Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: RX350 awd / E450 all terrain
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
С БГ паспорт, ма като излизам от лентата където пише " Нищо за Деклариране" пак стоят и задават въпроси, особено когато идва пътникопоток от летища извън ЕС.
keep walking
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Хм, може би защото сте били с много куфари.
И мен един път преди години на тая линия ме питаха, понеже бях с един голям Пеликан куфар - какво има вътре.
Значи ако не ти се занимава с тях може да видиш кога пристигат полети от Европа и да се присъединиш към техния поток след взимането на багажа
И мен един път преди години на тая линия ме питаха, понеже бях с един голям Пеликан куфар - какво има вътре.
Значи ако не ти се занимава с тях може да видиш кога пристигат полети от Европа и да се присъединиш към техния поток след взимането на багажа
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е то остана и с американския паспорт да влезеш , да те погнат БГ айс службите като потенциален мигрантТи не влизаш ли с БГ паспорт ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
-"Anything to declare?"
-"Don´t go to London!"
p.s едно Stolichno Bock за този, който се сети откъде е
-"Don´t go to London!"
p.s едно Stolichno Bock за този, който се сети откъде е
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил пред банката да обмени едни пари 
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Две думящи дула?
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
dankata написа:Две думящи дула?
топло, от същия режисьор е....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил пред банката да обмени едни пари 
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Като каза същия режисьор...проверих и е Гепи. 
Да добавя и нещо спекулативно към темата. Селско кметство, отиват да вземат документ за адресна регистрация, миналата година по същото време е било 5 лв. тази година е 5 евро и 11 цента.
Което ме навежда на мисълта, че по някое време миналата година са го вдигнали двойно на 10 лева за да не се налага да го вдигат в началото на тази и да им кажат, че спекулират с еврото.
Иначе няма кой идиот да сложи цена от 5.11 евро за издаване на хвърчащ лист. Като минат няколко месеца и ще го закръглят да е по-красиво...нагоре де.
Както викаше един, а километрите са върнати на 170000 от 320000, да е по-красиво все пак, не е с много.

Да добавя и нещо спекулативно към темата. Селско кметство, отиват да вземат документ за адресна регистрация, миналата година по същото време е било 5 лв. тази година е 5 евро и 11 цента.
Което ме навежда на мисълта, че по някое време миналата година са го вдигнали двойно на 10 лева за да не се налага да го вдигат в началото на тази и да им кажат, че спекулират с еврото.
Иначе няма кой идиот да сложи цена от 5.11 евро за издаване на хвърчащ лист. Като минат няколко месеца и ще го закръглят да е по-красиво...нагоре де. Както викаше един, а километрите са върнати на 170000 от 320000, да е по-красиво все пак, не е с много.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Като каза същия режисьор...проверих и е Гепи.
Еми... жалко, че не пийш....
Виж за живота в Калифорния накртако, почва на 57.34
https://www.youtube.com/watch?v=kD3GpHcMJ4M
enigma написа:Значи ако не ти се занимава с тях може да видиш кога пристигат полети от Европа и да се присъединиш към техния поток след взимането на багажа
Верно причакват на полети извън шенген и гледат по таговете дали има прекачване и разпитват. Не знам дали може да се омешаш, щото ще се набиеш на очи ако стоиш сам с багажа докато излязат следващите. Само веднъж ми се е случвало да ме спират така и ми пуснаха багажа през рентгена, ама беше доста отдавна, преди шенген. Последните години пък почти не се случва да чекирам багаж и се съмнявам да ме проверят, но и нищо не нося, трябва да почна да пълня багажа с айфони да избия билетите
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
О, в никакъв случай не трябва да е очевидно какво правиш, защото има видеонаблюдение и всякакви аномалии в поведението ще вдигнат флагове. Може да се правиш, че чакаш още багаж, че говориш по телефона... може да се скриеш в тоалетната...
Но по-добре да видиш разписанието предварително и да пиеш едно кафе горе да се синхронизираш с другите пътници.
А най-добре, както един приятел, да имаш човек там да му се обадиш да не те закачат.
Не е лесно влизането в БГ...
Абе, как пък ще се обяснявам с някакви киселяци там колко телефона имам и за какво са ми...
А най-добре, както един приятел, да имаш човек там да му се обадиш да не те закачат.
Не е лесно влизането в БГ... Абе, как пък ще се обяснявам с някакви киселяци там колко телефона имам и за какво са ми...

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Мене само веднъж са ме спирали на YYT (Нюфаундланд) с Пеликан куфар. 30-40 кила и на колелца отзад… точно го бях взел от офиса на авиокомпанията (тях не ги получаваш на конвейра).
Имаш ле нещо да декларираш? (Гледат куфара - дълъг метър и половина и дебел 30см)
Не, нямам
Кво има в куфара?
Вече го гледаха….
Искаме и ние да видиме. Отвори го.
Не тука… имате ли стаичка?
Водят ме във стаичка- отварям…
Гледат дълго и продължително… и аз ги гледам въпросително…
Накъде с това?
На ELR match…
Никога не сме виждали такова…
Няма и да видите сигурно…
И така.
Пеликан куфарите винаги им привличат вниманието… щото знаят, че в тях няма случайни неща
Имаш ле нещо да декларираш? (Гледат куфара - дълъг метър и половина и дебел 30см)
Не, нямам
Кво има в куфара?
Вече го гледаха….
Искаме и ние да видиме. Отвори го.
Не тука… имате ли стаичка?
Водят ме във стаичка- отварям…
Гледат дълго и продължително… и аз ги гледам въпросително…
Накъде с това?
На ELR match…
Никога не сме виждали такова…
Няма и да видите сигурно…
И така.
Пеликан куфарите винаги им привличат вниманието… щото знаят, че в тях няма случайни неща

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила