Избор на детско столче за кола
Модератор: Общи модератори
Re: Избор на детско столче за кола
Аз също слагам за подложка стара плажна кърпа.
Самата кожа трудно ще я нараниш, тъй като никъде няма остри ръбове, но в зависимост от захващането самата седалка се смачква. Колко е проблем това вече е отделен въпрос.
Самата кожа трудно ще я нараниш, тъй като никъде няма остри ръбове, но в зависимост от захващането самата седалка се смачква. Колко е проблем това вече е отделен въпрос.
TheDriver написа:Аз също слагам за подложка стара плажна кърпа.
Седалката е кожа и е от тея гумените дакота, така че това се надявам не е проблем. Като мия един път повърня предполагам и аз ще мина на нещо
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
nero_ написа:nxn написа:Някой слага ли подложка под детското столче, с кожен салон съм и се чудя може ли изофикс основата да нарани седалките.
Аз слагам. Купих си оригиналните БМВ аксесоари - подложка + протектор за гърба на облегалката. Малко не познават парите, но вършат добра работа.
От оригиналните на Шкода си взех аз от Еуратек и вършат доста добра работа. 80лв. мисля, че беше цялото удоволствие.
Повръщаното едва ли успее чак до седалката да слезе. Самото столче е въпрос да е лесно да разглабяне и пране. При нас все в дупката за колана отива и прането е съпроводено с мнооооооого псуване.

Последна промяна empar на 11 Юни 2024, 12:03, променена общо 1 път
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Пичове дайте няква препоръка (актуална) за детско столче. Малкия е на 10 месеца. До сега беше в столчето което дойде 3в1 към количката, ама вече му е малко. Като цяло си е едричък. Нямаме бюджет (подарък от дядото ще е
) та може и по-скъпичко да е, ма все пак без да се изхвърляме

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
С Изофикс или без ? Въртящо се, невъртящо се...
Не става тъй както си я мислиш според мен. Отивате в магазина и почвате да сядате и да мерите
) Само по картинка.. не знам, аз съм си ги купувал само на място.
Чиполино - хубави са, бюджетни и не чак толкова
Хаук
И вече бутикови...швейцарски, не знам кви си.
В Бърборино имат доста столчета, магазина го има и в София. Мен ми харесва тоя в Благоевград, ама ся...ако имаш път.
Чиполиното си е в Пловдив, но има и по други магазини. Имаше и един голям детски магазин там, ама не помня как се казваше.
Може би в Хиполенд има също...от София не съм купувал и не ги знам толкова магазините.
Не става тъй както си я мислиш според мен. Отивате в магазина и почвате да сядате и да мерите

Чиполино - хубави са, бюджетни и не чак толкова
Хаук
И вече бутикови...швейцарски, не знам кви си.
В Бърборино имат доста столчета, магазина го има и в София. Мен ми харесва тоя в Благоевград, ама ся...ако имаш път.
Чиполиното си е в Пловдив, но има и по други магазини. Имаше и един голям детски магазин там, ама не помня как се казваше.
Може би в Хиполенд има също...от София не съм купувал и не ги знам толкова магазините.
Хм,хм...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
Ами с изофикс, да. Иначе за въртящо нямам претенции, едва ли ще го въртим много често
- TNT
- младши ентусиаст
-
То евентуално за още няколко месеца ще ти трябва, да се вози с гръб. После само където ще е по-обемно и скъпо.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Малко по-обемно е, но столче с въртене е супер удобно за качване и слизане. И исофикс задължително. Иначе всичко става с мерене, пробвахме няколко и накрая детето си показа кое му харесва най-много.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
С все плащача и детето отивате в RAYA TOYS и си избирате на място.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Ако няма някакви турбо-промоции, с доставка от чужбина е по-евтино за повечето.

- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
За основно столче ползваме това: https://www.hippoland.net/recaro-stol-z ... 8014260050 , като по спомен беше около 700-800лв.
Малката ще стане на 3 години живот и здраве Август месец, та го ползваме след полегналия кош. Доволни сме, като родители, а тя е доволна като ползвател. Спинка си в него, когато пътуваме. Всичко му се сваля и се пере. Нашето е без изофикс, че колите ми нямат, но с коланите си е много стабилно. За втората кола, която се ползва по-рядко, взехме бюджетно от Хиполенд, малко по-широко е от Recaro-то, но не е толкова стабилно.
Малката ще стане на 3 години живот и здраве Август месец, та го ползваме след полегналия кош. Доволни сме, като родители, а тя е доволна като ползвател. Спинка си в него, когато пътуваме. Всичко му се сваля и се пере. Нашето е без изофикс, че колите ми нямат, но с коланите си е много стабилно. За втората кола, която се ползва по-рядко, взехме бюджетно от Хиполенд, малко по-широко е от Recaro-то, но не е толкова стабилно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Ще вдигна темата малко, макар да имам още няколко месеца за мислене. Малкия се вози още в кошче за новородено. Cybex нещо-си, до 24 месеца, 87см или 13кг. Сега е ~10,5кг и ~77см, т.е. има още няколко месеца. На 1год5мес е. Има още 1-2 позиции за повдигане на облегалката. Като цяло кротува, доста спи в колата - удобен му е. Вече обаче се гледа за следващо столче, на височина вече хваща минимума за следващата група. Ясно, че най-безопастно е да продължи да се вози назад. Въпроса е още колко ще търпи
Тестове-местове, ала-бала, никъв шанс да стои до 5-6-7 годишен, както някои се рекламират. На доста хора покрай нас децата доста по-рано са се размрънквали за позицията. Тези около мен с въртящи - един не е казал детето да е изкарало до 2 години. Някои казват, че успяват да го завъртят наобратно само, ако е заспало
Което донякъде пак си е оферта - звучи като добър компромис.
Единия вариант е да взема въртящо се до 105 или 125см. Но както ми се струва, няма да се ползва за да се вози назад. Само където ще е обемно, ще пречи, няма да може да го монтирам зад мен (сега ми е важно да е зад мен, заради спецификите на паркиране в двора, но пък гледам и за друго жилище, където не знам дали ще имам тази нужда). След 2-3 години ще взимам и още едно столче-седалка. Там вече са ясни - не са и скъпи, нямат и кой знае колко функции.
Другия вариант ми се струва най-разумен, но пък няма да е най-безопасен
Да взема просто Britax Romer Advansafix Pro и да му е последното столче. Ще си се вози напред, най-голямо вътрешно пространство, може да влезне и в по-малка кола, ако се наложи. Доста от въртящите не влизат в малки коли. И в край на сметка не е някакъв боклук от Джъмбо, а си е доста прилично столче.
Топ изпълненията за безопастност, покриващи шведските тестове и т.н. ми се струват малко овъркил. Заобграден от ролбари, да се вози с години назад, със свити крака и т.н. В край на сметка и карам 3-ка комби, а не Тойота Секвоя 3,49 тона
За малко повече безопастност ще жертвам тотално всякакъв комфорт на детето. Основното му возене не е 15-20мин в града, а 1-2-3-4 часа извънградско. Ако ще мрънка всеки път по 3 часа, ще му купя накрая по-удобен 

Единия вариант е да взема въртящо се до 105 или 125см. Но както ми се струва, няма да се ползва за да се вози назад. Само където ще е обемно, ще пречи, няма да може да го монтирам зад мен (сега ми е важно да е зад мен, заради спецификите на паркиране в двора, но пък гледам и за друго жилище, където не знам дали ще имам тази нужда). След 2-3 години ще взимам и още едно столче-седалка. Там вече са ясни - не са и скъпи, нямат и кой знае колко функции.
Другия вариант ми се струва най-разумен, но пък няма да е най-безопасен

Топ изпълненията за безопастност, покриващи шведските тестове и т.н. ми се струват малко овъркил. Заобграден от ролбари, да се вози с години назад, със свити крака и т.н. В край на сметка и карам 3-ка комби, а не Тойота Секвоя 3,49 тона

TNT написа:Ще вдигна темата малко, макар да имам още няколко месеца за мислене. Малкия се вози още в кошче за новородено. Cybex нещо-си, до 24 месеца, 87см или 13кг. Сега е ~10,5кг и ~77см, т.е. има още няколко месеца. На 1год5мес е. Има още 1-2 позиции за повдигане на облегалката. Като цяло кротува, доста спи в колата - удобен му е. Вече обаче се гледа за следващо столче, на височина вече хваща минимума за следващата група. Ясно, че най-безопастно е да продължи да се вози назад. Въпроса е още колко ще търпиТестове-местове, ала-бала, никъв шанс да стои до 5-6-7 годишен, както някои се рекламират. На доста хора покрай нас децата доста по-рано са се размрънквали за позицията. Тези около мен с въртящи - един не е казал детето да е изкарало до 2 години. Някои казват, че успяват да го завъртят наобратно само, ако е заспало
Което донякъде пак си е оферта - звучи като добър компромис.
Другия вариант ми се струва най-разумен, но пък няма да е най-безопасенДа взема просто Britax Romer Advansafix Pro и да му е последното столче. Ще си се вози напред, най-голямо вътрешно пространство, може да влезне и в по-малка кола, ако се наложи. Доста от въртящите не влизат в малки коли. И в край на сметка не е някакъв боклук от Джъмбо, а си е доста прилично столче.
Топ изпълненията за безопастност, покриващи шведските тестове и т.н. ми се струват малко овъркил. Заобграден от ролбари, да се вози с години назад, със свити крака и т.н. В край на сметка и карам 3-ка комби, а не Тойота Секвоя 3,49 тонаЗа малко повече безопастност ще жертвам тотално всякакъв комфорт на детето. Основното му возене не е 15-20мин в града, а 1-2-3-4 часа извънградско. Ако ще мрънка всеки път по 3 часа, ще му купя накрая по-удобен
За голямото дете съм с Britax Romer Advansafix Pro и съм доволен, удобен за детето, лек като трябва да го свалям и не заема място, ако се наложи може да мине човек и да седне по средата между двете столчета. Малкото наследи сайбекса до 24 месеца, той е по-сигурен, но със сигурност по-неудобен.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ние взехме на същата марка като предното - Cybex с въртяща се основа, още се вози назад и е на 2.5 год. Зад мен си е и на другото дете е с въртящо се, пак Сайбекс. Доволни сме, да обича да се вози напред, но просто няма шанс, не мрънка вечно. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите