Към програмистите - малко помощ (C#, Java)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Към програмистите - малко помощ (C#, Java)

Мнение от GUFF » 07 Май 2007, 11:33

Здравейте колеги, знам че има доста от вас които се занимават с програмиране. Та ако можете да ми помогнете..:help:
Имам нужда от сайтове (форуми по-специално) кадето мога да чета кой по какви проекти работи, както и аз да си плясна моя за помощ и идеи. Става вапрос за Visual C#, и изобщо .НЕТ фреймъорк, Java също става. Все още чета и се уча, но имам един проект в главата и мисля че може да ми е в помощ някакъв такъв специализиран форум (английският не е проблем :lol: ).
Поздрави ! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Май 2007, 11:58

asp.net е едно добро начало, msdn magazine също има доста добри статии. ще е интересно ако споделиш нещо по-конкретно ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 07 Май 2007, 12:03

http://uroci.net/
и да почерпиш :yes:
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 09 Май 2007, 12:10

Един от най-добрите за мен в БГ пространството е този
тук също има java и много други.
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GUFF » 09 Май 2007, 13:48

[steeN] написа:... ще е интересно ако споделиш нещо по-конкретно ;)

Благодаря за полезните сайтчета, некои от тях ги знам де :lol:
Става вапрос за "pop-up lan-chat" - това трябва да направя, и съм се ориентирал към Microsoft Visual C#. Тъй като нямам много (да некажа изобщо - само в университета каквото ми е влезнало в главата) опит в програмирането сега чета някои книжки, лърнинг видеота...и търсих и такива форуми.
Знам че има доста чатове писани на Java, но повечето са web, което неми харесва :confused: . Ето пример какво бих искал дa представлява в общи линии:
http://netwriter.narod.ru/
Ако някой от вас е правил подобно нещо и има желание да даде едно рамо ще се отблагодаря по форумски(тука много пиете май :mhihi: )

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 10 Май 2007, 22:57

Здравей,

Аз като върл АНТИ-майкрософтски фен ще ти кажа, че на Delphi става само с drag-drop. Е може да напишеш някой друг ред, но няма да има повече от 30-40 реда.

LAN Chat-a ако го казваш в смисъла в който аз го разбирам е същото като "net send ime_na_pc suobshtenie" в cmd-то.

Един пример: http://www.swissdelphicenter.ch/torry/s ... php?id=617

Ако съм те разбрал погрешно, тогава ти трябват socket-и (TCP или UDP) и през тях да си пишеш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GUFF » 11 Май 2007, 9:35

@[Georgi] - мисля със сокети да пробвам, понеже ми се струва по-културно отколкото с "нетсенд" :confused:
а за Делфи-то, вече повече от месец се чудя с кой език да се захвана да чопля и започнах да се нервя, затова и избрах вижуал си#, там също повечето неща се правят с драг&дроп, доколкото съм запознат...но немога да споря относно кой е по-добър....това е като "ауди или бе ем ве" :mhihi:
за примера който си ми дал, несъм го пуснал все още, тъй като несъм подготвен с компилатор, но ако е нещо подобно на нетрайтър може и да опитам с Делфи :lol:
п.с.: ако времето което съм пропилял в търсене и чудене и четене на форуми, бях ползвал за учене на един език досега 100 пъти да съм го направил тоя чат, ама нейсе :evil:
Мерси колега, ще проуча малко и този "не-майкрософтски" език :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 11 Май 2007, 14:27

GUFF написа:@[Georgi] - мисля със сокети да пробвам, понеже ми се струва по-културно отколкото с "нетсенд" :confused:
а за Делфи-то, вече повече от месец се чудя с кой език да се захвана да чопля и започнах да се нервя, затова и избрах вижуал си#, там също повечето неща се правят с драг&дроп, доколкото съм запознат...но немога да споря относно кой е по-добър....това е като "ауди или бе ем ве" :mhihi:
за примера който си ми дал, несъм го пуснал все още, тъй като несъм подготвен с компилатор, но ако е нещо подобно на нетрайтър може и да опитам с Делфи :lol:
п.с.: ако времето което съм пропилял в търсене и чудене и четене на форуми, бях ползвал за учене на един език досега 100 пъти да съм го направил тоя чат, ама нейсе :evil:
Мерси колега, ще проуча малко и този "не-майкрософтски" език :D

Примерно от линка е точно NET SEND. Реално за LAN чат ти трябват 2 функции - една да обходи всички workgroup-и и PC-та в мрежата. И друга дето да праща съобщение до някого. Ако е до всички се праща до broadcast адрес-а (255.255.255.0 до всички примерно).

Ако е със сокет-и няма да е само за LAN, а ще може да работи и през Интернет, ще можеш да добавиш криптирана връзка и т.н. Вероятно има нещо подобно в codeproject.com. Може да взаимстваш някоя идея.

Назад към Извън Темата