?
Най-мразя да съм прав!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Май 2007, 17:11

bravo написа:
vicho написа:........

никой няма да си изкреви душата и да каже че ако спираш само ще ти помогнат задните гуми.
все едно да ри кажа че задните дискове са по-големи от предните...
Ако разглеждаш твоята ситуация сама по себе си си прав но както казах вече не е само спиране направо има и завои все някъде...
ако беше обратно щеше якъде да се завъртиш примерно.
Защо на някой коли от завода са отзад с по-голямо ЕТ джантите,цолаж и по-широки гуми ?

кажи ми кола с предно на която Ет,цолажа и ширината да са по голями от тези отпред...иначе за колите със задно е ясно защо:).....мисля че тук спора започва с това кой,къде кара и как кара,защото нито Жоро е прав да каже че да кара нон-стоп с 200 е нормално,не зависмо какъв е пътя(изключвам Немските магистрали),нито пък подметките отзад са хубави,4 гуми винаги е била най-добрата комбинация,но не винаги има пари за такива неща...и сега ако някой каже че не би си карал колата освен ако няма 4 еднакви гуми навсякъде,или той всеки сезон си купува нови? щото на кола със задно ,задните винаги се търкат по-бързо :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 13 Май 2007, 21:20

Ще ме прощавате,но понякога сте големи д'еца! Какво намесвате варианта 4 нови и еднакви.Темата не е за този вариант! И децата знаят,че това е оптималния,но тук става въпрос за другите два.

alx,винаги съм се възхищавал на умението ти да обясняваш и сложните неща просто и ясно :winky:

Ясно е,че добрите гуми отзад стабилизират колата,НО само в комбинация с добри предни,иначе нямаме волан,а това е блях. И спирачки също,блях отново :mhihi: ЗНАЧИ все пак когато почваме да си сменяме старите бакелитки с нови /или "нови" втора употреба/ почваме от пред назад.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 13 Май 2007, 23:07

едно леко отклонение от темата...не може да ме убедите че едни нови марангони ще имат по голям пробег от един МИШЕЛИН или ГУДИЪР например-втора ръка на 80% грайфер или пък за сигурноста...понеже малко или много седя в гумажийницата чувам клиенти които гледат за читави гуми как разправят за проблеми с разни там модели гуми с незнаен произход...не забравяйте че продаваме и нови гуми като почнеш от 12 до 19цола тъй че не може да ме упрекнете че защитавам старите гуми...чисто и просто страх ме е да сложа некви ментаци щото хубавите 17ки тръгват от 300+ :!: :!:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата