Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Мар 2026, 9:15

mr_petroff написа:Топ Гън днес е на работа :yes:
Иначе състезанието долу горе добре.

Само ранни два курса и се оттеглям. :mhihi:
Състезанието съвсем според очакванията, Ръсел спечели, съотборника втори, Фераритата тая година дават заявка, че ще са по-напред от последните, Норис едва ли ще защити титлата си, жалко за Пиастри, горчива хапка, а и миналата година заслужаваше да е шампион, но Нориса го лансираха.
Макс от нищото все пак се добра до нещо. Ще видим, интересен сезон ще е май.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 08 Мар 2026, 20:55

Top Gun Maverick написа:
nxn написа:1 сек преднина на куоли, такова нещо не съм виждал.

............
То само тогава да беше, да видят сезон - 89-90, или 92-93 каква е разликата :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 08 Мар 2026, 22:02

За мен, това което гледаме в момента, не е пистово състезание.

Това да губиш време, ако натиснеш газта рано в завоя, не защото си излязъл извън линия или си поднесъл, а защото зареждането на батерията го изисква е тотално несъвместимо с пистовото каране.

Да не атакуваш завои, а да се носиш 'по инерция' през тях също.
Изпреварвания днес нямаше, имаше размяна на позиция между оператори на електроцентрала.

Единствените два положителни сценария в моята глава са:

А - ФИА е на път да врътне схемата, която врътна на новите отбори през 2009, а именно да им обещае нещо и да се отметне. Разбира се, Ауди не са HRT и вероятно се налага подобна конспирация, за да им набутат MGU-H.

Б - Връщането към NA V8; V10 мотори е толкова трудна стъпка политически, заради всичките кафяво-зелени, че е нужен подобен провал, за да бъде прокарано на практика.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Мар 2026, 7:05

Mamma mia...Мерцедеса направо разцепва откъм мощност и чиста скорост + добър цялостен пакет и баланс на колата.

Сякаш няколкото обиколки борба с Ферари са за майтап и зрелище, после включват светлинната предавка и изчезват.
Кими след лошия старт мина като на парад през половината решетка за 19 обиколки + 10 секунди наказание....нямаше никакво значение с какъв двигател бяха колите дето задминаваше :mhihi:

Има слух, че Ферари скоро ще са готови с отговор на трика в двигателя на Мерцедес и чакат намесата на ФИА за да го вкарат в действие.

Макс се мъчи жестоко...това потъване на старта днес със сигурност не му е допаднало и желанието за каране във F1 все по-бързо се изпарява
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Мар 2026, 11:12

Ако до края на състезанието Фераритата не се ударят, ще е цяло чудо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 15 Мар 2026, 12:41

Добре и този сезон официално е яко в гъза. Дано ФИА вземат мерки в месеца почивка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 15 Мар 2026, 13:05

Всички отбори работят по решение за двигателите подобно на това в Мерцедес щом вече е легално.
Ауди и Ферари били най-напред и се очаква скоро да предприемат действия към Фиа за да ги “озаконят”.

Иначе сравнително интересно състезание! Страхотен уикенд за Кими :driving:
Мерцедеса е глупаво бърз обаче, а разликите между всички отбори е огромна :kuku:

Шарл и Люис направиха епична битка, страхотно каране и от двамата и най-важното - силен резултат за отбора.
Тежък удар за Макларън…уж електрически проблем било :dunno:

Макс продължава да страда и да недоволства, но е на 100% в думите си по отношение надпреварите и карането.

Дано наистина има промени съвсем скоро
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Мар 2026, 13:54

Киното нищо чудно да ми стане любимец, все съм по италиански в повечето спортове, а от Шумахер насам не съм имал. Тъкмо си мислех докато кара, че с износването на гумите заради ранния старт може да допусне някоя новобранска грешка и той взе, че допусна, ама за щастие нямаше стена наблизо. :mhihi: Но си личи, че Сена му е любимец, вече водеше доволно много и въпреки това натискаше газта, с изключение на последната и половината от предпоследната обиколки. :mhihi:
Поздравления за подиума на Хамилтън.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Мар 2026, 15:16

Пълна пародия, гледах на 2 на 3 с превъртане преди малко. Мисля, че няма да подновя абонамента за догодина, просто е много зле

Пъпката да не лае много, като гледам новобранеца скоро ще го бие.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 15 Мар 2026, 16:06

Ф1 е първият спорт в света , където победител не е най добрият , и не печели най добрият отбор.ФИА :bowdown: Баси ташака :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 15 Мар 2026, 19:36

mr_petroff написа:Ф1 е първият спорт в света , където победител не е най добрият , и не печели най добрият отбор.ФИА :bowdown: Баси ташака :mhihi:

По какъв начин това твърдение е вярно? Най-добрите печелят. За сега Мерцедес са най-добрите. Най-добрите пилоти са тия с най-много победи и спечелени шампионати. От сегашната решетка, най-добър е Хамилтън, после Верстапен. Но това е отборен спорт и е като всеки друг такъв.

Отделно, дори и при индивидуалните, вчера гледах на живо как най-добрия в момента Алкараз падна от Медведев. В сряда гледах един от най-добрите за всички времена, Джокович да отпадне на осминафинала.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Мар 2026, 20:09

Изненади в спорта има винаги. Аз не знам в момента кой е най-добрия отбор във Ф1 освен Мерцедес. Да де знае, че отборно съм фен на Ферари само. :mhihi: Но специално в този спорт, отбора печели титлата, изключенията пилот да стане световен шампион с по-слаба кола са изключително малко, в последните години май нула или отборите са много, много близо. В днешно време особено добър пилот все ще си намериш кой да ти кара колата. Франк Уилямс едно време затова им даваше малко пари и редовно печелеше когато имаше най-добрата кола.
А самият спорт, че стана пари е ясно. Преди години спрях да го гледам поради тази причина, но особено в миналия сезон си и след интрига до самия край, като Пиастри цял сезон се виждаше шампион и накрая си го прецака отбора, но можеше и Верстапен да спечели.
Във всеки спорт се върви назад откъм качество на самия спорт, в НБА нещата са грозни на убиване сравнимо с преди години. Просто самите спортисти станаха на макс за пари. То с филми и музика е така, политиците станаха трейдъри, какво да очакваме в спорт като Ф1 в който парите са от голямо значение за развитието на един отбор...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 15 Мар 2026, 21:38

В НБА е най-грозно, защото отбори отписват цял сезон и играят за загуби, че да са по-напред в драфта следващата година. Сега става допълнително проблем с хазарта и наддаванията за всякакви глупости.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 16 Мар 2026, 13:02

Spunky написа:
mr_petroff написа:Ф1 е първият спорт в света , където победител не е най добрият , и не печели най добрият отбор.ФИА :bowdown: Баси ташака :mhihi:

По какъв начин това твърдение е вярно?

Според мен визира, че отбота с най-добър двигател е пръв, а остналите неща, които са отличавали спорта от останалите са малко на заден план: аеро пакет, пилот, стратегия...

В момента Мерцедес имат толкова много скорост на правите, че другите каквото и да правят по завоите нямат шанс да им се противопоставят. Дори пилотските умения не са толкова важни...както каза Алонсо на тестовете в Бахрейн, с малко подготовка и шеф-готвача на отбора ще я подкара тази кола и ще може да я натиска :dunno:

Миналата година си беше епична битка - Макларън с брутална кола и двама отлични пилоти в челото, Верстапен с по-слаба кола обаче ги стресира цял сезон + епичното наваксване на точки в края на сезона.

Да видим как ще се развият болидите и кой отбор колко темпо ще намери с подобрения

Update: Мерцедес май са намерили още едно място където да "мамят"...излязоха кадри как предното крило се затваря до различни позиции за различни завои + времето за движение е двойно по-голямо от позволеното от ФИА. Интересно дали ще има някакво разследване
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата