Добри книги?
Модератор: Общи модератори
Re: Добри книги?
Някой може ли да препоръча добра книга на тема недвижими имоти/финанси/инвестиции ?
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: RX350 awd / E450 all terrain
На какъв език ?!?!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
keep walking
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Гришам много ме кефи , Размяната чета в момента , три четири дни не мога се наспа заради тая книга 
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Препоръчайте някоя историческа книга за българите в гръцката част на Македония и беломорието.
"Лъжи по време на война" - Arthur Ponsonby (1928г)
"Основни принципи на военната пропаганда" - Anne Morelli
"Обитаемият остров" - Аркадий и Борис Стругацки
"Основни принципи на военната пропаганда" - Anne Morelli
"Обитаемият остров" - Аркадий и Борис Стругацки
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
bereta написа:И защото темата е икономическа, но я оспамих твърде много, а стана въпрос и за Япония: та да спомена и една култова, към онзи момент и малко апокрифна книга “За Япония като за Япония”!
Сещам се цитат от Марко Семов:
Беше нещо от сорта, че в Япония нямат дума за "КРАЖБА". И пишеше, как от някакъв магазин, като изчезнело нещо, отивали в близкото посолство, без да споменава кое е, и оттам им го връщали.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- bereta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F07, 258 k.с. Bang & Olufsen
- Мечтае да кара: Към следващия концерт на AC/DC
BMW_POWER написа:bereta написа:И защото темата е икономическа, но я оспамих твърде много, а стана въпрос и за Япония: та да спомена и една култова, към онзи момент и малко апокрифна книга “За Япония като за Япония”!
Сещам се цитат от Марко Семов:
Беше нещо от сорта, че в Япония нямат дума за "КРАЖБА". И пишеше, как от някакъв магазин, като изчезнело нещо, отивали в близкото посолство, без да споменава кое е, и оттам им го връщали.
За такъв цитат нямам спомен, но помня, че описваше как мият гумите на самосвала преди да се качи на асфалта. И нещо за катализаторите имаше, движейки се с кола в тунел. И други такива чудесии.
Ride on
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Може , ама преди 2 века когато за кражба на заловените крадци са им татуирали на челото "крадец" .Сещам се цитат от Марко Семов:
Не само че това са измишльотини Семов да си пълни книгите , ами в японския си има дума за кражба , за джебчия, за обир за кражба в магазин и т.н А освен това японците си краднат като всички други .
https://www.youtube.com/watch?v=95BzDxFxKxs
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Книгата е писана 1984г, ти говориш за сега ...
Но си прав
Но си прав
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Да , писана е през онова време . Книгата беше доста дефицитна , почти невъзможно за намиране без връзки в.... книжарница
. Което естествено в ония времена породи легенди че е забранена , че власта крие истината и т.н . Съкровената мечта на българина да прочете колко красиво като на кино в идеален свят на елфи живеят другите хора по света и колко е зле ретроградно и гадно в България . Иначе самата книга по същество не е нещо особено , бих я определил с една дума - "скучна" .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Като гледам, от поне 50 книги не съм писал
The Privatization of Money: Why Bitcoin could reach $1,000,000 and redefine global finance - Lazarov, Shimon - топ
Човека има чак фантастично положителни виждания, но ги аргументира още по-добре. Българин, живеещ в щатите
Критичните дни на България: Дневник на военния кореспондент - 1913 г. - Sís, Vladimír - Много харесвам книги за българска история, които не са писани от българи
The Moral Case for Fossil Fuels - Epstein, Alex J. - Топ книга за фосилните горива, електричеството, климатичните промени и т.н. Има и втора част, ама там просто се разтеглят теориите от първата
Fiat Food: Why Inflation Destroyed Our Health and How Bitcoin Fixes It - Lysiak, Matthew - от една страна нищо кой знае колко ново не е написано, просто се дава различна гледна точка за причините да стигнем до кофти храната в днешно време
Жертвено поколение - Божинова, Благородна - авторката разказва за своя живот в югославските лагери
Войната се завръща - Pozzi, Henri - отново чужд автор за нашата история
Райхът и Царството: Германското присъствие в България (1933 – 1940 г.) - Златарски, Владимир - доста цифри има, но те показват каква връзка сме имали с немците в тези години. И политиците ни са били по-различно ниво.
Layered Money: From Gold and Dollars to Bitcoin and Central Bank Digital Currencies - Bhatia, Nik - за мен реалистичен сценарий за биткойн в бъдещето
Softwar: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin - Lowery, Jason Paul - тука е high level , книгата временно беше спряна от продажби , щото от Пентагона така казаха
The Privatization of Money: Why Bitcoin could reach $1,000,000 and redefine global finance - Lazarov, Shimon - топ
Критичните дни на България: Дневник на военния кореспондент - 1913 г. - Sís, Vladimír - Много харесвам книги за българска история, които не са писани от българи
The Moral Case for Fossil Fuels - Epstein, Alex J. - Топ книга за фосилните горива, електричеството, климатичните промени и т.н. Има и втора част, ама там просто се разтеглят теориите от първата
Fiat Food: Why Inflation Destroyed Our Health and How Bitcoin Fixes It - Lysiak, Matthew - от една страна нищо кой знае колко ново не е написано, просто се дава различна гледна точка за причините да стигнем до кофти храната в днешно време
Жертвено поколение - Божинова, Благородна - авторката разказва за своя живот в югославските лагери
Войната се завръща - Pozzi, Henri - отново чужд автор за нашата история
Райхът и Царството: Германското присъствие в България (1933 – 1940 г.) - Златарски, Владимир - доста цифри има, но те показват каква връзка сме имали с немците в тези години. И политиците ни са били по-различно ниво.
Layered Money: From Gold and Dollars to Bitcoin and Central Bank Digital Currencies - Bhatia, Nik - за мен реалистичен сценарий за биткойн в бъдещето
Softwar: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin - Lowery, Jason Paul - тука е high level , книгата временно беше спряна от продажби , щото от Пентагона така казаха
- bereta
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Да , писана е през онова време . Книгата беше доста дефицитна , почти невъзможно за намиране без връзки в.... книжарница. Което естествено в ония времена породи легенди че е забранена , че власта крие истината и т.н . Съкровената мечта на българина да прочете колко красиво като на кино в идеален свят на елфи живеят другите хора по света и колко е зле ретроградно и гадно в България . Иначе самата книга по същество не е нещо особено , бих я определил с една дума - "скучна" .
Абсолютно си прав, и за книгата и за “българина”.
Ride on
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
- Мечтае да кара: 612
Jordana написа:Съкровената мечта на българина да прочете колко красиво като на кино в идеален свят на елфи живеят другите хора по света и колко е зле ретроградно и гадно в България .
Те хората това го четяха в едни други "книги" по това време. Сещам се за Квеле и Некерман, но имаше и други
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- bereta
- кандидат ентусиаст
-
От книгите, книжките и книжлетата които съм изчел последните десетина година ще откроя две книги на Айн Ранд: Изворът и Атлас изправи рамене. Особено втората породи много размисли у мен за сегашните времена и фалша в цялата политическа и държавна подредба. Макър и написана в малко утопичен стил, доста съвпада с моите виждания за сегашните реалности. Нещо като 1984 на Оруел, но без явна диктатура и с различни проблеми. Ако някой друг е чел книгата и го е впечатлила ще се радвам да коментираме.
Ride on