България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 317
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Фев 2026, 11:43

Аз също оставям дистанция, тука няма секунди за да се предвиди, но предвид скоростта щях да съм повече до другите коли отпред, те се виждат как карат доста по-сбито, пътя я сух, трафик супер умерен, идеална видимост.
Честно казано МНОГО ГОЛЯМА вероятност има да мина като тоя зад Кроки, но нямам пълната картина за да ви го гарантирам. Особено ако е на места на които минавам ежедневно по няколко пъти и знам кое движение на коли тръгва и какви са секундите да светне зелено на отсрещния светофар, обикновено са цели 5, тоя с калинката мина на 2.5 някъде. Но малко като аматьор мина, държеше голяма дистанция с Кроки предполагам. Аз бих го захапал отдалеч(ама не зад него в бронята му, леко вдясно да не спре рязко :mhihi: )и още като го видя, че оставя такава дистанция, първата ми мисъл ще е, че ще го литвам и ще го подготвя да не е като този малко в последния момент. :mhihi:

Та да, преценяч е, ама както казах е аматьор. :mhihi:
То ти тука си има изкуство и чалъми, особено когато си морален преценяч :mhihi: и искаш да не пречиш и застрашаваш другите, чат-пат може и да им викаш извинетееее. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Фев 2026, 13:08

Честно казано МНОГО ГОЛЯМА вероятност има да мина като тоя зад Кроки, но нямам пълната картина за да ви го гарантирам.
Има такива моменти , често набиват спирачки пред светофара особено там където е с пешеходна и има заспал полицай преди пешеходната направо спират . И този който е отзад за да не ги блъсне е принуден да заобиколи ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 21 Фев 2026, 13:56

Определено се влачи докато свети зелено, трябва да си по експедитивен в такива ситуации. Прилича на някой, който обича да кара по магистралата в лявата лента с 80-85-90 с километри :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата