Часовници
Модератор: Общи модератори
- Centurione
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M5 E39
Re: Часовници
intention написа:Centurione написа:Здравейте, каишки Омега някой знае ли къде може да има?
Освен поръчка по официалния ред, варианти за Nato или силикон колкото искаш.
Последно поръчвах от DrWatchstrap и Strapbrothers.
За кой модел и каква каишка търсиш?
Черна кожа 19-18mm за Constellation 168.005
Live forever or die trying
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
alx написа:TNT написа:Я по-опитните да кажат - какви са признаците, че маслото е за смяна ? Имам Тисот с ЕТА , но напоследък доста често спира. От 4,5 години го имам.
… гледай дата на производство ако я имаш- Тисо използва стандартни Моебиус масла които изкарват 5-10 години преди да дадат фира.
И да- ако е работил добре, но започва да изостава и/или спира го занеси да го чуят на таймграфер или там както се вика на български и ще ти кажат дали е за смяна на маслото. Отнема 5 минути. Предполагам е за смяна.
По темата- края на зимата завърших IWC сертификацията и сега съм 50% минал през курса на Омега за хронометри. Напред и нагоре …
Дам, масло беше, смениха го, за 13 дни засичам +5,38сек средно отклонение, което е ок мисля за този механизъм.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Минералка или пълна синтетика сложи ? Някои от старите часовникари разправят че минералката от бразилски орех е най доброто за олд скул часовник със зъбчатки ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Минералка или пълна синтетика сложи ? Някои от старите часовникари разправят че минералката от бразилски орех е най доброто за олд скул часовник със зъбчатки ...
Плюс 5 секунди на ден е общоприета класика. Всичко е наред.
Няма аналогов часовников механизъм които да работи по- лошо със модерно синтетично масло от колкото… с каквото и да е било друго масло

Има много малки изключения когато определени по- стари механизми изискват определена минерална грес и не е хубаво да се слага синтетична защото трябва да има определено сцепление (примерно спирачната грес във цилиндъра на главната пружина), но това е много рядко.
Между другото имам още 2 изпита да взема и ще съм официално оторизиран от Омега да обслужвам и правя хронографи

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Jordana написа:Минералка или пълна синтетика сложи ? Някои от старите часовникари разправят че минералката от бразилски орех е най доброто за олд скул часовник със зъбчатки ...
Това ти го казват, защото ще трябва все по-често да ходиш при тях за смяна с такова масло

Но аз лично ползвам масло от цикас, като дървото е поне на 200г. Така съм забелязал, че ми дава все повече време за следобедна дрямка

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Простата ти алармира или не вдигаш самолета че си слагаш тоя цикас ?Така съм забелязал, че ми дава все повече време за следобедна дрямка

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Простата ти алармира или не вдигаш самолета че си слагаш тоя цикас ?Така съм забелязал, че ми дава все повече време за следобедна дрямка
С такива кондиции ако ще и масло от рог на еднорог да си слагаш на часовника - няма да ти помогне.
Но си прав, че бразилски орех ако хрупаш е доста полезно в такъв случай, явно имаш опит.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ