Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Велосипеди
В тоя пъзел как ще разбере пазача че липсва велосупед за 25к...? Единствения начин според мен е всички да си вземат по едно колело и тези които останат без колело значи им липсва откраднато колелото ? 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Пазачите са чисто формално. Те гледат и ако нещо стане, обаждат се на полицията и не се месят. Иначе всяко колело си има място и номер и състезателите си ги намират без проблеми. Стартирали са в 6:00 сутринта и жена ми е отишла да ги гледа. Ама тя е таласъм и винаги става рано.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Пичове, какво колело да си взема за второ?
Имам един крос grx9 , няма да го сменям, просто искам да си оставя още едно на другото място, където живея.
На кроса ми харесва всичко, освен вилката - разби се бързо (suntour).
Значи, искам същия стил - XC, твърда рамка.
Искам пак хидравлични спирачки.
Вилката да я ъпгрейднем на rockshox. На въздух или на пружини?
За размера на каплите не съм сигурен, сякаш 27.5 ми харесва, 29 не съм карал достатъчно дълго да преценя...
За скоростите също не съм сигурен, гледам сега са модерни само с един зъбак отпред, някакво предимство ли е?
Прегледах набързо до 1000 еврака какво се предлага и виждам пак cross fusion x, trek marlin и sprint apolon pro...
Някой с някакъв опит, съвети?
Имам един крос grx9 , няма да го сменям, просто искам да си оставя още едно на другото място, където живея.
За размера на каплите не съм сигурен, сякаш 27.5 ми харесва, 29 не съм карал достатъчно дълго да преценя...
За скоростите също не съм сигурен, гледам сега са модерни само с един зъбак отпред, някакво предимство ли е?
Прегледах набързо до 1000 еврака какво се предлага и виждам пак cross fusion x, trek marlin и sprint apolon pro...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
За тея пари нещо 2ра употреба на 2-3г примерно може да се вземе сравнително добро колело с висок клас компоненти, отколкото крос,драг и тн. Примерно вилка на въздух rockshox, монтажа да е поне от deore нагоре, кухи оси на курбелите, новите модели почти всечки са без средно д-ие вече- по леко и един проблем по малко да го мислиш. Капли избора на 29 е по голям което си е + гледай да е с хубави гуми schwalbe или continental .
Аз лично преоткрих хибридите/гравел и вече на МТБ-то почти не го карам
Аз лично преоткрих хибридите/гравел и вече на МТБ-то почти не го карам
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Ако вилката не е въздушна, никакъв смисъл от амортисьор отпред, само тежи и убива динамиката, по- добре гравел направо. Не следя пазара, колкото и да променят технологиите, мтб-тата все си стоят в едни нива на тегло, така че гледай по- висок клас рамка и компоненти за съответния бюджет. Бг марките масово ползваха стари генерации компоненти и така поддържаха достъпни цени. Аз съм за 29' ако рамката ще е размер М и нагоре.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive, R1200GS К50
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d, R259
dhtj написа:Пичове, какво колело да си взема за второ?
Погледни Orbea Alma H30, все още има бройки тук в БГ от модела от '24 г. с RockShox вилка на въздух и добра XC геометрия.