Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Море 2025г.?!...
И аз се върнах от морето - супер тази година. Пътуването беше нормално, 2 часа по-бързо спрямо тапите миналата година. Изглежда бая съм висял миналата година, щото разхода беше близо литър надолу сега. Плажовете бяха вдигнали консумацията +5 евро консумация, спрямо миналата година. Тези с 20 евро само за сянката, отделно консумация, фалирали - нямаше ги тази година и беше свободна зона на тяхното място
Цените по кръчмите си растят както обикновено - бавно, но славно. Едната популярна таверна беше вдигнала по-сериозно и се виждаше по свободните маси.
Лошото беше, че тая година ми се искаше още 2 дена

Лошото беше, че тая година ми се искаше още 2 дена

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Приятно съм изненадан от тридневен уикенд в Равда , не бях ходил , хареса ми всичко
. Гледам по пътищата покрай и за морето масово се движат ретро коли с полска регистрация облепени с лепенки и много багаж по капаци и покриви . Жук , Фиат/полски/,Лади,Нива от първите, Полонез, Фиат 500 /оригинала/ и мн. други от този вид .Йанг таймери в движение , много ме кефят
. Последния месец съм видял поне 200 такива , някаква мода ли е , кво ли:dunno: И всички са с регистрация PL .

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... WimQ-Ox2Gg
За който има планове за тези дати
На 2 и 3 август от 10:00 часа ще бъде временно затворен за движение пътят за Гърция през прохода "Маказа“.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
mr_petroff написа:Приятно съм изненадан от тридневен уикенд в Равда , не бях ходил , хареса ми всичко. Гледам по пътищата покрай и за морето масово се движат ретро коли с полска регистрация облепени с лепенки и много багаж по капаци и покриви . Жук , Фиат/полски/,Лади,Нива от първите, Полонез, Фиат 500 /оригинала/ и мн. други от този вид .Йанг таймери в движение , много ме кефят
. Последния месец съм видял поне 200 такива , някаква мода ли е , кво ли:dunno: И всички са с регистрация PL .
Тия въпросните ги засякохме преди 6-7 година в Гърция. Някакъв събор на ретро коли от Полша. И аз се кефех, докато не видях неща, които не съм виждал в студентските си години и в Студентски град. На третата им вечер един ни се изпика върху палатката. Набих го и на сутринта в 6 си тръгнахме

bum_bum написа:Тия въпросните ги засякохме преди 6-7 година в Гърция. Някакъв събор на ретро коли от Полша. И аз се кефех, докато не видях неща, които не съм виждал в студентските си години и в Студентски град. На третата им вечер един ни се изпика върху палатката. Набих го и на сутринта в 6 си тръгнахме
Мисля, че с това темата се изчерпа. Може да я заключвате

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Полски "ретро" автомобили - значи някакви комунисти са тези.
Прав беше Рейгън, че комуниста трябва да го биеш където го видиш, все има за какво. За предпочитане преди да ти се е "изпикал на палатката".
Това ми напомни като малък по време на соца бях на някакъв лагер на морето. Имаше хлапе на едни номенклатурчици, което имаше едни странни разбирания за правилата в живота. Едното беше като каже "аз съм пиян" - смята че всичко му е позволено. Другото - като си хареса нещо и успее един път да си го завлече в стаята законово си става негово.
Прав беше Рейгън, че комуниста трябва да го биеш където го видиш, все има за какво. За предпочитане преди да ти се е "изпикал на палатката".
Това ми напомни като малък по време на соца бях на някакъв лагер на морето. Имаше хлапе на едни номенклатурчици, което имаше едни странни разбирания за правилата в живота. Едното беше като каже "аз съм пиян" - смята че всичко му е позволено. Другото - като си хареса нещо и успее един път да си го завлече в стаята законово си става негово.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Така като го каза не беше ретро клуб, а точно соц май. Т.е. баш някакви соц носталгици.enigma написа:Полски "ретро" автомобили - значи някакви комунисти са тези.
Забравил съм вече, че беше отдавна, но бяха все Лади, пЛоски фиатчета, жиги, полонези, шкоди и подобни.
Ако е имало и западни коли щях да помня и със сигурност щях да имам и снимки.
Страшни свине и заради тях си тръгнахме 2 дни по-рано, защото иначе сигурно щях да ме строшат на другия ден.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това ми напомни като малък по време на соца бях на някакъв лагер на морето. Имаше хлапе на едни номенклатурчици, което имаше едни странни разбирания за правилата в живота. Едното беше като каже "аз съм пиян" - смята че всичко му е позволено.
Тука също имаше подобен случай на плажа с един дето пикаеше върху пицата на хората . Обаче се оказа че имал право да пИка където иска , а оня дето му счупи ченето бил виновен ..

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Направих си автоасистънса, здравното утре или вдругиден /че не ми се чакаше днес/. Колегата се върна от Врахос вчера, уточнили сме подробно маршрута, яденета, магазинчета,работи...да изтегля некое и друго евро и това ще му е. МОРЕЕЕЕЕ!!!!!
Хм,хм...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Да споделя и моя опит, че децата като поотраснат малко и нещата се променят
Да се има предвид, особено с 2 момчета
Единия от вариантите беше Гърция, много на юг, обиколки на различни места.
Приятел ми изпрати много интересен маршрут, различни места с гмуркане и т.н.
Към 2500 км общо с кола
Твърдо отказаха Гърция. Писнало им било.
Разбирам ги, били са над 20 пъти, а големия сигурно над 30.
Заведох ги в Загреб, после Дубровник няколко дни и оттам по няколо дни надолу в Цавтат, Котор, Будва, Свети Стефан, чак до Улцин долу.
Умишлено повечко път с кола, щот вече обичат да пътуват и да разгледат хубаво природата.
Не им хареса
Скучно било, нямало к'во да се прави, тъпо било
Някви крепости там, камънак
Бяхме с един приятел, неговия син и жена му. И неговия син на същото мнение
Моята приятелка ме предупреди преди да тръгнем, ама бях решил...
Само им харесаха разходките с малки яхти и корабчета. И храната, и сладоледите навсякъде
Единствено, умишлено пропуснах един ресторант на едно яхтено пристанище, щот съм бил и знам, че към 400 евро на човек не ти мърдат.
Казах им, че не е хубаво там
Има по-хубави
Прибрахме се и след кратка пауза - КЛАСИКАТА
На Слънчака, 9 дни
Глей 'ко стааа ... Накефиха се яко, на 500%
Ама за тях там има забавления - джетове, бънджита, катапулти, аква паркове, парашути... хубави какички за големия да заглежда
Хубави коли, мотори ...
И на мен много ми хареса на Слънчака, щот на тях много им хареса - иначе аз съм за Хърватия и Черна Гора.
Викат, за кво си изгубихме времето в Хърватия и Черна Гора.
Най-добре само на Слънчака да бяхме стояли
И така, децата растат и нещата се променят
Преди мъкнех багажи за световно, слагах автобокс на тавана на колата, детски колички, чудо ........ Сега, два сака в колата и газ

Да се има предвид, особено с 2 момчета

Единия от вариантите беше Гърция, много на юг, обиколки на различни места.
Приятел ми изпрати много интересен маршрут, различни места с гмуркане и т.н.
Към 2500 км общо с кола
Твърдо отказаха Гърция. Писнало им било.
Разбирам ги, били са над 20 пъти, а големия сигурно над 30.
Заведох ги в Загреб, после Дубровник няколко дни и оттам по няколо дни надолу в Цавтат, Котор, Будва, Свети Стефан, чак до Улцин долу.
Умишлено повечко път с кола, щот вече обичат да пътуват и да разгледат хубаво природата.
Не им хареса

Някви крепости там, камънак

Моята приятелка ме предупреди преди да тръгнем, ама бях решил...
Само им харесаха разходките с малки яхти и корабчета. И храната, и сладоледите навсякъде

Единствено, умишлено пропуснах един ресторант на едно яхтено пристанище, щот съм бил и знам, че към 400 евро на човек не ти мърдат.
Казах им, че не е хубаво там

Прибрахме се и след кратка пауза - КЛАСИКАТА

Глей 'ко стааа ... Накефиха се яко, на 500%

Ама за тях там има забавления - джетове, бънджита, катапулти, аква паркове, парашути... хубави какички за големия да заглежда

Хубави коли, мотори ...
И на мен много ми хареса на Слънчака, щот на тях много им хареса - иначе аз съм за Хърватия и Черна Гора.
Викат, за кво си изгубихме времето в Хърватия и Черна Гора.
Най-добре само на Слънчака да бяхме стояли

И така, децата растат и нещата се променят

Преди мъкнех багажи за световно, слагах автобокс на тавана на колата, детски колички, чудо ........ Сега, два сака в колата и газ

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
TNT написа:https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zatvaryat-putya-za-Gurciya-prez-Makaza-2640880?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR7SAX4QBxvczk5QpnZLEfh-3f2g0h3VsZ8IctuAhpZeDUT12mJtUdNseG8p7g_aem_2K7auazGo1N7WimQ-Ox2GgНа 2 и 3 август от 10:00 часа ще бъде временно затворен за движение пътят за Гърция през прохода "Маказа“.
За щастие сутрин тръгвам, майка ми и тя гледала, не знам къде казали, че до 18:00 ще е затворен, което за мен е невъзможно. Но и така да е в неделя когато се връщам, тъкмо там някъде мисля да мина през него.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
carmanf1 написа: Заведох ги в Загреб, после Дубровник няколко дни и оттам по няколо дни надолу в Цавтат, Котор, Будва, Свети Стефан, чак до Улцин долу.
Кажи си, че си отишъл за собствен кеф и този на приятелката...децата кучета ги яли

Този край си е точно за романтични пътувания, по възможност с кабрио

Аз не можах да изям дървото на пристанището в Тиват, дори напротив 4 обядвахме + кафета и десерти за много разумни пари там. Направи ми впечатление, че и всички кафенета на марината са с много разумни цени

Милото утре отива на нашето море, аз понеже нямам отпуск вече ще пътувам уикендите...самолет, кола...според задачите ще преценявам с кое ще ходя
Септември като се опразни Гърция и там ще направим няколко дни и най-вероятно няколко дни в Сен Тропе за рожден ден на приятел