Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Здравословен живот, или...
dhtj написа:...
На първо място трябва да се знае, че не твърдя, че кетото е някаква панацея и единствения възможен начин да постигнеш някаква цел. Човек може да бъде достатъчно здрав, ако яде и други неща и е достатъчно разумен.
Това обикновено не са нещата, които ще видим от рекламите и за които повечето инфлуенсъри пишат и съветват, но с малко повече самосъзнание и опит е възможно. Възможно е дори да употребяваш някакви разумни количества анаболни стероиди и да изглеждаш чудесно без терминални последици за здравето. Не, че съветвам някой да го прави или е напълно ОК за мен, но има и такива варианти.
Аз съм пробвал какво ли не през годините, бил съм тук и там и съм избрал това, което за мен върши най-добра работа.
Големия проблем обаче е, че хората не искат това, което ние можем да им предложим. Или ако го искат не искат да положат нужните усилия за да го постигнат. Защото навсякъде другаде им обещават успех с по-малко усилия, с по-малко лишения, с помощта на хапчета, добавки и т.н. А човек е така устроен, че да търси лесния път.
Информационната боза също много пречи за да може човек да вземе правилно и информирано решение. В Гугъл пише какво ли не и болшинството хора влизат да потърсят нещо по-скоро за да валидират собствените си убеждения, отколкото да потърсят нова информация. И ако случайно я намерят те не могат да я оценят, защото нямат тия базови дори знания, които да им дадат правилен филтър да отсеят правилното от плявата.
Секцията "за нас" ще я оправя, аз като цяло тръгнах към цялостен редизайн на сайта, че е пълно стрелбище, но междувременно решихме да започнем да полагаме повече усилия в насока да го приключим това като бизнес.
До сега сме имали 2 предложения от професионалисти да ни "оптимизират". Там може да се изкарват дебели пари. Но аз няма да говоря каквото някой друг ми каже или каквото някой от клиентите очаква да чуе, още по-малко пък да продавам неща, които някой друг ми казва как да ги направя. Иначе видеа и разни други глупости имаме в Инстаграм. Но бедата е, че ако си обикновен, честен, скромен (аз напоследък съм далеч по-нескромен от обикновеното де

Онзи ден попаднах на един пост от Кирил Танев, който казва, че не е най-успешен най-добрия, а най-кресливия.
Имах големи надежди и идеи преди 8 години. Сега вече не ми е толкова болно, ако трябва да приключа всичко. В крайна сметка аз съм взел на 100% това, което кетото може да ми даде. Мога да дам на себе си и семейството си нещо, което за мен е безценно. Сега, че не е станало да го превърна и в бизнес.. ми шанс. Не съм бил готов да си плюя на принципите.
Иначе положението в бранша е такова

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Преди да го приключиш помисли за по-големи бурканчета от бялата макадамия крема 

bum_bum написа:Големия проблем обаче е, че хората не искат това, което ние можем да им предложим. Или ако го искат не искат да положат нужните усилия за да го постигнат. Защото навсякъде другаде им обещават успех с по-малко усилия, с по-малко лишения, с помощта на хапчета, добавки и т.н. А човек е така устроен, че да търси лесния път.
За да продаваш на масите, трябва да си загърбиш всички твои принципи и морал и да се действа нАучно. Винаги ще се предпочете някакъв лесен вариант, някой да им реши проблема, докато те лежат на дивана, нищо, че не работи дълготрайно и ти като бизнес можеш да се възползваш от това. Това е един начин да се правят пари в тая сфера.
Другия начин е да си държиш на принципите и да таргетираш тия, дето искат реални резултати, знаят или имат идея какво ще отнеме и са готови да си платят за това. Тия хора не са от масите. Не ти трябват много такива клиенти и тръгнат ли да си говорят и препоръчват, можеш да почнеш ти да си избираш и наемаш клиентите

ivanski_2 написа:Покажи твоите, а моите може да ги видиш на ринга ако решиш нямам против![]()
![]()
Ще ти пиша ако искаш в коя зала и при кой тренирам заповядай , ще се радвам да се запознаем и раздвижим

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Според мен в такъв нишов бизнес цените не тябва да са ниски , ниските цени автоматично се асоциират от българския потребител с ниско качество на продукта .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Spunky написа:За да продаваш на масите, трябва да си загърбиш всички твои принципи и морал и да се действа нАучно. Винаги ще се предпочете някакъв лесен вариант, някой да им реши проблема, докато те лежат на дивана, нищо, че не работи дълготрайно и ти като бизнес можеш да се възползваш от това. Това е един начин да се правят пари в тая сфера.
Другия начин е да си държиш на принципите и да таргетираш тия, дето искат реални резултати, знаят или имат идея какво ще отнеме и са готови да си платят за това. Тия хора не са от масите. Не ти трябват много такива клиенти и тръгнат ли да си говорят и препоръчват, можеш да почнеш ти да си избираш и наемаш клиентите
То това е проблема. Може да правим неща за масите - нещо, което не искам. А другия тип клиенти хем с пари, хем с такова мислене са твърде малко.
Как да е. По-добре за нещо друго да говорим. Все ще се оправим някак. Пък и да не се оправим, вече сме го приели в нас и няма да страдаме особено.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
bum_bum написа:Пък и да не се оправим, вече сме го приели в нас и няма да страдаме особено.
Ама тия дето сме ви клиенти ще страдаме...

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
По принцип е много сбъркано разбирането за кето в нашата страна. Слушам ги в офиса - яли кето-пици, кето-торти, кето-десерти, кето-хлебчета
Как пък един не чух да си е намерил хубава сланина, да готви със свинска мас или да плющи свински гърди
От там и кето-шоколада за основна храна не е евтино 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
TNT написа:По принцип е много сбъркано разбирането за кето в нашата страна. Слушам ги в офиса - яли кето-пици, кето-торти, кето-десерти, кето-хлебчетаКак пък един не чух да си е намерил хубава сланина, да готви със свинска мас или да плющи свински гърди
Факт. И аз ям доволно десерти, но в никой случай не са ми основна храна. Помагат лесно да поемеш част от мазнините днес, но до там. Няма да станеш по-здрав, защото ядеш кето шоколад, вместо обикновен.
b_u_b_o написа:bum_bum написа:Пък и да не се оправим, вече сме го приели в нас и няма да страдаме особено.
Ама тия дето сме ви клиенти ще страдаме...
Живот и здраве, ако си оправим бакиите ще довърша паметника на глупостта, където ти пречи на гледката там и ще можеш да минаваш за домашен кето шоколад

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
bum_bum написа:TNT написа:По принцип е много сбъркано разбирането за кето в нашата страна. Слушам ги в офиса - яли кето-пици, кето-торти, кето-десерти, кето-хлебчетаКак пък един не чух да си е намерил хубава сланина, да готви със свинска мас или да плющи свински гърди
Факт. И аз ям доволно десерти, но в никой случай не са ми основна храна. Помагат лесно да поемеш част от мазнините днес, но до там. Няма да станеш по-здрав, защото ядеш кето шоколад, вместо обикновен.
И после се почва "що ям само кето-хляб и не работи". За бонус се гледа и евтиното "кето-хлебче", щото хем да е кето, хем да е евтино, хем да е хлебче - не става

Всякакъв нисковъглехидратен режим може да е, ако не евтин, поне не скъп. Ама ако искаш да "чийтваш безопастно" с кето-десерти, не е евтино, да. За да провърви в по-сериозни количества такъв бизнес, трябва продажби навън. Тука малко хора спортуват като цяло, още по-малко се хранят здравословно и още по-малко биха давали ежедневно такива пари за "здравословно чийтване". През Амазон няма ли опции да се продава?

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
bum_bum написа:Живот и здраве, ако си оправим бакиите ще довърша паметника на глупостта, където ти пречи на гледката там и ще можеш да минаваш за домашен кето шоколад
А, е това е приказка! Минимум 2-3 пъти седмично минавам от там с колелото или като бягам и всеки път си мисля на колко яко място е и как ме е яд че нямам парите да ти направя оферта и да те отърва от нея

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
bum_bum написа: А другия тип клиенти хем с пари, хем с такова мислене са твърде малко.
Тези клиенти са по Щвайц и Германия основно. В Германия специално си има верига магазини, които предлагат био/здравословни храни. В другите си има специализирани щандове за такива неща.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
TNT написа:Ама ако искаш да "чийтваш безопастно" с кето-десерти, не е евтино, да.
То реално не е точно чийт, защото нещата, които се ползват ги има в хранителната пирамида при кето хранене. Въпроса е правилно да се нападнат нещата, така, че да не е компромис, а просто да си влезе в макроса. То затова никой не иска да прави десертите, които публикуваме, защото са с една камара съставки за да може правилно да се разпределят различните там брашна и каквото има така, че да не преядеш с бадеми, кокос или нещо друго. А хората искат "кето рецепта с 3 съставки", бързо и лесно.
Когато десерта е правилно построен можеш да ядеш без проблеми. Както и хляб и сладолед и спагети и каквото там каквото решиш. Но разбира се не може да ядеш по един самун кето хляб и да се чудиш що не стават нещата.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
ivanski_2 написа:Покажи твоите, а моите може да ги видиш на ринга ако решиш нямам против![]()
![]()
Ще ти пиша ако искаш в коя зала и при кой тренирам заповядай , ще се радвам да се запознаем и раздвижим
Я, боксьорче!

Иначе аз на bum_bum се кефя щото човека си прави нещата с истинско желание. Естествено, че не е прав за доста неща, но важното е че за него си е прав. Според мен малко омешвате нещата, в смисъл поставяте външната фигура с начина на хранене. А истината е, че може да си абсолютно здрав и мобилно функционален и без да имаш плочки, нали така?
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Не, не позна , нищо общо с бокс хахахахах нямаш проблем ще ти пиша , имаме хора с МНОГО титли , добре си използват краката заповядайE34 написа:ivanski_2 написа:Покажи твоите, а моите може да ги видиш на ринга ако решиш нямам против![]()
![]()
Я, боксьорче!Пиши и на мен в коя зала си, умирам да си защитавам титлите
![]()
![]()
![]()
Иначе аз на bum_bum се кефя щото човека си прави нещата с истинско желание. Естествено, че не е прав за доста неща, но важното е че за него си е прав. Според мен малко омешвате нещата, в смисъл поставяте външната фигура с начина на хранене. А истината е, че може да си абсолютно здрав и мобилно функционален и без да имаш плочки, нали така?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
E34 написа:ivanski_2 написа:Покажи твоите, а моите може да ги видиш на ринга ако решиш нямам против![]()
![]()
Я, боксьорче!Пиши и на мен в коя зала си, умирам да си защитавам титлите
![]()
![]()
![]()
Може разбира се да си функционален без да имаш плочки, особено ако става въпрос за конкретен спорт. Най-малкото нали ако говорим за бокс Фюри го показва редовно. Но там решаващи са умението и сърцето, не толкова пресата.
Това, което се опитвам да обясня е, че аз не тренирам за плочки. И една преса не съм направил от не знам кога. Нито за бицепси, трицепси или гръб. Съответно не изглеждам впечатляващо от гледната точка на един културист. Но изобщо не тренирам за фигура. Всичкото, което е станало е просто страничен ефект. Нещата тръгват от вътре навън. Когато тялото заработи добре, всичко се получава много по-лесно. Другото е да изтренираш храненето - тренираш толкова, че независимо какво ядеш пак изглеждаш добре. Но за това трябват тренировки тип спортен лагер - днес 5-6 часа поне си на цялата газ.
Вече ако искаш големи, обемни мускули също е съвсем очевидно, че това става, ако ядеш половин кило въглехидрати днес. Но тия най-големите бият и инсулин за да могат да използват цялото това количество. А това вече не е здраве.
Можеш и да си напълно здрав и функционален ако се храниш и разумно без да си на кето - достатъчно протеин, достатъчно мазнини и останалото въглехидрати. Но колко хора го правят? Не, че няма, но са твърде малко мисля.
По отношение на бокса все си мисля, че кетото би имало успех там, но трудно бих могъл да вържа някой боксьор, защото все пак са положили доста труд и на никой не му се рискува утре да падне по очи ако не му се получат нещата. Просто трябва да се случи в период в който месеци напред няма състезания за да се получи добре адаптацията. И съответно време и постоянство.
Симо Чамов е ОК с кетото, но няма мотивацията да го прави, още повече че вече не се състезава. Радо беше опитвал даже докато се състезаваше, но както казах - риск, който някой боксьор, който се състезава активно трудно ще поеме.
В аматьорския бокс няма особено смисъл да се търси кето за издръжливост де. 3 рунда все ще се изкарат на високи обороти, ако се подготвиш добре. Там предимството по-скоро би било това, че имаш по-малко гликоген и вода в мускулите. Т.е. в едни кила си събрал повече истинска мускулна маса, отколкото вода. Но отново, ако този отсреща е с по-добри умения, силата няма да ти помогне особено.
В дългите мачове вече да имаш метаболитна гъвкавост, която ти позволява да гориш и въглехидрати и кетони и мастни киселини би дало предимство в енергията и накрая на мача можеш да се окажеш доста по-свеж от съперника, което вече си е истинско предимство.
Виж, тоя пич Никола Цолов четох, че дори диетолог нямал. Е това е шанс да се прочуе кетото