Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от FaceOff » 16 Ное 2025, 19:41

Здравейте колеги! Преди време имах добър мебелист, който ми направи някои хубави мебели, обаче се пенсионира.. Та търся добър мебелист в района на София. Честно казано не търся голяма фирма, а по-скоро малък бизнес, не заради цената а заради ангажираността

Изпратено от моят SM-S926B с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 16 Ное 2025, 23:36

Съветвам да преосмислиш довода си за ангажираността. Периодът е такъв, че заетите в строителство/обзавеждане са заляти от поръчки и дават дълги срокове за изпълнение, отделно "дребните" фирми често имат проблем с работна ръка като монтажисти например. От друга страна "големите" имат установени вериги на доставки, договори за изпълнение в срок, възможност за предяваване на претенция при дефектен детайл или нескопосан монтаж. Просто периодът е такъв, урожай за всеки свързан с ремонти покрай имотния бум, приемането на еврото и повишаването на доходите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 17 Ное 2025, 10:27

FaceOff написа:Здравейте колеги! Преди време имах добър мебелист, който ми направи някои хубави мебели, обаче се пенсионира.. Та търся добър мебелист в района на София. Честно казано не търся голяма фирма, а по-скоро малък бизнес, не заради цената а заради ангажираността

https://rea4.com/ :bchug:

Много коректни и можещи хора. Всичко е с договори, срокове, фактури и т.н. Цените им водят до безсъние на първо четене, но си струват всяка стотинка.
Гаражните ПеДеЧари, дето им куца математиката за 4ти клас отдавна им мина времето.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 17 Ное 2025, 21:27

Southside написа:Съветвам да преосмислиш довода си за ангажираността. Периодът е такъв, че заетите в строителство/обзавеждане са заляти от поръчки и дават дълги срокове за изпълнение, отделно "дребните" фирми често имат проблем с работна ръка като монтажисти например. От друга страна "големите" имат установени вериги на доставки, договори за изпълнение в срок, възможност за предяваване на претенция при дефектен детайл или нескопосан монтаж. Просто периодът е такъв, урожай за всеки свързан с ремонти покрай имотния бум, приемането на еврото и повишаването на доходите.
И си прав, и не си.. както винаги се получава.. Давам следния пример - преди 23 години приблизително си харесвам маса със столове в Мебели Станков, в магазина на Вапцаров, отдавна го няма. Тогава беше голяма фирма, сега нямам идея.. Обаждат ми се, че са готови, и не помня защо отидох до производствената им база в Божурище. Столовете ставаха, даже бяха доста хубави, но гаранция не ги бяха правили те, а масата като я видях ми се дорева.. взех си модела и размерите и сравнително малък производител, който ми беше правил вече една кухня, ми я направи един път.. след това ми е правил още доста мебели, и винаги качеството надминаваше много цената.. ама се пенсионира човека, нямаше на кой да си остави бизнеса

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 17 Ное 2025, 21:33

empar написа:
FaceOff написа:Здравейте колеги! Преди време имах добър мебелист, който ми направи някои хубави мебели, обаче се пенсионира.. Та търся добър мебелист в района на София. Честно казано не търся голяма фирма, а по-скоро малък бизнес, не заради цената а заради ангажираността

https://rea4.com/ :bchug:

Много коректни и можещи хора. Всичко е с договори, срокове, фактури и т.н. Цените им водят до безсъние на първо четене, но си струват всяка стотинка.
Гаражните ПеДеЧари, дето им куца математиката за 4ти клас отдавна им мина времето.
Благодаря колега, но и без това имам проблеми със съня Не знам защо решихте че под малък бизнес се разбира "гаражен ПеДеЧар"

Предишна

Назад към Извън Темата