Избор на кафе автомат
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Don_Diego
- ентусиаст

-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Избор на кафе автомат
Да не пускам нова тема - за офиса ще взимам автомат, насочил съм се към Jura
Покрай Black Friday съм намерил добри оферти на Е6, Е8 и Ena 5 (заради Cold и Light brew опциите), обаче ми се струва, че Е6 е “златната среда” и всичко над нейните пари ще е overkill…
Има ли смисъл от малко повече пари за Е8?
Cold brew хубаво го има Ena-та ама резервоара е малък, за боклук също…. Ще я чистя и зареждам всеки ден
S8 е на топ цена с намалението и също бих го прегледал, но май ще е прекалено…
Натоварване: офис…има дни вървят и 30+ кафета като и а повече гости и срещи, има дни и 5 не се правят
Млечните напитки са бонус за гостенките и приятелката на шефа и трябва да ги има в асортимента, че ни писна да се правим на баристи с тоя разпенител за мляко
Покрай Black Friday съм намерил добри оферти на Е6, Е8 и Ena 5 (заради Cold и Light brew опциите), обаче ми се струва, че Е6 е “златната среда” и всичко над нейните пари ще е overkill…
Има ли смисъл от малко повече пари за Е8?
Cold brew хубаво го има Ena-та ама резервоара е малък, за боклук също…. Ще я чистя и зареждам всеки ден
S8 е на топ цена с намалението и също бих го прегледал, но май ще е прекалено…
Натоварване: офис…има дни вървят и 30+ кафета като и а повече гости и срещи, има дни и 5 не се правят
Млечните напитки са бонус за гостенките и приятелката на шефа и трябва да ги има в асортимента, че ни писна да се правим на баристи с тоя разпенител за мляко
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Няма никаква разлика в качеството или вкуса на напитките, които ще правиш между различните модели, особено след като основно ще се прави еспресо.
Взимай от по-евтините.
Взимай от по-евтините.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Миналата година си взех за вкъщи S8 и до колкото помня като ги разглеждах в сайта имаше разлика къде е произведена машината, предпочетох произведена в Швейцария а не в Португалия, освен това пак имаше някаква промоция и спрямо по-евтините модели разликата не беше голяма. Иначе прави хубаво кафе, не е много досадна да иска постоянно "нещо" да и се прави. Спрямо по-старите им модели са станали по-пластмасови и лесно може да се надраска гланца. Проблеми за сега не съм имал, ползвам я без филтър, защото и сипвам бутилирана изворна вода.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това е доста често срещана заблуда че минералната вода е "чиста" ...Тя по същество е изворна всичката . То дори названието говори само по себе си "минерална " ! Това е вода със висока минеррализация и води до повишено отлагане на котлен камък . Ако искате да запазите машината от котлен камък по добре да се ползва така наречената "трапезна" вода . Това е чешмянка филтрирана през осмотичен филтър тоест деминерализирана . Почти аналогичното е да се ползва филтър омекотител в кафемашината .Проблеми за сега не съм имал, ползвам я без филтър, защото и сипвам бутилирана изворна вода.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Прави разлика между минерална и изворна. Минералната не е подходяща за всекидневна употреба.
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Изворна и минерална вода е едно и също , идват от подземни източници разликата е във минерализацията . Изворната вода като определние е с по ниска обща минерализация от минералната , но като става въпрос за кафе машина и котлен камък критерия са само съставките които отлагат котлен камък . За ежедневна употреба обикновено гледат да е ниско съдържание на био активни съставки като хлор и флуор но това когато се пие по няколко литра вода на ден . Зя 2-3 кафета или 200-300мл вода не е от значение хлора и флуора . За предпазване от котления камък на машината е препоръчително да е максимално ниско съдъръжанието на калций магнезий основно , примеси които водят до отлагане на неразтворими при кипенето на водата карбонати . Възможно е да има изворни води подходящи за целта , но не всички са такива . Тъй като чешмяната вода е основно дъждовна от реки язовири смесена с минерална/изворна там освен карбонатите има и тиня пясък хлор ръжда от тръбите и какво ли не включително уран и тежки метали . Когато такава вода е бутилирана като трапезна , 90% от примесите са премахнати пи филтрацията и състава като правило е с ниско минерално съдържание особено на такива образуващи котлен камък йони . Затова ми се струва по добрия избор при използване на бутилирана вода за кафе машина . Аз лично предпочитам да ползвам бутилиана трапезна или вода от филтрираща кана вместо тоя филтър във контейнера на машината . Първо заради цената , картриджа на каната е в пъти по евтин и има по голям капацитет . Второ заради хигиената , няма нужда тоя картридж да ми развъжда зоопарк от бактерии в контейнера на машината .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
И аз съм на същото мнение - никога бутилирана вода в кафе машините.
Особено като имаш филтър с обратна осмоза - изчиства всякакви метали и каквото се сетиш
Особено като имаш филтър с обратна осмоза - изчиства всякакви метали и каквото се сетиш

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Don_Diego
- ентусиаст

-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз на стария автомат в офиса наливах вода от филтриращата система, която имам (4 или 5 филтъра са общо)....единственото, което ми направи впечатление беше, че филтрите карат супер дълго време и изключително рядко искаше декалциране машината 

53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4