кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?
Модератор: Общи модератори
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
Да продължа с моите битовизми. От доматената паста на Барила си заредих на 1,79 бурканчето. Пуснали са и с чесън, страхотни спагети болонезе се получават с техните продукти.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Nickelback написа:По темата - нови регулируеми столчета Britax Romer за диванетатаНа малкия е въртящо дори
И ISOFIX offset адаптери за тях, та вече да има едни до 17см (2x8.5) повече между тях и да сяда нормално трети човек между тях... Иначе стягат в раменете и няма как
От сайта на PERO ли ги поръча адаптерите или ги има някъде физически да се продават в България?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: :)
X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
GC: ...SRT
streetz написа:Nickelback написа:По темата - нови регулируеми столчета Britax Romer за диванетатаНа малкия е въртящо дори
И ISOFIX offset адаптери за тях, та вече да има едни до 17см (2x8.5) повече между тях и да сяда нормално трети човек между тях... Иначе стягат в раменете и няма как
От сайта на PERO ли ги поръча адаптерите или ги има някъде физически да се продават в България?
Да, от сайта kidspero.com.
Малко (бая) солено излизат, ама нямаше как... От Тайван дойдоха по UPS (Intime), та ги освобождаваха от митница почти две седмици, та... златни както казах...
За съжаление дори в Европа не ги открих, явно нещо не мийтват регулации и затова не ги предлагат
Но иначе са доста масивни и изпипани, та ми вдъхват доверие, пък аз съм доста критичен.Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Колега, кой модел на Бритакс избра и защо, ако не е тайна?
Насочил съм се към Evolvafix и се чудя има ли причина да не е той (след първата годинка).
Благодаря и да пожелая супер много смях и солети по задния ред седалки!
Насочил съм се към Evolvafix и се чудя има ли причина да не е той (след първата годинка).
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
driver69 написа:Колега, кой модел на Бритакс избра и защо, ако не е тайна?
Благодаря за пожеланията!
Точно Evolvafix е на голямото ми момче (4г и 8мес), и самият той казва, че му е много удобен. Вече го реконфигурирах стола като за 100+см височина, та не съм го гледал как е в 5-точковия режим, дето ти би го ползвал за 1+, но съм сигурен, че е супер
Има регулировка за лек наклон, та вярвам ще може и да спи, ако някой път се почувства уморен на дълъг път или пък ако пътуваме през нощта.
Как го избрах... амиии седнахме с жена ми една вечер като заспаха децата след 22:00... и откарахме до 1-2 часА в гледане на клипове и обмисляне
Разгледахме и други модели на Britax Romer, но се оказа, че на някои от тях, скобата на ISOFIX-а не излиза "телескопично" на степени, ами просто си стърчи
Освен това, с това излизане на скобата "на степени", тя може едвам, едвам да се подаде дори, което точно ми пасва на офсетващите адаптери, тъй като самите те вече "вадят" "точката на захващане" по-към предницата на колата, и като тия скоби стърчат много (а не са телескопични), буквално може да се отвори един луфт от 10см между облегалката на столчето и облегалката на колата, което е абсурдно!
А като е телескопично излизаща скобата, луфта се свежда от 0 до 3см (взависимост от оригиналния наклон на седалката на колата), което може да се обере със стягане на куката за задницата на седалката.
И друго - с телескопична скоба на степени, можеш много много плътно да обереш луфта до облегалката с понатискане, съответно столчето се "впива" (разумно) малко в облегалката, и луфт практически не съществува. Буквално все едно е излято със седалката. При мен (X7) помага и ел. регулирането на наклона на облегалката на седалката на колата, де, та мога много точно да си ги наглася нещата.
За това говоря, на 0:37 от клипа:
Лето две и седемнаесто.
Да ползваш някакви скоби, които не покриват норми за безопасност, които ти изнасят децата по-близо до зоната на смачкване на потенциален удар, които правят изключително здравата ISOFIX конструкция не чак толкова здрава и стабилна, и които влошават сигурността и увеличават риска за децата ти В ПЪТИ, заради удобството на трети човек на задната седалка, за мен е чисто малоумие. Че чак и да ги хвалиш на всеослушание във форума.
По темата: един парцел в едно планинско село, за вила. Много доволен.
Sent from my SM-S948B using Tapatalk
По темата: един парцел в едно планинско село, за вила. Много доволен.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Не го защитавам, но за да се смачка Х7 при детската седалка трябва да го джасне ТИР 

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Те тировете са си участник в движенито и най-редовен участник в ПТП-та.
Аз също не бих сложил подобни скоби в никакъв случай. Сигурно има причина да не се продават в Европа.
За възрастен човек между две детски столчета си трябва автомобил с три пълноразмерни седалки на втория ред, а не обичайното 2+1 глист, както е на повечето коли. Друго освен ванче от големите миркански или някой бус(Транспортер, Вито) не сещам да го има това.
За необятната практичност на автомобилното откритие на 21ви век, наречено СУВ ми идва да се изкажа, но ще се въздържа!

пп. Преди мноооого време в Е60 раздела се коментираше една подобна анджаклама, която добавяше възможност за трети изофикс и тя си имаше сертификация за ЕС.
Аз също не бих сложил подобни скоби в никакъв случай. Сигурно има причина да не се продават в Европа.
За възрастен човек между две детски столчета си трябва автомобил с три пълноразмерни седалки на втория ред, а не обичайното 2+1 глист, както е на повечето коли. Друго освен ванче от големите миркански или някой бус(Транспортер, Вито) не сещам да го има това.
За необятната практичност на автомобилното откритие на 21ви век, наречено СУВ ми идва да се изкажа, но ще се въздържа!

пп. Преди мноооого време в Е60 раздела се коментираше една подобна анджаклама, която добавяше възможност за трети изофикс и тя си имаше сертификация за ЕС.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
И аз не харесвам въобще СУВ-овете, но Х7 вероятно е доооста по-сигурен автомобил от.... почти всичко по пътя. А и колегата е доста технически грамотен, за да направи проучване за такива механизми.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
smamf написа:за мен е чисто малоумие...
Mерси, подобно!
smamf написа:Миналата година взех X5, тамън беше чукнало 4 години, 120к километра, с 2 години оставаща гаранция.
Купено за 40% от първоначалната му цена. 60% обезценка за 4 години.
Това е най-добрата схема за мен, и го казвам от позицията на човек, който си беше поръчал чисто нов Супърб с всички екстри, и в последствие отказа поръчката.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Все пак се радвам, че ти е дошъл акъла навреме, просто ми беше направило впечатление, ама си запазих мнението за себе си, което ти не направи

По принцип, нищо не хваля, а показвам какво на мен лично ще ми свърши работа. А явно и на други хора. И то ще го ползвам от време на време, когато и където аз реша със съответния минимален риск.
Дали има така лелеяните сертификати, мен изключително слабо ме вълнува, тъй като гледам доста други неща, за които масата хора просто са слепи да видят и... търсят... сертификати, че... по-лесно!
Оценил съм "слабите" места на тия "скоби" (
Нито ръцете са ми гъз@, като на повечето коментатори, п'а и на акъл още не се давам
Като почнете да се вживявате все едно ей сега, видиш ли, отивате да мрете на пътя сте ми много смешни, честно
Ако е писано да става - ще стане, да не дава Господ, каквито и камиони, седани, болиди и столове да си купите. Може би, ако ми се простираха възможности да съм с Корса със столчета вързани с 30-годишни колани, направо трябваше да си запаля семейството и да не се мъчим, а? Или да си седим вкъщи най-добре?
Аз спирам с офтопика, има си тема за столчетата и подобни, може там всеки да си изразява непоисканото мнение на всеослушание
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:...
Ако не искаш някой да коментира или да взима отношение по мненията ти - спри да постваш в обществен форум.
Колкото до когнитивния дисонанс, който си си спретнал - всичко е ясно. Всеки сам си преценява. Ако искаш си вози децата на предната седалка без колан, проблема си е твой.
Когато обаче хората ти следят мненията, защото си технически грамотен или каквото там, носиш отговорност когато препоръчваш нещо потенциално много опасно.
Според теб ако имаше вариант да го направят така още от завода, дали нямаше? И да се хвалят после, че X7 събира две столчета и един възрастен на задната седалка без проблем. Или екипи от БМВ инженери са го направили по най-добрия възможен технически безопасен начин?
Ама не, бай Ганьо е преценяч.. То имало място, то сертификатите нищо не значели..
Все ние ги разбираме най-много нещата, повече от всички останали. Затова сме на това дередже.
Пожелавам ти да бъдете здрави!
Пиши ми на ЛС ако комплексите продължават да избиват, да не разводняваме темата.
Аз бях доволен от Фиат Пунто 1.1 на газ 1994 набор двуврато.
Измина 100000км за 4-5-6 години.Отгледа едно дете.
От столчето на някоя от тия обикновенните марки дето са в България също съм доволен.Не помня вече,че съм го купувал преди 15 години близо.
Две деца отгледа тоя стол.Моята мома и сина на балдъзата след това.
Единствения мунинг беше самозалепваща изолация на кафлекс 13мм която залепих още в началото,че беше твърдо.
Колата беше със защитата на консервна кутия падаща 7 етаж,но до тук оцеляхме.
За напред не знаем.И по-добре.
Та не се нервирайте залудо.
Иначе последно съм доволен от Касио Протрек.Зеленичък убавец.
Самозаряден.Има всичко дето ми трябва.И носи на бой.
Ако се търси работен часовник много става.И те така.
Измина 100000км за 4-5-6 години.Отгледа едно дете.
От столчето на някоя от тия обикновенните марки дето са в България също съм доволен.Не помня вече,че съм го купувал преди 15 години близо.
Две деца отгледа тоя стол.Моята мома и сина на балдъзата след това.
Единствения мунинг беше самозалепваща изолация на кафлекс 13мм която залепих още в началото,че беше твърдо.
Колата беше със защитата на консервна кутия падаща 7 етаж,но до тук оцеляхме.
За напред не знаем.И по-добре.
Та не се нервирайте залудо.
Иначе последно съм доволен от Касио Протрек.Зеленичък убавец.
Самозаряден.Има всичко дето ми трябва.И носи на бой.
Ако се търси работен часовник много става.И те така.

Горната горелка на печката започна да прави ядове и жената не може да запича манджите. Обадих се на техник и той смени само "запалката".

$460 с таксите и бакшиша. Нова печка е към $1200 + около $200 за монтаж (газова печка). Сам не смея да пипам, защото с газта майтап не се прави. Гледах го какво рови и за следващият път си знам урока. Самата част като част струва около $160. Дадоха ми даже отстъпка $50 при следващо повикване
Доволен, защото си реших проблема

$460 с таксите и бакшиша. Нова печка е към $1200 + около $200 за монтаж (газова печка). Сам не смея да пипам, защото с газта майтап не се прави. Гледах го какво рови и за следващият път си знам урока. Самата част като част струва около $160. Дадоха ми даже отстъпка $50 при следващо повикване
Доволен, защото си реших проблема

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: RX350 awd / E450 all terrain
За пожарогасители и аптечки гледам че по горе сте дускутирали-това ли са тези които са необходими по стандартите та да ги взимам. Има ги на бензиностанцията до нас та се чудя, казват че синята аптечка ставала за Гърция ма на мен каквото ми кажат продавачи винаги подхождам със съмнение. Освен това тези одеала дето се дискутират по горе къде да ги търся.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Одеалото трябва да е в комплекта на аптечката. То като се сгъне е миниатюрно
Дали аптечката е ок - търси по нея да пише DIN 13164:2022
Конкретния пожарогасител е повече от това дето искат гърците като клас
Коя е бензиностанцията и цени ако може все пак, че трябва да оборудвам една кола, а не знам дали ще имам път до вносителя в Горубляне
Дали аптечката е ок - търси по нея да пише DIN 13164:2022
Конкретния пожарогасител е повече от това дето искат гърците като клас
Коя е бензиностанцията и цени ако може все пак, че трябва да оборудвам една кола, а не знам дали ще имам път до вносителя в Горубляне
Последна промяна Don_Diego на 04 Авг 2026, 15:13, променена общо 1 път