НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: НВ-ВМХ

Мнение от c04 » 09 Фев 2026, 21:41

slatanic написа:Аз ям поне 20 на месец...дали не знам... :oops: :mhihi:
Аз се чудя сали не мога да си ги направя във формата на шоколад с една форма и малко време в хладилника

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 09 Фев 2026, 22:27

Пробвай.
Аз основно в хладилника го държа,че е топло и става много течен и почва да разделя пластовете.
Не че има повече от 48 часа общо живот след отваряне на буркана нали... :ok:
Не знам какво ще правя ако Иво се откаже.Ще им тропам редовно по прозореца като ги видя,че си го приготвят вкъщи. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 09 Фев 2026, 22:31

Твърдо "блокче" няма да стане със сигурност.
Аз пък винаги ги държа навън, но по инерция се е случвало да го прибера в хладилника и не става чак толкова твърд.

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 09 Фев 2026, 22:38

Да ти кажа доста твърдо си става в хладилника. Само трябва да изнамеря форма и ще пробвам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Фев 2026, 14:22

Ще се стегне, но няма да е шоколад в смисъла под който се разбира и ще се топи бързо на стайна температура. Формата е добре да е силиконова, защото в поликарбонатна, която си е баш за шоколад ще се залепи и няма изваждане от там.

Таблетираният шоколад, освен ако не е т.нар. къмпаунд, който се ползва за разни кувертюри и пълнежи (пълна химия и гадни масла) се темперира, което е един много сложен процес, ако се прави на ръка или изисква специална машина. За да може да се темперира в него трябва да има едно определено минимално количество какаово масло.

В нашия няма, защото натурално какаово масло в момента просто няма на цена, която да позволи да се вложи в шоколад, който трябва и да се продава, дори с някаква минимална надценка. Тука много ни бърка и неизползването на олио. Ако използваме олио ще може да използваме и качествено масло и цената да е разумна.

Затова сме заменили какаовото масло с ГХИ. Тази рецепта е коренно различна от първоначалната, която имахме и продавахме, но се ориентираме към това, което е възможно със съставки, които ни пасват на философията.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Фев 2026, 23:50

Добре си е и така...не пипай нищооо... :ok:
Или ако пипаш и ти трябва дегустатор знаеш на кой да се обадиш! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 12 Фев 2026, 0:11

Имам много протеин на прах с хубави вкусове , но ми омръзна да го пия. Дайте някоя изпробвана рецепта, какви сладки да си направя от него?

Една бивша ми правеше страшни протеинови палачинки, но бях твърде зает да я гледам отзад и не съм запомнил как точно ги прави. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 12 Фев 2026, 0:29

Exclusive89 написа:E, ти си шампион, аз съм на 12-15 бурканчета месечно. :D
А тези, които са на кето режим/диета, как ви се струва този хлебец на хартия?
Не съм фен на хляба, но понякога обичам да правя сандвичи с пушена сьомга и кашкавал, налага ми се да хапвам..

Още не съм видял кето хляб дето да става в магазините. Пък и тоя дори на макрос е минал покрай кето с тия 10гр въглехидрати. Но дори и да беше по-ниско, като видя, че 2рата съставка в списъка е "пшеничен протеин" според транслейта, т.е. глутен и директно го засилвам в кофата. Предполагам останалата част от съдържанието няма да ни разочарова и ще има още неща които не стават за ядене... :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 12 Фев 2026, 2:33

b_u_b_o написа:Но дори и да беше по-ниско, като видя, че 2рата съставка в списъка е "пшеничен протеин" според транслейта, т.е. глутен и директно го засилвам в кофата.

Какво му е на глутена? Аз имам и си слагам чист глутен към някакви рецепти с бадеми. Проблема с хляба е нишестето а.к.а. захар.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 12 Фев 2026, 10:02

Благодаря, @b_u_b_o! Аз съм далеч от чисто кето хранене, просто последната година доста намалих приема на въглехидрати. По напред се спомена за някакъв лидълски кето хляб, няколко пъти проверих тукашните магазини, но нямаше такъв хляб.
Изображение

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 12 Фев 2026, 10:50

Има тука един на Симид, малко е странен, а още по странното е че на вкус ми харесва на мен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 12 Фев 2026, 11:57

Продават ли го по големите вериги тоя на Симид или някъде по кварталните бакалии го има само?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 12 Фев 2026, 12:02

streetz написа:Продават ли го по големите вериги тоя на Симид или някъде по кварталните бакалии го има само?
В Кауфланд и Фантастико съм го виждал

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 12 Фев 2026, 20:55

IMG_4722.JPEG

Аз да похваля и друго от продукцията на колегата бум-бум, че съвсем обърнахме темата на сладкарница.
Фъстъците са пеферектно изпечени, което е достатъчен критерий че са читави.
Масово ги препичат зверски, за да се прикрие каква 3-4-5 годишна бракувана помия, напикана от мишки е вложена в "маслото".
Идеята за подправянето(чили, чесънче и домат) наглед е странна, но на вкус е мамата!
А бе, ГОЛЯМО БРАВО, с две думи! :ok:
Утре вечер ще го пробвам за компания на някое червено вино и сланинка! :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2026, 11:22

"Кето" симида е хляб, който може да се ползва от някой на диета, но не и от някой на кето. За отслабване става, за кето не.

Фъстъченото масло със сушени домати, чесън и чили е традиционно за Западна Африка. Прави се по различни начини и тук малко импровизирахме за да направим нещо като сос за месо.

Фъстъците са Вирджиния, "Фенси" качество. В Европа не знам да се внасят и ползват изобщо, но мисля, че не, внесохме ги специално за това масло. По-скоро са сушени на ниска температура, отколкото печени.

Сега се опитвам да го раздам максимално бързо без пари като подарък с поръчките. :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата