Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от b_u_b_o » 13 Юли 2025, 12:19

dhtj написа:Имаш ли някакво медицинско образование, фармация, биохимия, нещо подобно? Поне диетология или диететика, май предлагаха навремето такова полувисше в медицинския...

Личи си че си далече от тия среди, ако знаеш масовите хора с "дипломи" какви безумия са учени и проповядват, някои остарели, други никога не са били научно доказани. Медицинско образование изобщо не значи, че някой е адекватен в областта на здравословното хранене и живот като цяло. Най-малкото като ги видиш повечето как живеят и на какво приличат и от там всеки техен съвет отлита в кофата за мен. Винаги когато получа от някой определено твърдение кое било добре първото нещо което го питам е "Ти правиш ли го?" и ако почне едно гънене и оправдания директно му казвам да не ме занимава с теории като му бяга практиката. Да не говорим и колко дипломирани лекари съм хващал, че знаят за някои метаболитни процеси в тялото по-малко и от мен, а аз съм лаик по темата, вярно чел съм много повече от средностатистическия човек, но не колкото би трябвало да е чел всеки един доктор без значение от специалността.

ПП bum_bum има плочки на 50, не на 40, въпреки че както напоследък стана ясно щом не е на 60 няма думата по тия въпроси, а най-добре и до 70 да почака преди да дава акъл :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2025, 13:17

dhtj написа:А ти как преценяваш кое всъщност е полезно и кое не?
Имаш ли някакво медицинско образование, фармация, биохимия, нещо подобно? Поне диетология или диететика, май предлагаха навремето такова полувисше в медицинския...

Понеже често казваш, как има и други кето магазини като твоя, но са фейк и не продават полезни неща, как разни инфлуенсъри са измамници и не предлагат истински кето продукти... .

Темата е мнооооого обширна.

Медицинско образование нямам. Нямам нито една диплома за треньор, нутриционист, диетолог или каквото и да се сетиш. Но помисли реално - аз имам поне 50 книги за фитнес. От който се сетиш - Хоршинг, Контрерас, Кордоза, Цацулин и кой ли не. За хранене имам много повече. Като почнеш от старите руски книги, които търсехме преди 20 години, трудове на Стефансон, Прайс и всичките поставили някакви основи в храненето. Чел съм ги по много пъти всичките и най-важното - не по задължение, а с желание. Което мисля само по себе си дава една огромна разлика.

А защо нямам дипломи - всъщност имам две от място от където най-намазаната кето инфлуенсърка в България, която прави около 20 пъти повече пари от нас има цели 14 дипломи за кето. Да, но моите две дипломи са за плетене на чорапи и за пазаруване с купони. Изкарах ги за да покажа евентуално на тоя прост народ, че ако ще да имаш не 14, а 140 дипломи това не носи нищо. Защото въпросната дама има само на едната ръка повече сланини, отколкото аз по цялото тяло. И ходи с хлюкозен монитор. Тя има 14 дипломи, аз 0. Жена ми също 0. И си мислех, че ако застанем тримата заедно на едно място едва ли някой ще се затрудни да посочи кой разбира от кето и кой от плетене на чорапи. Да ама не.. грешно мое допускане, както повечето неща, които си мисля разчитайки на интелекта на хората.

Иначе имам 34 или 36 СМЕ кредита, не съм сигурен, трябва да видя. СМЕ кредитите са нещо, което се присъжда на медицински специалисти за участие в симпозиуми, форуми, семинари и други форми на обучение на различна тематика. Повечето такива трейнинги присъждат по 2-3 кредита. Информацията там идва не от Гугъл, защото като напишеш "кето" там 90% от нещата ще бъдат грешни. А от най-най-сериозните имена в медицината, които специализират по въпроса. Професори, доктори, научни работници и т.н. Не клоуните от Фейсбук и Инстаграм, които говорят за кето, а истинските светила с най-новата информация.

За близо 8 години съм дал почти 14к евра за участие в такива форуми. Не са евтини. Ако една дипломка от сайт, който предлага 300 различни вида обучение и има гръмко име като Оксфордски университет за нещо си там (нищо общо с истинския Оксфорд) струва 2-300 евра, тези събития са 1000+ обикновено. Та аз съм платил всичките тия пари за да науча нещо от извора, за да споделя това в сайта и за да може с вероятно най-оплюваната и спорна диета на света на тия години двамата с жена ми да сме в топ 1% на населението по начина по който изглеждаме и нещата, които можем да правим.

Но народа смята, че дипломи за по 2-300 евро, които се взимат ако ще да си и с половин мозък - онлайн без време за решаване и без брой ограничения в броя на опитите показват повече знания имат някакво значение и тежест.

Преди около 2 месеца имаше едно събитие - жена ми на 40 с 2 деца, работа и хиляди задължения излиза срещу нацепена фитнес батка, добре подготвен между другото с тяло като от тия статуите на Микеланджело и в зададеното време прави 72 бърпита, а батката 70. Мъж, май 10-тина години по-млад от нея. Тя не е закусвала дори, станала е в 6 да оправя децата и да ги кара на училище. После отива на фитнес. А батката лежи на пейката и рупа протеинови вафли, щото ще колабира всеки момент. Та явно все нещо разбирам. Аз не бях там, а нямаше и смисъл, щото срещу 20 години по-млад от мен спортист щеше да е просто гавра това, което щях да му причиня.

Не, че физическата форма е някакъв универсален мерител, защото всеки втори фитнес инфлуенсър е зверски презобил. Аз обаче съм заявил в групата и си държа на думата - ако някой реши, че ползвам нещо, което е забранено аз съм напълно готов да отида в която и да е лаборатория и да си пусна каквито ми се кажат изследвания за каквото и да е по всяко време, стига този, който иска да види резултатите да си плати изследването. Тестостерон, хормони, каквото искат.

По отношение на фейк нещата -законово няма нищо фейк кето на пазара, защото няма регулации за това твърдение и "кето" не е хранителна претенция. Но по отношение на разумното кето хранене, правилата заложени в него.. ми сори, 99,9% от продуктите и в България и по света не съответстват. От там и 99,9% от хората опитали кето са се провалили.

Същото важи и за нещата “без захар” и “без добавена захар”. Всеки втори продукт в магазина е такъв. Тук вече законова регулация има и тя е много конкретна и правилна.
Но поне 90% от нещата са в грубо нарушение на тази регулация и законово изобщо не е допустимо да се наричат “без захар” или “без добавена захар”, което пък води до факта, че тия дето ядат само неща без захар всъщност гърмят умопомрачителни количества захар дневно.

По отноешение на инфлуенсърите, които от време на време ги запсувам леко - единия певец, другия блогър, третия пише книги и разказва някакви интересни неща. Та тия и още една камара решили да правят здравословни напитки и храни. Единия даже прави там, където и ние лимонадата и скоро видях какви количества излизат от там. Една негова партида е толкова, колкото аз няма да продам за 2 живота.

Все едно аз утре да взема да пея или да танцувам.. ми не ми е това работата ебаси и нищо не разбирам от него. Защо трябва да го правя?

А какво разбира той от хранене и какво аз? А то не е и само до начина на хранене, а и до състава на храните. Някой технолог, който ако го видиш няма да близнеш тая храна или напитка (знам, защото повечето ги познавам) му прави рецептата и той понеже има добра трибуна казва - създадох за вас най-полезното едикво си и планктона бърза с парите. После - храня се здравословно, спортувам ама не съм ОК. Ми не си, щото нито спорта ти е спорт, нито здравословното хранене е толкова здравословно. Посочи ми произволен здавословен продукт с 10-тина съставки и е много вероятно да ти изправя косите с половината от тях какво може да ти причинят. Е тва са инфлуенсъсрските продукти. Но рекламата е мега. А мислех, че вече никой не вярва на реклами, но явно не е съвсем така.

Аз исках повече да продаваме начин на живот, а не толкова продукти. Ама и това не става. Тук във форума поне 5 пъти са ми се смели като разправям, че тия ароматизатори в колите ебават майката на макаричките. Голям смях, нали?
А сега на повечето хора ако си измерят тестостерона дали ще им е смешно като покаже там 2-3? А на смешника тестостерона му на 50 е 8+. Трудно ще намериш 20-30 годишен в днешно време с толкова... но аз съм палячото и лудия, нали :dunno:

Та така.. мога още много да кажа, но няма смисъл.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 13 Юли 2025, 16:53

Хич не казвай нищо...сложи снимката от групата от днес... :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Юли 2025, 17:09

slatanic написа:Хич не казвай нищо...сложи снимката от групата от днес... :ok:
Иво каза че не е валиден аргумент.

Същото казаха и други тук като споделих храната на “Валансиранно и вкусно “ + снимки на хора които са почнали да се хранят предимно от него и не са променил нищо друго а резултатите са на лице…..

Та явно този аргумент не струва.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна ivanski_2 на 13 Юли 2025, 17:20, променена общо 1 път
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2025, 17:13

Сетих се как да демонстрирам това за което говоря. Писах под първата простотия свързана с храненето, която видях във Фейсбук. Не е трудно да се намери нещо такова, отнема 3 минути. :mhihi:

Точно 6 мин по-късно получих потвърждението, което очаквах. Администратор на група за здравословно хранене със 140к последователи. Скрил съм имената и няма да го пускам как изглежда ама не е добре работата там, меко казано.

Ето това са гурутата, разбирачите, диетолозите и хората с много последователи. :dunno:

Изображение

Не помага. Тоя горния я вижда и отново ме праща на доктор :mhihi:

В момента сме в брутална форма и двамата. Готвехме се за нещо, но не стана. Нормално де, тук е важно кого познаваш, а не какво си ти.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 13 Юли 2025, 17:24

ivanski_2 написа:Същото казаха и други тук като споделих храната на “Валансиранно и вкусно “

Погледнах ги тези, нищо здравословно не виждам, по-добре не ги споделяй по тия теми ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 13 Юли 2025, 17:37

Spunky написа:
ivanski_2 написа:Същото казаха и други тук като споделих храната на “Валансиранно и вкусно “

Погледнах ги тези, нищо здравословно не виждам, по-добре не ги споделяй по тия теми ;)

Може ли да ми кажеш и числата от тотото :mhihi:
Че явно ги познаваш нещата само с едно поглеждане :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 13 Юли 2025, 17:46

ivanski_2 написа:

Всеки с най-минимални познания веднага ще познае с едно поглеждане. Само като видиш пица, картофено пюре, кока кола и “диетичен” шоколад и тортички без съставките, ти е ясно.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 13 Юли 2025, 17:59

Коя е групата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 13 Юли 2025, 18:40

Spunky написа:
ivanski_2 написа:

Всеки с най-минимални познания веднага ще познае с едно поглеждане. Само като видиш пица, картофено пюре, кока кола и “диетичен” шоколад и тортички без съставките, ти е ясно.
Добре ще го кажа на хората които изглеждат като бум и по добре и ядат от там хахахаха

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 13 Юли 2025, 18:53

ivanski_2 написа:[Добре ще го кажа на хората които изглеждат като бум и по добре и ядат от там хахахаха

Хохохо покажи си твоите плочки

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2025, 19:17

Единствено искам да вметна, че аз изглеждам така не защото тренирам или живея за да изглеждам така. Това е просто страничен ефект от начина ми на живот. Ако целта ми беше да съм голям и релефен, щях да изглеждам по КОРЕННО различен начин.

Никак не ми е приятно да се пъча "вижте ме", но го използвам като последен ресурс в това да докажа, че кетото не е онова, което пише в Гугъл за него.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 13 Юли 2025, 23:06

Spunky написа:
ivanski_2 написа:[Добре ще го кажа на хората които изглеждат като бум и по добре и ядат от там хахахаха

Хохохо покажи си твоите плочки

Покажи твоите, а моите може да ги видиш на ринга ако решиш нямам против :smoke: :mhihi:
Ще ти пиша ако искаш в коя зала и при кой тренирам заповядай , ще се радвам да се запознаем и раздвижим :D

Предишна

Назад към Извън Темата