Избор на детско столче за кола
Модератор: Общи модератори
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Re: Избор на детско столче за кола
И при нас след като роди малката се промениха нещата, първо в Ф01 не успяхме да съберем нищо в багажника освен количката и коша за новородено. Сложих куфар на тавана, оказа се супер неудобно за качване и сваляен на багаж и преминах към G31. От тогава всичко се събира в багажника, разбира се нашата вече поотрасна и сме на лятна количка, която е с размерите на малък куфар.
Откъм столче за колата, взех кошница BMW, води се baby seat 0+, супер удобна лека и готина. След около 6м. взех за е60то на жената едно Cossato All in one, това беше най-голямата грешка, че не взех пак BMW, изтърпяхме го няколко месеца, това въртене е супер неудобно, то запира в седалката, то не се върти както трябва, размества се, абе ужас. Продадох го за 1 ден и взех две столчета BMW Junior seat 1(може да се вози с гръб и с лице към водача), базата става и от BMW кошницата, столчето е много по-удобно на детето спрямо Cossato-то. Веднага взех и 2ро Junior seat 1. Когато стана не 4 ще и взема и Junior seat 2/3(там вече няма база, а направо се слага в изофикса).
Когато махнем количката окончателно, около пролетта може да си позволя пак да мина на седан, но дотогава твърдо комби.
Откъм столче за колата, взех кошница BMW, води се baby seat 0+, супер удобна лека и готина. След около 6м. взех за е60то на жената едно Cossato All in one, това беше най-голямата грешка, че не взех пак BMW, изтърпяхме го няколко месеца, това въртене е супер неудобно, то запира в седалката, то не се върти както трябва, размества се, абе ужас. Продадох го за 1 ден и взех две столчета BMW Junior seat 1(може да се вози с гръб и с лице към водача), базата става и от BMW кошницата, столчето е много по-удобно на детето спрямо Cossato-то. Веднага взех и 2ро Junior seat 1. Когато стана не 4 ще и взема и Junior seat 2/3(там вече няма база, а направо се слага в изофикса).
Когато махнем количката окончателно, около пролетта може да си позволя пак да мина на седан, но дотогава твърдо комби.
- TNT
- младши ентусиаст

-
- Мечтае да кара: 911
bir40o0 написа:Когато махнем количката окончателно, около пролетта може да си позволя пак да мина на седан, но дотогава твърдо комби.
И аз така ги виждам нещата. Докато не се приключи с децата и има колички - трябва комби/suv.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TNT написа: Докато не се приключи с децата и има колички - трябва комби/suv.
даже самосвал.. добре, че имам 3 х 20 m3
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Всякак става. Вече не помня съвсем как успявах, но с количка, сгъваема кошара, детски матрак и багажи се събирахме в е46 седан. Вярно, тесничко си беше, зимния кош беше до мен на пасажерската седалка, но той е за няколко месеца само. Тия кошари и матраци за какво съм ги влачил кой ме знае, то и без това детето не щеше да спи вътре. 
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Kroki
- Дон Кроки

-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ние затова решихме генерално проблема и навсякъде по градовете взехме сгъваеми матраци и кошари, за да не се мъкне и това. За инфото с количка, багажи и 2-те деца се събрахме в G82 и си пътувахме спокойно. Малката проходи скоро и направо виждам вече свободното място в багажника.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
streetz написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Тия кошари и матраци за какво съм ги влачил кой ме знае, то и без това детето не щеше да спи вътре.
![]()
![]()
![]()
С първото дете влачихме и леген. Че как ще го къпем по хотелите,,,,,,,,,,,, знаеш ли кой се е къпал и колко е чисто

- vicho
- старши ентусиаст
-
streetz написа:Всякак става. Вече не помня съвсем как успявах, но с количка, сгъваема кошара, детски матрак и багажи се събирахме в е46 седан. Вярно, тесничко си беше, зимния кош беше до мен на пасажерската седалка, но той е за няколко месеца само. Тия кошари и матраци за какво съм ги влачил кой ме знае, то и без това детето не щеше да спи вътре.
разбира се, че става, въпрос на подредба ... иначе то може и самосвала да не стигне
- Kroki
- Дон Кроки

-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Georgi_G написа:streetz написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Тия кошари и матраци за какво съм ги влачил кой ме знае, то и без това детето не щеше да спи вътре.
![]()
![]()
![]()
С първото дете влачихме и леген. Че как ще го къпем по хотелите,,,,,,,,,,,, знаеш ли кой се е къпал и колко е чисто
На ръце гушнато в мен, така си спестихме мъкненето и на това..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст

-
vicho написа:streetz написа:Всякак става. Вече не помня съвсем как успявах, но с количка, сгъваема кошара, детски матрак и багажи се събирахме в е46 седан. Вярно, тесничко си беше, зимния кош беше до мен на пасажерската седалка, но той е за няколко месеца само. Тия кошари и матраци за какво съм ги влачил кой ме знае, то и без това детето не щеше да спи вътре.
разбира се, че става, въпрос на подредба ... иначе то може и самосвала да не стигне![]()
![]()
Твоето дете колко е голямо ?

- vicho
- старши ентусиаст
-
TNT написа:Твоето дете колко е голямо ?
половин годинка - да й изям бузите
оти, има значение ли
- TNT
- младши ентусиаст

-
Да. Аз и не обичам да тъпча багажи по седалки, в краката и т.н. За бонус не е и безопастно. А пък, ако имам и баба/дядо в колата, става бомба.
То и всеки има различни нужди. Някои пътуват повече, други по-малко. Пътуване за уикенд е едно, за седмица друго. Двама колеги с големи джипове не се оправят, единия казва, че и куфара на тавана му е пълен даже
А вече е махнал и количките
Него вече не мога да го разбера кво толко мъкне 
То и всеки има различни нужди. Някои пътуват повече, други по-малко. Пътуване за уикенд е едно, за седмица друго. Двама колеги с големи джипове не се оправят, единия казва, че и куфара на тавана му е пълен даже
А вече е махнал и количките - vicho
- старши ентусиаст
-
аз си имам правило и всички ще се съобразяват с мен, а не аз с тях... който му се карат джипки, бусове, каравани и прочее си намира оправдание с децата
другиден ще си взема 911 и няма да ходим никъде тримата понеже не се хваща багажа?
watch me
другиден ще си взема 911 и няма да ходим никъде тримата понеже не се хваща багажа?
watch me
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Тегаво е положениетос с багажа определено, но с комби и лятна количка се справяме идеално, дори и 10 дни почивка в Гърция лятото.
Спомням си момента в които за пръв път отидохме някъде след като се беше родила малката, верно помъкнахме и корито за баня, е не го повторихме
Доста багаж редуцирахме след няколко пътувания, в момента сме с два-три куфара и торба играчки.
Та като тръгнахме от столчетата, аз и детето сме доста по-доволни от оригиналните столчета, вместо тези въртящите се.
Доста по-удобно е в една позиция столчето за самото дете, нашата не искаше да стои в Cossato-то, а в BMW столчето и е по-удобно, а спане няма да коментирам. В косатото прези 20-30 мин се схващаше и изреваваше, докато в оем столчето позицията и е такава, че не се схваща.
На ОЕМ столчето пише, че е Таката, но реалният производител са Nuna, които не са никак лоша марка, в Америка са с най-добри резултати в краш тестовете на столчета.
Спомням си момента в които за пръв път отидохме някъде след като се беше родила малката, верно помъкнахме и корито за баня, е не го повторихме
Доста багаж редуцирахме след няколко пътувания, в момента сме с два-три куфара и торба играчки.
Та като тръгнахме от столчетата, аз и детето сме доста по-доволни от оригиналните столчета, вместо тези въртящите се.
Доста по-удобно е в една позиция столчето за самото дете, нашата не искаше да стои в Cossato-то, а в BMW столчето и е по-удобно, а спане няма да коментирам. В косатото прези 20-30 мин се схващаше и изреваваше, докато в оем столчето позицията и е такава, че не се схваща.
На ОЕМ столчето пише, че е Таката, но реалният производител са Nuna, които не са никак лоша марка, в Америка са с най-добри резултати в краш тестовете на столчета.